Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

boxe

avyrez

ce boxe aveti?  

25 membri au votat

1. 1. ce boxe aveti?

• 2 OHM
      0
    • 4 OHM
      8
    • 6 OHM
      0
    • 8 OHM
      31

Postări Recomandate

• Răspunsuri 10
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• ReLLaXX

2

• LUCI

2

• avyrez

2

• ghettoman

1

Top autori în acest subiect

Nu cred ca e relevanta intrabarea ta pt. ca da ex.daca ai boxe de 8 ohm normal ca o sa cauti un amp cara sa debiteze puterea de care ai nevoie in 8 ohm iar daca deja ai un amp care debiteaza o putere ''x'' in 4 atunci o sa-ti cauti boxe de 4 ohm.

Link spre comentariu

4-8ohmi nu au legatura prea mare cu calitatea sunetului... nu prea are rost acest subiect...Ideea e sa iit potrivesti boxele cu ampliful a.i. tranmsferul de putere sa fie maxim si sa nu arzi nimic

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

Te intereseaza impedanta minima la care poate lucra amplificatorul. Daca merge stabil si cu resurse suficiente la 4 Ohm, la tot ce e peste o sa mearga fara nici o problema. Nu de alta dar cu cat impedanta boxelor e mai mare, cu atat amplificatorul lucreaza la putere mai mica. Asa ca... daca vrei, fa-l sa mearga stabil in 2 Ohm. Si o sa legi o caruta de boxe de 8 Ohm pe el. :lol:

Link spre comentariu

4-8ohmi nu au legatura prea mare cu calitatea sunetului... nu prea are rost acest subiect... Ideea e sa iit potrivesti boxele cu ampliful a.i. tranmsferul de putere sa fie maxim si sa nu arzi nimichmmm... nu as zice chiar ca treaba e asa...ia iati boxe de 4 ohmi si un stk pe masura lor care lucreaza pe 8 ohmi sa te vad daca mai tii la afirmatia asta !

Link spre comentariu

Domnu' Gigi....:)Te citez: "hmmm... nu as zice chiar ca treaba e asa...ia iati boxe de 4 ohmi si un stk pe masura lor care lucreaza pe 8 ohmi sa te vad daca mai tii la afirmatia asta !"Unu la mana....daca ai zis ca STK-ul e pe masura lor, atunci nu vad cum lucreaza in 8 Ohm... Ai doua enunturi care se exclud reciproc. Acum.... Putem gasi cea mai proasta varianta posibila... Dar crezi tu ca asta e rolul discutiei? Si intreadevar impedanta nu are de-a face in mare cu calitatea sunetului. Este foarte usor sa faci un amplificator sa mearga in 8 Ohm. Ia fa-l sa mearga in 1 Ohm stabil... Si o sa vezi dupa aceea despre ce calitate vorbim cand duce sarcini usoare de genul 4-8 Ohm. Problema la un amplif nu e cand poate... E cand NU poate. Si din cate am inteles omul vrea sa stie cum sa-l faca sa poata. Ca de facut sa NU poata stie toata lumea cum se face. :lol: Zi-mi si mie care e logica? De ce sa ia cineva boxe de 4 Ohm si sa-si faca un amplif care nu merge sub 8 Ohm? Ideea e sa faca un amplif care sa-si faca treaba, nu sa demonstreze ca se poate face un amplificator care nu duce boxe de 4 Ohm. :) Sa nu facem teoria chibritului. Ne-am dat si noi seama ca se poate face si rau... Tocmai asta incerca omul sa evite. PS: Un amplificator care nu merge stabil in 4 Ohm nu merita facut. Nu de alta dar daca la 4 Ohm merge stabil, la 8 Ohm are un head-room destul de rezonabil incat sa asigure o functionare optima in parametrii.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări