Vizitator Stefan_Snk Postat Aprilie 9, 2009 Partajează Postat Aprilie 9, 2009 Salutare,Sunt nou pe acest forum , si am citit cateva lucruri foarte interesante.Postez aici pentru ca am ajuns intr-o mica dificultate si nu gasesc nici un bypass convenabil...Doresc sa transmit pe un display tip plasma cu conector VGA semnalul video primit de pe portul VGA, dar ...aici urmeaza partea tricky sa il transport pe cablu UTP... Am zis nimic mai simplu... un conector VGA are 15 pini ... dar pentru a afisa imaginea ...ai nevoie doar de 8 ..pinii vga:1 Rosu - Portocaliu2 Verde - Verde 3 Albastru - Albastru4.5.6.Rosu-GND - Portocaliu-alb7.Verde-GND - Verde-alb8.Albastru-GND - Albastru-alb9.10.11.12.13.Sincronizare Orizontala - Maro14.Sincronizare Verticala - Maro-alb15.Afisarea am facut-o pe o plasma Samsung pe intrarea de PC mufa VGA facuta in aceeasi configuratie.Toate bune si frumoase imagina se vede perfect...ca in cazul conectarii unui cablu VGA "natural" insa am pe OSD incontinuu o eroare "Please check the signal cable", pe tot parcursul afisarii.Cum pot pacali "simtul" semnalului video? sau ce este incorect !Astept cu interes comentariile pe aceasta tema. Link spre comentariu
bolek Postat Aprilie 10, 2009 Partajează Postat Aprilie 10, 2009 Cablul tau nu este ecranat intre fire.De aia zice asa... Link spre comentariu
Felis Postat Aprilie 10, 2009 Partajează Postat Aprilie 10, 2009 Stefan_Snk pentru a transmite la distanta semnale video in formatul pe care il vrei tu trebuie sa transformi semnalul din tensiune in curent(cel in curent e mai putin sensibil la perturbatii generate de inductanta si capacitatea parazita)dar schemele cu AO de transconductanta nu sunt prea usor de realizat.In plus cablul utp nici nu are impedanta necesara pentru a se adapta corect la iesirea VGA si la intrarea VGA(tine cont ca un semnal video(banda) se intinde de la cativa Hz pana la 10....25 Mhz si la asemenea frecvente cablul utilizat are importanta majora .plus ca la intrarile si iesirile cablului trebuiesc realizate filtre de rejectie care la fel sunt destul de complicat de realizat Link spre comentariu
sho_gun Postat Aprilie 10, 2009 Partajează Postat Aprilie 10, 2009 Probabil pentru ca ai pinii 5 si 10 neconectati la GND Link spre comentariu
Vizitator Stefan_Snk Postat Aprilie 10, 2009 Partajează Postat Aprilie 10, 2009 Pinii 5 si 10 sunt masa... teoretic ..daca as folosi un FTP ...as putea lega masa ele.Sistemul asta de transmisie este utilizat in retelele alea de plasme interioare din toate mallurile si carrfour..deci este posibil...este testat pe distante de pana la 20 de m fara amplificator de semnal... problema este modul de realizare pentru ca practic eu reinventez roata neavand acces la cineva care s-a ocupat implicit de cablarea respectivelor locatii.Eu trebuie sa afisez pe 3 plasme ...conectate intr-un splitter vga semnalul care vine dintr-un computer...Sa fie cauza ca nu au pnii 5 si 10 ? ...care ar fi masa ..generalaMasa generala nu este aceeasi cu nici una dintre masele de la RGB ? Link spre comentariu
sho_gun Postat Aprilie 10, 2009 Partajează Postat Aprilie 10, 2009 Pinii 5,8 si 10 impreuna. Asa gasisem undeva pe net . Link spre comentariu
Vizitator Stefan_Snk Postat Aprilie 10, 2009 Partajează Postat Aprilie 10, 2009 Am sa fac astazi niste teste...sper sa reusesc... ca mi-a dat mari batai de cap.Si o frustrare imensa... sa vezi imaginea pe ecran perfecta fara pierdere de semnal .... si peste ea OSD cu eroarea.Ideea e ca... nu se activa nici optiunea de intrare pc... o activam cu un laptop cu monitor out. ..apoi ...schimbam cablul cu cel din perete care ducea la computerul care facea afisarea si apoi mergea Link spre comentariu
sho_gun Postat Aprilie 10, 2009 Partajează Postat Aprilie 10, 2009 Probabil ca acea optiune ( PC-in) are legatura cu bitii 0,1 si 2 ai Monitor ID respectiv ceilalti 3 pini care raman neconectati (11,12 si 15 ).N-am studiat sau experimentat aceasta deci nu pot decat presupune.Succes . Link spre comentariu
Felis Postat Aprilie 10, 2009 Partajează Postat Aprilie 10, 2009 Stefan_Snk esti sigur ca utilizeaza VGA ?Eu cred ca utilizeaza Svideo pentru transmisie si acela e intradevar semnal care poate fi transmis usor fara amplificare pe distante de 20 de metri cu un cablu relativ banal Link spre comentariu
Vizitator Stefan_Snk Postat Aprilie 11, 2009 Partajează Postat Aprilie 11, 2009 Stefan_Snk esti sigur ca utilizeaza VGA ?Eu cred ca utilizeaza Svideo pentru transmisie si acela e intradevar semnal care poate fi transmis usor fara amplificare pe distante de 20 de metri cu un cablu relativ banalsunt sigur ca utilizeaza VGA ...exista un splitter VGA... din care ies toti conectorii VGA.splitterul este conectat la computer pe portul VGA. Link spre comentariu
Vizitator Postat Aprilie 14, 2009 Partajează Postat Aprilie 14, 2009 Display-ul sesizeaza prezenta cablului VGA si conectarea lui la sursa de semnal prin verificarea contactului 10 de la conector.In mod normal, in standardul de conexiuni (pinout) VGA, 10 este masa semnalelor de sincronizare, insa in sistemele VGA moderne, 10 este conectat la masa in SURSA de semnal (deci la iesirea de semal), dar in display (la intrarea de semnal) contactul 10 este conectat la o intrare a procesorului si are rezistenta de pull up in +5V. Cand cablul este conectat corespunzator la ambele capete (atat la display cat si la sursa de semnal VGA), contactul 10 al conectorului VGA DSUB 15 al intrarii display-ului este practic pus la masa prin cablul VGA si prin sursa de semnal, deoarece in sursa de semnal (card video PC, DVD, etc) contactul 10 al iesirii acesteia este conectat la masa sursei de semnal, iar procesorul display-ului verifica si sesizeaza corespunzator aceasta situatie. In scheme, contactul 10 de la conectorul VGA este uneori denumit CHK DSUB, fiind dedicat verificarii prezentei conexiunii cablului in felul descris aici.Prin simplificarea si minimizarea conexiunilor pe care le-ai facut, practic ai eliminat conexiunea de la contactul 10 prin care display-ul facea verificarea prezentei cablului de semnal VGA.Deci, in chiar conectorul VGA tata al cablului, la cel care il conectezi la display, conecteaza contactul 10 al lui la masa si este foarte probabil ca problema se va rezolva, displayul nu va mai afisa mesajul de genul "Check signal Cable".Contactul 5 este contact electric de masa.Fiecare contact de la conectorul VGA (dintre cei care sunt fizic conectati) are un anumit rol, inclusiv toti cei de masa si inclusiv masa/ecranul cablului VGA. Link spre comentariu
mbtcmc Postat Aprilie 14, 2009 Partajează Postat Aprilie 14, 2009 Am fost pus si eu intr-o situatie de genul asta adica sa transmit semnal vga la distanta .Configuratia era astfel: laptop un fel de spliter unde intra semnalul vga din calculator si -l scotea pentru trei monitoare.Am facut in felul urmator: Am cumparat un adaptor de la semnal vga la semnal video care se gaseste in magazine si astfel am obtinut semnal video complex ce iesea pe o mufa bnc.Deoarece aveam patru astfel de sisteme si trebuia sa pun cate un monitor la fiecare la circa 150metri am preferat sa fac transmisia semnalului prin cablu utp pentru a avea un pret mai scazut .Am cumparat cablu utp bun(ATENTIE sunt si cabluri utp care au doua perechi din cupru si doua dintr-un aliaj ) si la fiecare capat am conectat cate un transformator de adaptare a impedantei (se gasesc la magazinele care vand camere de supraveghere video) si astfel am obtinut semnal video color din 4 calculatoare la distanta de 150metri.In cazul tau poti folosi cablul coaxial. Link spre comentariu
Vizitator Postat Aprilie 15, 2009 Partajează Postat Aprilie 15, 2009 ...In scheme, contactul 10 de la conectorul VGA este uneori denumit CHK DSUB, fiind dedicat verificarii prezentei conexiunii cablului in felul descris aici... Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum