Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Amplificator cu 6N13S

mișa

Postări Recomandate

Propun lamparilor care au chef, sa facem impreuna un amplificator cu trioda dubla 6N13S, varianta civila a triodei militare 6N5S si echivalenta cu 6AS7. http://www.proradioantic.ro/afisare_poz ... 1_poza.jpg sau http://www.proradioantic.ro/afisare_poz ... 2_poza.jpg

Initial m-am gindit sa fac un amplificator cu tot cu lampa cu impedanta interna mica EC360,( http://www.proradioantic.ro/index.php?x=item&id_p=834 ) dar nu e asa frumoasa. De asemenea cu 6s33s ( http://www.proradioantic.ro/afisare_poz ... 2_poza.jpg ) mai era o varianta. Eu am ales varianta cu 6n13s. S-a lucrat relativ putin cu ea.

In prima faza am gasit citeva aplicatii cu 6as7 ca de exemplu: http://www.dissident-audio.com/PP_6AS7/Page.html

Interesant, am zis eu. Dupa aia m-am gindit la un final clasic, atacat de circuitul propus de valderama "Williamson_valderama" pus undeva, aici pe forum.

Ce parere aveti? Facem? Eu il realizez practic (evident cu piesele mele) dupa ce termin amplificatorul cu EL11. Toate concluziile si masuratorile mele vor fi publice.

Astept idei, comentarii, sugestii, batai de joc, etc...

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 64
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• mișa

11

• carageae

6

• blue

5

• Bubu

4

Top autori în acest subiect

(Astept idei, comentarii, sugestii, batai de joc, etc...)

Am gasit si eu ceva...... :dans:

la ce categorie s-o punem?

Posted Image

In acest caz totul depinde de transformatoare .............originalul cintareste 45 kg (un canal)

realizat corect avem de-a face cu un hi-end de mii de euro/un mono :freaza:

Link spre comentariu

La cinstit vorbind, nu-mi place. E posibil sa gresesc. De ce crezi ca e atit de valoroasa? Daca ai dreptate, o facem! Ma incumet. Hai sa vedem transformatoarele si bobinele de filtraj din surasa. Ce stim despre ele? sau proiectam noi?Si pune o poza mai MARE cu schema.

Link spre comentariu

Cum am mai spus aici toata chestia sunt transformatori ...daca ai observat in dreptul fiecaruia e si greutatea acestuia trecut, asfel greutatea totala ar fi in jur de 50-51 kg un mono ........pt 9w pe iesire E un amplificator in clasa A1 particular si fara compromisuri produs in japonia de IMAI transformatoarele sunt realizate cu tole din super permalloy pe comanda cu peste 75% nichel pe o reteta secreta...doar de el stiuta.Practic sansele de a-l realiza sunt minime adica nule vorbesc de "noi"....totosi l-am pus ca ex de cea ce sunt capabili ei(japonezi) :nebunrau: daca cineva e interesat pot da si alte detalii si foto ....

Link spre comentariu

Interesante detalii. Eu am zis ca nu-mi place deoarece mi-am dat seama ca ar iesi o scula foarte grea si ai sanse mari sa nu obtii ceva deosebit. Pentru mine personal nu mi-as construi acest amplif. (poate ca m-as apuca de asa ceva pentru altcineva)

Link spre comentariu

Interesanta schema din link ... daca mai adaugam si piesele care lipsesc :nebun: Amandoua repetoare catodice nu au rezistenta din catod la masa ( pe acolo pe unde sunt condensatorii de 2,2uF incercuiti ) , si nici finalele nu au rezistenta de grila spre masa . Apoi nici celelalte doua etaje de preamplificare nu au rezistentele de anod . Cu siguranta e ceva putred la schema asta :rade:

Link spre comentariu

Cu riscul de a ma repeta la infinit ,aceasi poveste :TRANSFORMATOARELE... aici e totul in cea ce priveste performantele si nu in ultimul rind componentele de calitate .... :nebunrau: De obicei toti cind pun mina pe o lampa mai deosebita se si viseaza cu un ampli tare de tot ,insa de la a avea o lampa si pina a finaliza ceva (performant)e drum lung ....... :cry: dar nu zic ca e imposibil.........

Link spre comentariu

Interesanta schema din link ... daca mai adaugam si piesele care lipsesc :nebun: Amandoua repetoare catodice nu au rezistenta din catod la masa ( pe acolo pe unde sunt condensatorii de 2,2uF incercuiti ) , si nici finalele nu au rezistenta de grila spre masa . Apoi nici celelalte doua etaje de preamplificare nu au rezistentele de anod . Cu siguranta e ceva putred la schema asta :rade:

Nu trebuie nimic in plus : cele 2 etaje sunt SRPP desenate un pic altfel !!!
Link spre comentariu

Schema e ok!!!!!in schimb realizarea (externa) imi place :aplauze
Link spre comentariu

Cele doua duble triode din preamplificare sunt conectate SRPP, iar "negativarea" grilelor finale este prin culpaj galvanic prin 220K de la catodul ultimei triode. Triodele finale au Ucatod 88-98V, deci s-ar putea ca schema sa fie functionala.... :nas:

Link spre comentariu

Gabriele tocmai acesta e motivul pt care am atras atentia asupra transformatoarelor. Am realizat deja un calcul care are la baza relatiile postate aici pe forum. Dar vine partea cea mai dificila si anume achizitionarea miezurilor de calitate (ceva izolatie de teflon am gasit, sarma nu e problema). Deasemenea componentele acizitionate sunt de buna calitate, tuburi imperechiate, socluri cu contacte aurite, condensatoare Mundorf etc. Am incercat sa nu fac rabat de calitate la nici o componenta.O sa incerc sa iau legatura si cu Felixx sa imi dea ceva sfaturi petru realizarea trafurilor.Avand in vedere faptul ca amplificatorul il construiesc pentru mine am toata rabdarea din lume si o sa incerc sa investesc doar in piese de calitate.

Link spre comentariu

Pai nui trebuie ca e un cascod !(care repetoare ? unde le_ai vazut ?) Si nici la finale nu le trebuie nimic pt ca au catodul destul de sus(Uitate ca lumea la schema !). Schema e perfect functoinala !.
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări