Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Amplificator cu 6N13S

mișa

Postări Recomandate

• Răspunsuri 64
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• mișa

11

• carageae

6

• blue

5

• Bubu

4

Top autori în acest subiect

Eu am realizat SE in A cu 6c33c daca va amintiti am dat multe detalii .schema si cu foto asa pui ambele 2 tuburi in paralel si face cit un6c33c ...al meu disipa 40w si-mi scotea cca 9w :dans:

Link spre comentariu

Eu am realizat SE in A cu 6c33c daca va amintiti am dat multe detalii .schema si cu foto asa pui ambele 2 tuburi in paralel si face cit un6c33c ...al meu disipa 40w si-mi scotea cca 9w :dans:

De ce pentru o putere asa mare disipata, o putere asa mica utila ?.(randament sub 25% m_as astepta la macar 14_15w util pt 40w disipat clasa A SE)Din pct. meu de vedere 9_10w util se obtin usor la un 24_25w disipat(randament aprox. 37%).De ce sarcina nu reuseste sa extraga(sa descarce puterea care apare in regim dinamic pe sarcina,unde se duce ?probabil no poate transfera din cauza inadaptari impedantei) puterea din anod ?.
Link spre comentariu

De ce pentru o putere asa mare disipata, o putere asa mica utila ?.(randament sub 25% m_as astepta la macar 14_15w util pt 40w disipat clasa A SE)Din pct. meu de vedere 9_10w util se obtin usor la un 24_25w disipat(randament aprox. 37%).De ce sarcina nu reuseste sa extraga(sa descarce puterea care apare in regim dinamic pe sarcina,unde se duce ?probabil no poate transfera din cauza inadaptari impedantei) puterea din anod ?.
Transformatorul de iesire ..banuiesc .... oricum un max am masurat 14,8v dar eu vorbesc de 9w clari fara distorsiuni
Link spre comentariu

Cu anodica 200V/220mA ar fi trebuit sa fie in jur de 20W cu 10% THD.

-impedanta primar 450-500ohmi pentru cel mai bun raport THD/putere.

-S/P/S/P/S/P/S

-S= un singur strat

-P= 4 straturi

-izolatie intre P-uri 0,05 + 0,11 Teflon.

-izolatie intre P si S-uri 0,05 + 0,11 + 0,11 Teflon.

-P si S cu 0,56mm CuEm.

Link spre comentariu

Cu anodica 200V/220mA ar fi trebuit sa fie in jur de 20W cu 10% THD.

-impedanta primar 450-500ohmi pentru cel mai bun raport THD/putere.

-P si S cu 0,56mm CuEm.

Cam groasa sirma pt primar.......unde curentul e de 220mA :nas:
Link spre comentariu

Rezulta cam 0.9A/mm2. E OK si are si rezistenta mica. Pentru ce miez e bobinajul asta?

pai nu 2-5A/mm se poate alege adica 0.35-0.45 ar fi corect ., miezul e de 36x36 cca 14 cm
Link spre comentariu

Tola E 114,limba din mijloc 38mm.Grosimea pachetului de tole 5.08cm.Grosimea carcasei ...a materialului din care se face carcasa ....1mm.Aprox. 2mm intre fiecare perete al carcasei si bobinaj.La P-uri 3 mm.Toate P -urile serie,toate S-urile paralel.Nu se leaga S-urile serie.Fara schimbare de sensuri la bobinaj.La varianta PP se utilizeaza schimbari de sens pentru a se evita eventualele oscilatii in circuitul de iesire al tuburilor datorita cuplajelor intre ecranul unui tub si anodul celuilalt (asta o poate face capacitatea parazitara) sau oscilatiile date de cuplajul intre anodul si ecranul aceluiasi tub.De aceea ar fi de preferat ca infasurarea de ecran a unui tub sa fie cat mai departe de infasurarea anodica a celuilalt si cat mai aproape de infasurarea anodica proprie.Toate astea se aplica in general la un ultraliniar.Ultima infasurare de P are un plus de 5 spire pentru un total de 737 spire.Intrefier de 0,11 pentru 15Hz si 20W.P1,P2,=244 spire si P3=244 + 5 spire.....fiecare,bobinat in 4 straturi egale,mai putin ultimul.Se poate calcula si pentru o tola E120 pentru a vedea geometria......Tola folosita:0,23mm siliciu orientat.

Link spre comentariu

Daca cineva doreste sa construiasca acest transformator, are nevoie de date clare ....ori pt moment e numai confuzie trebuiesc toti parametri trecuti pt a avea o idee precisa de cum trebuie realizat si variabilele in joc,mai bine cine are de pus un soft pt a calcula rapid avind ca punct de plecare stiu eu: curentul anodic impendanza primar /secundarputere pe iesire frecvenza min eventual Ra al tubului folosit....................si alte particularitati :aut:

Link spre comentariu

Daca cineva doreste sa construiasca acest transformator, are nevoie de date clare ....ori pt moment e numai confuzie trebuiesc toti parametri trecuti pt a avea o idee precisa de cum trebuie realizat si variabilele in joc,mai bine cine are de pus un soft pt a calcula rapid avind ca punct de plecare stiu eu:curentul anodicimpendanza primar /secundarputere pe iesirefrecvenza mineventual Ra al tubului folosit.........

Date clare? :rade: Mai clare de atat? :rade: Cu softul nu reusesti decat sa ai un punct de plecare,el nu va reusi niciodata sa-ti faca o geometrie concreta a bobinajului transformatorului si unele din softuri nu te ajuta nici la grosimile de izolatie asezate precum si materialele folosite.Deasemenea variabilele nu ti le spune softul.Ce inseamna asta:

si alte particularitati :aut:

Ma dai afara de pe forum? :rade: OK....am zis eu ca nu mai scriu pe forumul asta,insa.........Am vrut doar sa aprind lumina la un SE cu 6C33 din care iese 9W si care se "aude clar". :rade:
Link spre comentariu

Sa inteleg ca datele pe care le propui sunt rezultatul unor formule sau al experientei acumulate ?! Eu nu dau afara pe nimeni .....cer o baza de date ceva prin care si alte persoane cu mai putina experienza sa inteleaga ceva..... Eu personal folosesc soft atit pt calculul trafo alim cit si de iesire ,unde desigur intervin deca e cazul cu mici modificari ..........

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări