Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Transformator toroidal 220

Depanatorul

Postări Recomandate

Aici sunt de acord, sunt zgomotoase, dar in general problemele sunt de cablare si layout. Daca totul e facu ca la carte, diferenta s-ar simti de ex cand pui niste boxe sesibile. In general brum mare = greseli

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 19
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Depanatorul

9

• EmyRulz

3

• bolek

2

• djlove

2

Top autori în acest subiect

Am alimentat amplificatorul final direct la redresor (cu 26.800uF) + trafo 2x18V cu leg. directe - simplu pe masa de lucru. Brum.

Am mai alimentat si alt amplificator final (ceva mai mare) la acelasi redresor. Acelasi brum.

Ramane sa schimb trafo-toroidal de la Petra-toroid (cumparat de la Conex-electronic) cu unul cu tole, fara ecran, fara filtre ....... si o sa mearga. :freaza:

Raspund pentru EmyRulz: Am alimentat de la baterie numai pentru a testa amplificatorul final si auxiliarele. Este adevarat ca in zona redresorului este problema, dar eu tot pe trafo-toroidal dau vina. :scarpin

Cum spunea Vasile:

"din pacate transformatoarele de la Petra sunt foarte zgomotoase, nu le recomand in nici un caz pentru amplificatoarele audio. Necom face transformatoare mult mai bune ca petra".

Este a 3-a persoana care imi spune asta. :aplauze

Asta tot nu demonstreaza ca e din cauza trafului 100%. Cel mai probabil ai niste bucle mari pe semnal sau bucle de masa si asa ajunge brumul in amplificator. Daca ai pus baterie ai elimitat brumul de la sursa pt ca bateria nu are, dar circutul poate fi la fel de susceptibil.

Link spre comentariu

Uita-te cu atentie cum ai legat calea de semnal! aia prinde brumul si il baga in amplificator care.... il amplifica si se aude. Acolo e problema NU la sursa. Uita-te exact pe unde circula curentul(el circula NUMAI IN BUCLE INCHISE). Minimizeaza aria buclelor. Ai grija cu legarea ecranului cablului de semnal si pozitionarea circuitului de intrare fata de traf. Mai ai grija si la eventualele cuplaje parazite de tip capacitiv ce se pot forma(radiatoare carcasa etc).

Link spre comentariu

Deci, troubleshootingul trebuie facut asa:Daca pui intrarea amplif in scurt la masa direct pe cablajul amplifului, mai are brum?Daca, da, e de vina sursa, daca nu, e traseul de semnal facut prost.Cu alta sursa, de orice alt tip si de orice tensiune decenta (ASEMANATOARE cu cea dorita +/- 10V) , mai are brum? Daca da, e montajul amplifului facut prost. Daca nu, e sursa ta de vina.Daca inversezi la stecker faza cu nulul, face la fel? Daca pui creion de tensiune pe iesirea trafului, se aprinde? Daca nu trece nimic din primar in secundar , nu are cum sa ajunga brumul la montajul tau PRIN REDRESOR. Redresorul redreseaza, ca atat il duce capu, da?!Daca verifici toate astea, si in 30 de minute ai raspunsul."O mie de vorbe nu fac un ban."

Link spre comentariu

Salut,

Din cati electronisti sunt membri pe acest forum nu poate nimeni sa-mi dea o rezolvare la topicul meu!!!

Singurul care a fost f. aproape de adevar este "vasile". :n1

:31

Intradevar, trafo toroidal era marea problema.

Imediat cum am schimbat cu trafo cu tole E+I (simplu, fara conexiune "stea", fara cond. ??nF), brumul de retea a disparut complet.

Pe fundal (cu volum la max.) se aude doar un "fasait" foarte fin numai daca stai cu urechea la difuzor.

Ok, cand amicul meu imi returneaza ap. foto - si finalizez amplificatorul de radioficare+mixer - voi posta imediat aici pe forum.

Toate cele bune si un Paste Fericit!

:smt103:

Vasile spune:

din pacate transformatoarele de la Petra sunt foarte zgomotoase, nu le recomand in nici un caz pentru amplificatoarele audio. Necom face transformatoare mult mai bune ca petra

http://www.hi-end.ro

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări