Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Comentarii la sursele audio utilizate

Vizitator

Postări Recomandate

Scuze ca ma bag in discutie.Ascult si de pe calculator si de pe cd palyer.Pe computer folosesc RME Hammerfall.Cine mai are experiaenta cu aceasta placa si cu ce a mai comparato?Ceva pareri pertinente as vrea.Am mai avut si M-audio si Creative.Pt calc cred ca mai mult de atat nu o sa caut mai mult.Aveti sugestii pt vreo imbunatatire cu dac sau schimbare a componentelor din calc care ar afecta functionarea ei?Sant f.multumit de ea si pe casca si line out.Multumesc

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 39
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• slave2anubis

6

• ratza

5

• zal

3

• Th3_uN1Qu3

3

Top autori în acest subiect

E cam aiurea sa te complici cu cd player si stiva de discuri cand poti sa iti iei o sursa bunicica si o placa de sunet buna (nu costa mult daca esti informat) iar melodiile sa fie in format lossless. (se gasesc si legal)In legatura cu silentiozitatea unui PC, imi vine sa rad de felul cum generalizati faptul ca un PC face galagie. :bataie E chiar ieftin sa faci un pc silentios si totusi bine racit. Eu am reusit sa il fac aproape inaudibil (doar ventul de pe sursa se aude putin, o sa il schimb si pe ala)

Link spre comentariu

In legatura cu silentiozitatea unui PC, imi vine sa rad de felul cum generalizati faptul ca un PC face galagie. :bataie E chiar ieftin sa faci un pc silentios si totusi bine racit. Eu am reusit sa il fac aproape inaudibil (doar ventul de pe sursa se aude putin, o sa il schimb si pe ala)

Dac?-l faci mai silen?ios decît Denonul meu, e?ti tare.
Link spre comentariu

man daca asculti muzica la putere de 1,5W normal ca auzi ventilatorul compului... dar daca dai si tu un pic mai tare nu cred ca mai auzi nimica nici nevasta care striga sa ai grija de copii... ca si o chestie... mi-am schimbat placa de baza de la un a7v600x la un 7n400sl si sincer nu am alta placa de sunet decat cea on-board si nu are zgomot de fond deloc absolut deloc nici hdd nici cd-rom nimica nu se aude pe iesire... cand pe cea veche numa cand miscam mouse-ul se auzea zgomot... deci depinde si de placa de baza pana la urma...Eu spun cu toata sinceritate nu am urechi asa "fine" incat sa aud zgomotul produs de sursa de comp si scos pe line out... asta in cazuri decente nu cum am spus mai sus... mai ales sa avem si o placa de sunet dedicata cu performante hi-end...

Link spre comentariu

Placa de baza conteaza mai putin daca ai placa de sunet separata, alimentarea trebuie sa fie serioasa.Zgomotul produs de pc chiar nu e o problema daca ai timp sa mesteresti prin carcasa. Si pot spune ca sunt foarte sensibil la zgomotul produs de PC.Problema e obisnuinta, fiecare asculta cum s-a invatat.Ca fapt divers, sursele de zgomot din PC-ul meu sunt: ventilator de 12 cm scythe slipstream la 500rpm (absolut inaudibil in orice conditii, testat separat in liniste perfecta se aude doar daca stai cu urechea chiar langa el), ventilator de pe sursa care sta la 800rpm tot timpul (asta e singurul care se aude, il rezolv si pe el in curand) si HDD-ul care se aude foarte incet doar la seek, momentan el sta pe un burete care absoarbe toate vibratiile insa merge si suspendat de elastice sau prins cu sisteme specializate. Eu am un sistem care consuma cam 150w maxim, deci se poate spune ca e mainstream.@ ratza: se poate face si fanless destul de usor, cu radiatoare pe sursa care se continua in afara ei, cooler mai serios pe procesor fanless (cam 100 ron). Ar mai ramane doar zgomotul produs de hard, pentru entuziasti se poate cumpara un SSD in loc de HDD sau o izolare fonica a hdd + antifonare carcasa.

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

Nu stiu daca cei care injurati onboard'urile ati auzit vreodata un Realtek HD. Este o diferenta imensa intre cele vechi pe standardul AC'97 si Realtek HD sau C-Media Oxygen. Asus Xonar are procesor de sunet C-Media. Eu am Realtek HD onboard si sunt foarte multumit de ea, mai putin de intrarea de microfon care trebuie obligatoriu preamplificata extern pentru ca mic boost'ul de pe ea este de toata jena. Raport semnal/zgomot pe iesiri are 120dB (asa scrie in specificatii, nu am cum sa testez), iar pe inregistrare pe Line In sau Stereo Mix are 73dB peak, 80 in medie (asta pe testate). Mi'a fost mai mult decat suficient sa pot sa trag niste casete audio in format digital in conditii bune.Problema principala a sunetului pe PC este cum s'a spus mai sus, sursa, dar un sistem de gaming sau dedicat pt audio va avea si o sursa de calitate deci dispare si acest argument. Eu am Seasonic de 500W pe care am luat'o cu 150 ron, si statia Delia pe care o folosesc la PC are un nivel de zgomot mai ridicat decat al iesirii analogice de pe Realtek HD. Daca vreti sa va jucati cu placile de sunet, luati un cablu loopback (sau setati pe Stereo Mix) si folositi RightMark Audio Analyzer. E un programel foarte dragut care va zice o gramada de detalii despre placa de sunet. Si face si niste grafice frumoase. :da Codarea MP3 nu este nici ea atat de rea, am MP3'uri chiar si la 128kbps care suna impecabil (ceva hip hop mai vechi). Problema este de fapt in compresia audio exagerata, "loudness war" cum s'a postat si mai sus. MP3 fiind un codec care se bazeaza pe eliminarea sunetului care nu poate fi distins de ureche, nu are de unde sa scoata intr'o melodie in care totul se aude tare, si de aceea introduce artefacte urate. Intotdeauna exista insa lossless.

Link spre comentariu

scuze ca ma bag si eu....tot respectul....dar... realtek hd?...am ascultat un notebook cu cipsetul asta printr-o Doina cu lampi..proaspat refacuta..cu piesele schimbate...etc...in comparatie cu un PCM2704....o placa audio pe usb simpla..stereo..(puteti cauta pcm2704..e un topic si il stiti o parte din voi)....se aude execrabil.... si nici macar nu am folosit boxe..ci nu aveam la indemana decat un difuzor vechi..cu membrana de carton.......se aude mult mai clar prin acest pcm..aceeashi melodie...acelasi player....diferenta de la cer la pamant...doar o parere...numai bine.. :bere:L.E...si puteti face rost de integrat daca aveti o firma (sau un prieten cu firma :da )...facand o cere ptr un sample direct la Texas Instruments...si il vor trimite gratis... :101 ....cat despre asamblare...cred ca merita facuta o afacere din asta...

Link spre comentariu

Una e notebook alta e PC. Implementarile difera mult de la un fabricant la celalalt. Eu am placa de baza Gigabyte. Am avut laptop Toshiba la care intrarea de microfon inregistra PERFECT si amplifica si bine, dar in schimb redarea era la pamant. Ii trebuia un kil de EQ sa sune cat de cat decent, si se mai si impiedica. Avea sunet ALi pe chip AKM, iar chipurile AKM sunt printre cele mai bune. Piese bune implementate prost.M'ai facut curios cu PCM2704 ala... Sper sa pot in curand sa ofer si parerea mea asupra lui. Din pacate insa eu nu am amplificator pe lampi.

Link spre comentariu

stai linistit...nici eu nu am....insa... pcm2704 scoate semnal direct ptr casti..deci... :da oricum...ai sa vezi magia... :dans: ..."once you go pcm2704..you never go back " :ras:

Link spre comentariu

diferenta este foarte mare, placa cu pcm are o dinamica mai buna fata de cea integrata in laptop ( Realtek HD ) , am putut auzi in unele melodii sunete care nu le auzeam inainte ( in special joase )

Hmm, eu am destui basi. Si cred ca e vorba de sistemul audio si nu de placa de sunet. :da Cat despre casti, iesirea de pe statia Delia e mai mult decat suficienta pt Technics'urile mele. Dar da, sunt de acord ca Realtek HD scoate slab pe casti. Nu e facuta pt asa ceva.
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări