blue Postat Aprilie 10, 2009 Partajează Postat Aprilie 10, 2009 Am niste boxe KEF104ab, construite prin anii 80, suna bine si acum dar SPL-ul este de 86dB, cam mic avand in vedere ca statiile mele sant pe tuburi, constructia este pe doua cai, cu un radiator pasiv, cu o corectie de 2dB la 1,5 KHz. Consider ca difuzoarele britanice sant de calitate si ar putea sa fie mai bine puse in valoare pe o alta configuratie de incinta, asa ca va rog sa-mi dati sugestii pt o eventuala constructie cu SPL mai mare ! Link spre comentariu
CBI Postat Aprilie 10, 2009 Partajează Postat Aprilie 10, 2009 singura solutie viabila cred ca ar fi un amp SS sau hibrid(cu preu pe lampi) mai puternicDaca difurile au spl mic,nu ai cum sa-l cresti cu incinta,cel mult sa nu pierzi prea mult.Nu merg nici in vreun fel de horn pt ca sunt difuri de compresie.Oricum asta e dificil de facut si pt un diy-er amator rezultatele pot fi dezamagitoare Link spre comentariu
Bogdi16 Postat Aprilie 10, 2009 Partajează Postat Aprilie 10, 2009 Pune niste poze cu difuzoarele, in principiu orice incercare de a modifica incinta sau de a crea alt timp de incinta fara a avea parametrii difuzoarelor e in zadar. Link spre comentariu
Bogdi16 Postat Aprilie 10, 2009 Partajează Postat Aprilie 10, 2009 Parerea mea e sa le lasi asa....arata prea bine ca sa le modifici. Si cum ti-am spus....fara parametrii nu se poate determina ca v-or suna mai bine in alta incinta. Link spre comentariu
blue Postat Aprilie 10, 2009 Autor Partajează Postat Aprilie 10, 2009 Bogdi16, poate totusi exista o modalitate de modificare a SPL-ului ... Link spre comentariu
CBI Postat Aprilie 10, 2009 Partajează Postat Aprilie 10, 2009 doar din 'cutie' nu se poate.Este inchisa,deci ce ai putea sa-i faci,basreflex cu radiator pasiv boxele arata bine,sa le stapanesti sanatos,compresie cu radiator pasiv in camere mici sunt excelente,chiar daca spl nu este punctul fortecred ca si cu un lampas de minim 20-25w/ch ar suna suf de tare,daca ai mai mic de 15-20w chiar nu are rost sa strici boxele,iti trebuie ceva >90db /1wSingurul lucru cu care ai putea mari spl-ul este montarea unui horn in fata woferului,dar se strica sunetul,daca incarci wf in spate castigi in joase,dar nu ridici si mediaMai te poti uita la filtre,sa nu ai vreo bobina mare cu dcr mare,oricum..sanse minime,chiar spre 0 de facut ceva in acest sens Link spre comentariu
blue Postat Aprilie 11, 2009 Autor Partajează Postat Aprilie 11, 2009 Nu doresc sa pastrez incintele nici filtrele , ci doar difuzoarele existente , eventual suplimentez pt. medii o cale cu un dif. de calitate , filtrele se pot dimensiona pe trei cai fara probleme etc . Am sa compar datele celor doua difuzoare cu un proiect reusit si astfel ar fi un punct de plecare, va rog sa i-mi dati o sugestie ... Link spre comentariu
Haralambie Postat Aprilie 11, 2009 Partajează Postat Aprilie 11, 2009 Le cumpar eu Link spre comentariu
adircf Postat Aprilie 13, 2009 Partajează Postat Aprilie 13, 2009 Nu aduce modificari boxei. Las-o asa cum ii.Pentru SPL mai mare, iti tebuie alte boxe. Link spre comentariu
DorinD Postat Aprilie 14, 2009 Partajează Postat Aprilie 14, 2009 Nu sunt cumva pe 3 cai, le-ai desfacut sa vezi? Pt. ca joasele prea seamana a clasicele B139 de la KEF. Link spre comentariu
blue Postat Aprilie 14, 2009 Autor Partajează Postat Aprilie 14, 2009 Boxele sant pe doua cai, schema filtrelor am ridicat-o , atunci cand internetul era doar un vis... Link spre comentariu
Haralambie Postat Aprilie 14, 2009 Partajează Postat Aprilie 14, 2009 Nu vinzi boxele ? Link spre comentariu
DorinD Postat Aprilie 16, 2009 Partajează Postat Aprilie 16, 2009 Si eu sustin ca e pacat sa intervii cu ceva la aceste boxe. Daca ai chef de mesterit mai bine incepi un proiect de la zero, vei avea mai putine constrangeri iar financiar iesi mai bine. De exemplu, poti vinde la un pret bun incintele de fata. Link spre comentariu
blue Postat Aprilie 17, 2009 Autor Partajează Postat Aprilie 17, 2009 Multumesc pt. pareri, voi modifica designul incintei, comutatorul v-a fi plasat in spate, muchile boxei rotunde, o culoare mata, etc. D.p.d.v. electric nici o modificare, doar conectorul de cablu i-l schimb cu unul mai robust ! Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum