M1Hai Postat Aprilie 10, 2009 Partajează Postat Aprilie 10, 2009 Nu stiu daca aici trebuia sa postez,dar daca am gresit rog un moderator sa mute topicul acolo unde trebuie. As dori sa aflu care sunt regulile care trebuie indeplinite la proiectarea unui cablaj de radio-frecventa.Am gasit eu ceva pe internet,dar nu m-am lamurit prea bine. Stiu doar ca traseele dintre componente trebuie sa fie cat mai scurte si la un unghi de 45*. Nu stiu cat tebuie sa fie distanta dintre aceste trasee si planul de masa... planul de masa cat de mare trebuie sa fie? Sa folosesc copper area sau copper pour [in OrCAD Layout sunt acestea] pentru planul de masa sau doar un simplu traseu pentru masa ? Mentionez ca layout-ul pe care vreau sa-l proiectez nu e pentru o frecventa foarte mare. E in jur de 70-120MHz. P.S. Am mai intrebat pe un forum, dar nu am primit nici un raspuns pana acum. Link spre comentariu
cristi666 Postat Aprilie 10, 2009 Partajează Postat Aprilie 10, 2009 daca ai schema iti pot face eu proiectarea si eventual cablajul, te poti inspira ca stil din ceea ce va iesi. Link spre comentariu
Vizitator Postat Aprilie 11, 2009 Partajează Postat Aprilie 11, 2009 Ideal ar fi, nimeni nu-mi poate schimba aceasta convingere, cablaj dubla fata cu plan general de masa pe o fata si trasee pe cealalta fata. Link spre comentariu
M1Hai Postat Aprilie 11, 2009 Autor Partajează Postat Aprilie 11, 2009 Stiu ca la cablajele de acest tip (cele de RF) e recomandata utilizarea a mai multor layere,cel putin 2. Insa pentru ceea ce vreau sa fac eu acum, cred ca merge si pe un singur layer.Am intrebat care sunt regulile care trebuiesc respectate la proiectarea unui cablaj de RF pentru ca in viitor intentionez sa fac ceva putin mai complex,iar interferentele electromagnetice (EMI) trebuie sa fie minime.La cablajele dublu placate se pot folosi componente through-hole? Din cate stiu eu doar smd-uri se utilizeaza. Link spre comentariu
cristi666 Postat Aprilie 12, 2009 Partajează Postat Aprilie 12, 2009 folosirea componentelor through-hole depind de frecventa utilizata. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum