AlpHso Postat Aprilie 9, 2009 Partajează Postat Aprilie 9, 2009 Vad ca pe acest forum se gasesc o multime de scheme de amplificatoarea mai mult sau mai putin performante. Totusi as dori sa stiu din punct de vedere schematic care este cel mai reusit amplificator sau mai bine zis cel mai hi-fi (nu vreau sa includ aici cele in clasa A sau cu lampi).Astept parerile voastre a celor ce stiu sa analizeze o schema si sa o tuneze putin. Link spre comentariu
djlove Postat Aprilie 9, 2009 Partajează Postat Aprilie 9, 2009 Quad 405 varianta cu mosfeti laterali, urmatoarea motorola amp Link spre comentariu
zal Postat Aprilie 9, 2009 Partajează Postat Aprilie 9, 2009 Personal am recomandat întotdeauna amplifurile cu simetrie total?, indiferent de trz finali folosi?i, celelalte sînt oarecum ''ciunge'', din punct de vedere al schemei. ?i reglate în clasa AB, ptr economie de energie.Despre care schem? e vorba? Link spre comentariu
cipriyan123 Postat Aprilie 9, 2009 Partajează Postat Aprilie 9, 2009 ar mai fi LEACH-ul-- nu am auzit vorbindu-se de el,cu toate ca este foarte laudat pe alte forumuri.poate totusi l-a facut cineva si poate da niste pareri..... Link spre comentariu
EmyRulz Postat Aprilie 9, 2009 Partajează Postat Aprilie 9, 2009 Aici e greu de raspuns, nu exista "cea mai hi-fi schema" depinde de gustul fiecaruia in materie de sunet. Daca ne referim la performante, nu prea se stie deoarece la putine avem si masuratori. Deci sfatul meu e sa mergi pe o topologie care din experienta ta(sau a altora cu gusturi apropiate cu ale tale) suna cel mai bine. Plus de asta, din ce este compus restul sistemului? Ca daca nu ai boxe de calitate hi-fi(nu profesionale) si o sursa buna de semnal(adica nu mp3 si de evitat PC) nu prea se merita bataia de cap. Link spre comentariu
AlpHso Postat Aprilie 9, 2009 Autor Partajează Postat Aprilie 9, 2009 Boxe de calitate hi-fi am sau cel putin au fost hi-fi (sunt de prin anii 75 iar magnetul cred ca este prea batran).Totusi intrebarea am pus-o deoarece am de gand ca in viitor sa-mi fac niste boxe hi-fi cu difuzoare hi-vi (cu un buget de aprox 800 euro),dar mai incolo pt ca acum nu sunt in tara si deocamdata tot ce pot sa fac e sa ma apuc de proiectat amplificatorul.Oricum primul pas este alegerea schemei. Link spre comentariu
danzup Postat Aprilie 10, 2009 Partajează Postat Aprilie 10, 2009 Parerea mea :Locul 1 : Ampliful meu cu lampi cu 6p3s , amplificatorul lui Tibi : Quad405 reborn ( versiunea cu 2SK1058/2SJ ) Locul 2 : Urmeaza JLH in clasa A versiunea din 2000 , Aleph 3 ( Nelson Pass la 27 de volti alimentare ) la egalitate cu Motorola amplif simetric !Locul 3 : IPA 400 cu finali 2SK1530/2SJ201 , amplificatorul Gainclone versiunea lui Misa ( facut si de mine )Locul 4 : Amplif in clasa A cu El 84 Acesta este topul meu . Link spre comentariu
gaby Postat Aprilie 10, 2009 Partajează Postat Aprilie 10, 2009 Degeaba faci un super amplificator daca nu ai un preamlificator cu care sa se "pupe". Majoritatea vorbesc de super amplificatoare dar uita ca este doar un etaj in lantul de amplificare. Link spre comentariu
djlove Postat Aprilie 10, 2009 Partajează Postat Aprilie 10, 2009 Degeaba faci un super amplificator daca nu ai un preamlificator cu care sa se "pupe". Majoritatea vorbesc de super amplificatoare dar uita ca este doar un etaj in lantul de amplificare.Da, e foarte corect ce spui tu, multi construiesc amplificatoare si ii dau semnal de pe o placa de sunet integrata, din PC. Alti construiesc amplificatoare performante, dar nu au incinte corespunzatoare pe care sa le asculte.Dar nu toate amplificatoarele au nevoie si de preamplificatoare, pentru unele o sursa de semnal mai puternica e de ajuns. Exemplu o placa de sunet buna. Link spre comentariu
gaby Postat Aprilie 10, 2009 Partajează Postat Aprilie 10, 2009 Cand faci un amplificator de talia Quad-ului, Motorolei, etc nu folosesti calculatorul pe post de sursa de semnal decat ocazional. Parerea mea daca nu esti ascultator de muzica clasica, jazz, sau alte genuri muzicale "culte" si nu ai ceva cultura muzicala/ureche nu merita investitia. Sant destule amplificatoare second de firma care au facut istorie la preturi decente. Ca sa nu mai spun ca te costa mai mult sa iti faci un amplificator, basca piesele contrafacute. Link spre comentariu
slave2anubis Postat Aprilie 10, 2009 Partajează Postat Aprilie 10, 2009 domnul gaby nu am nimica cu dumneavoastra dar ce spuneti e "bull shit"... eu recunosc nu am prea multa ureche muzicala si nici arta nu prea imi vine in mana (pictura, sculptura, etc)... asta nu inseamna ca nu stiu sa apreciez arta si muzica... si sincer cultura muzicala nu e nici vorba (asta la mine)... si am ajuns la intrebarea de ce construiesc amplificatoare? probabil placerea de a crea ceva cea ce ne este in fire noua oamenilor, poate lipsa de plictiseala... fiecare cum crede dar daca nu ai ureche muzicala si nici "cultura" asta nu te opreste sa iti construiesti un amplificator sau eu stiu ce scula de ascultat muzica... NO-Offence dar cea ce spui tu e aiurea si nu ar trebui sa o spuna un electronist!!! Link spre comentariu
AlpHso Postat Aprilie 10, 2009 Autor Partajează Postat Aprilie 10, 2009 Ca sa vin cu o completare: cati dintre cei ce si-au construit Quad 405 l-au construit numai pt a asculta muzica culta? Link spre comentariu
zal Postat Aprilie 10, 2009 Partajează Postat Aprilie 10, 2009 ?i cî?i îl construiau pe vremuri ca s? cînte l?utarii pe ele... Link spre comentariu
EmyRulz Postat Aprilie 10, 2009 Partajează Postat Aprilie 10, 2009 Singura chestie care nu se merita este investitia de bani multi in piese de calitate daca sursa e calculator(orice placa ar avea) sau boxele sunt mediocre. Apropos de 800 Euro investitie in boxe.... eu zic ca ai putea sa cumperi unele la sh de banii aia si sa nu fii in stare sa le bati in regim diy(e foaarrte greu la boxe, mult mai greu ca la amplifuri). Iti trebuie f multa experienta practica, experienta de audtiie de sisteme bune, scule de masura(si aici e buba, pt boxe sunt scuumpe) ca fara masuratori no chance(ca si cum ai vrea sa proiectezi un amplif f bun doar cu voltmetru, sincer nu merge). Si daca n-ai nimerito, e cam costisitor(la electronice e mai simplu schimbi niste piese, mai o leaca la topologie) dar la boxe ce faci? Sa nu ai iluzia ca daca iei un proiect il nimeresti din prima! Nici firmele nu reusesc.Astea sunt sfaturile mele, nu trebuie sa le iei in considerare neapart....Legat de "muzica culta", eu sunt de parere ca un sistem bun se merita doar pt muzica de calitate, adica muzica adevarata nu orice porcarie care e scosa pt bani(off-topic am auzit zilele astea melodia aia a lui Dan Bitman si imi venea sa vomit si sa mor de ras in aceelasi timp... tipul asta ar trebui sa primeasca inchisoare pe viata... cum sa canti la varsta aia asa ceva??? Deci pt rahaturi de genul asta sau manele, rap, trance, muzica de emo, cam orice e pe la MTV, nu se merita). Link spre comentariu
+_Florin_+ Postat Aprilie 10, 2009 Partajează Postat Aprilie 10, 2009 ?i cî?i îl construiau pe vremuri ca s? cînte l?utarii pe ele... Mai stiu eu niste cazuri mai recente Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum