gabrielbecheanu Postat Iunie 12, 2010 Partajează Postat Iunie 12, 2010 Nu am datele de la trafuri, am sa rog pe cineva sa le calculeze si sa mi le si construiasca.Daca va suna bine si va avea 20W cu 6N13S poate voi lua si patru 6AS7. Link spre comentariu
carageae Postat Iunie 13, 2010 Partajează Postat Iunie 13, 2010 Initial am fost si eu sedus de ideea de a face un amplificator cu mai multe lampi in paralel, sunt foarte ieftine, dar consumul filamentelor fiind asa de mare e cam greu sa faci alimentarea si nu prea mai merita. Cred ca farmecul acestor lampi sta in sunetul de trioda si nu in puterea obtinuta.Probabil ca o alimentare in comutatie pentru filamente si una clasica pentru anodica ar schimba datele problemei...sau integral in comutatie pentru cine se pricepe si poate elimina zgomotul...Cu alimentarea clasica e destul de greu sa faci un transformator care sa nu se incalzeasca si sa bazaie...cel putin in conditii de amator. Cine are tole de calitate sau bani sa-si faca toroidale de calitate (ca doar ideea de toroidal nu rezolva problema zgomotului) poate ignora ce am scris mai sus, nu li se adreseaza. Link spre comentariu
gabrielbecheanu Postat Iunie 14, 2010 Partajează Postat Iunie 14, 2010 Nu imi este frica de filamente, am facut amplufucator cu 6C33C asa ca sunt obijnuit.Acum asta cu 6C33C este cumva de referinta, mie imi este teama sa nu iasa ceva cu mult mai slab. Schema este foarte simpla si cred ca o sa sune bine. Sunt hotarit sa il facAm sa va tin la curent cu progresele facute. Link spre comentariu
mișa Postat Iunie 14, 2010 Autor Partajează Postat Iunie 14, 2010 Asa, ca parere, mi se pare ca tensiunea de alimentare a etajului final e cam mica. Daca am 280V alimentare iar pe Rk sunt 90V (normal) ramin doar 190V intre anod si catod. Mie mi se pare putin. As merge cu tensiune mai mare si curent mai mic. Link spre comentariu
gabrielbecheanu Postat Iunie 14, 2010 Partajează Postat Iunie 14, 2010 Pai cind am sa dau la facut transformatorul de alimentare am sa il rog pe cel care il face sa imi scoata mai multe tesiuni pentru a avea posibilitatea la mai multe teste in privinta asta. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum