Vizitator radix Postat Aprilie 11, 2009 Partajează Postat Aprilie 11, 2009 e ok daca pun pe un un canal al ului cd player sony de masina de 4x45w doua boxe in paralel de 15w respectiv 30w, 4ohmi? Link spre comentariu
tranzistor Postat Aprilie 11, 2009 Partajează Postat Aprilie 11, 2009 Pai doua rezistente in paralel de 4ohm=> o rezistenta de 2ohm. Acelasi lucru e si cu boxele.In primul rand,uita-te sa vezi impedanta de iesire a cd-playerului,care nu trebuie sa fie mai mare decat impedanta difurilor ci egala sau mai mica. Oricum,ala nu are 45w,maxim 20-25w rms. Link spre comentariu
djlove Postat Aprilie 11, 2009 Partajează Postat Aprilie 11, 2009 Nu este bine daca faci lucrul acesta, risti foarte mult sa distrugi amplificatorul. Link spre comentariu
Bogdi16 Postat Aprilie 11, 2009 Partajează Postat Aprilie 11, 2009 Daca difuzoarele is pe 8 ohmi atunci la iesirea cd-playerului vei avea 4 ohmi ceea ce e Ok caci marea majoritatea sunt pe 4 ohmi. Ideea e sa nu cobori sub impedanta asta caci se va incalzii prea tare si se va arde. Link spre comentariu
ari_panterra Postat Aprilie 11, 2009 Partajează Postat Aprilie 11, 2009 uita-te in cas si vezi ce final are,apoi cauta datasheet-ul finalului si vezi daca suporta si 2 ohmi,daca da ,poti lega linistit.de preferat e sa nu fortezi prea mult,d.p.d.v. termic finalul,care si asa are racire insuficienta.succes! Link spre comentariu
Vizitator radix Postat Aprilie 12, 2009 Partajează Postat Aprilie 12, 2009 in serie atunci e ok ? Link spre comentariu
radue Postat Aprilie 12, 2009 Partajează Postat Aprilie 12, 2009 Nu pentru ca se modifica in mod incontrolabil caracteristicile filtrelor din boxe. Link spre comentariu
djlove Postat Aprilie 12, 2009 Partajează Postat Aprilie 12, 2009 Eu cred ca vrea sa le puna pe cd-plyerul din masina , si respectiv ,cum spune el, boxele sunt doar 2 difuzoare. Daca e asa, e bine sa legi in serie, o sa ai 8 ohmi, asa ca amplificatorul nu o sa aiba probleme, singura chestie e ca se va aude mai incet( mai incet chiar decat daca ai lega un singur difuzor pe canal) Link spre comentariu
Vizitator radix Postat Aprilie 13, 2009 Partajează Postat Aprilie 13, 2009 corect djlove, cand am zis boxe m am referit la difuzoare si atat Link spre comentariu
radue Postat Aprilie 13, 2009 Partajează Postat Aprilie 13, 2009 Atunci de ce nu ai zis difuzoare din prima ? Daca sunt difuzoare atunci merge, numai sa nu fie coaxiale cu ceva condensatori pe ele ca atunci nu merge pentru ca se intampla ce am zis eu mai sus. Link spre comentariu
djlove Postat Aprilie 13, 2009 Partajează Postat Aprilie 13, 2009 Nu merge intotdeauna sa le legi in paralel ca ar veni 2ohmi. Tinand cont ca unele integrate pentru auto sunt formate din 8 amplificatoare puse in punte pentru a rezulta 4 care sa debiteze o putere mai mare, legandu-le in acet mod ar trebui sa lucreze fiecare amplificator cu o sarcina de 1ohm, ceea ce nu e deloc bine, daca finalul este de tipul respectiv. Cel mai sigur este sa le legati in serie, sau sa cititi ce scrie pe acel integrat final audio, pentru a vedea exact care este varianta optima. Bogdan. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum