Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Proiectare RF PCB

M1Hai

Postări Recomandate

Nu stiu daca aici trebuia sa postez,dar daca am gresit rog un moderator sa mute topicul acolo unde trebuie.

As dori sa aflu care sunt regulile care trebuie indeplinite la proiectarea unui cablaj de radio-frecventa.Am gasit eu ceva pe internet,dar nu m-am lamurit prea bine.

Stiu doar ca traseele dintre componente trebuie sa fie cat mai scurte si la un unghi de 45*. Nu stiu cat tebuie sa fie distanta dintre aceste trasee si planul de masa... planul de masa cat de mare trebuie sa fie? Sa folosesc copper area sau copper pour [in OrCAD Layout sunt acestea] pentru planul de masa sau doar un simplu traseu pentru masa ?

Mentionez ca layout-ul pe care vreau sa-l proiectez nu e pentru o frecventa foarte mare. E in jur de 70-120MHz.

P.S. Am mai intrebat pe un forum, dar nu am primit nici un raspuns pana acum.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 4
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• M1Hai

2

• cristi666

2

Top autori în acest subiect

Stiu ca la cablajele de acest tip (cele de RF) e recomandata utilizarea a mai multor layere,cel putin 2. Insa pentru ceea ce vreau sa fac eu acum, cred ca merge si pe un singur layer.Am intrebat care sunt regulile care trebuiesc respectate la proiectarea unui cablaj de RF pentru ca in viitor intentionez sa fac ceva putin mai complex,iar interferentele electromagnetice (EMI) trebuie sa fie minime.La cablajele dublu placate se pot folosi componente through-hole? Din cate stiu eu doar smd-uri se utilizeaza.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări