Vizitator bboyandru Postat Aprilie 8, 2009 Partajează Postat Aprilie 8, 2009 Salut!Am ?i eu nevoie s? plimb 1 pe ie?irea paralel? a unui registru de serializare cu 8 bi?i(74LS164).M-am tot documentat ?i am în?eles cum func?ioneaz?, dar nu reu?esc s? fac ce vreau în practic?.Programul este:#include int main(){ //delay_ms(3000); PORTC = 0b00000000; // ultimii 4 biti: A,B,MR(reset activ jos), clock PORTC = 0b00001110; PORTC = 0b00001111; PORTC = 0b00001110; while(1){ } // return 0;}A ?i B sunt intr?ri seriale.Am m?surat cu voltmetrul ?i ie?irile sunt cum trebuie în uC, dar ie?irile registrului sunt toate pe 1.Când dau reset 0 am numai 0 pe ie?irile registrului.Am tot studiat datasheet-ul dar nu reu?esc s? fac o secven?? care s? îmi fac? ce vreau eu. Link spre comentariu
Laci Postat Aprilie 9, 2009 Partajează Postat Aprilie 9, 2009 Salut,programul tau are multe probleme, in primul rand trebuie sa initializezi portul C sa fie iesire... Link spre comentariu
Vizitator bboyandru Postat Aprilie 9, 2009 Partajează Postat Aprilie 9, 2009 Salut,programul tau are multe probleme, in primul rand trebuie sa initializezi portul C sa fie iesire...P?i bine, ini?ializez portul la început cu PORTC = 0xFF, în rest ce probleme mai are, c? ai spus c? sunt multe(c? eu sunt cam încep?tor)?Am g?sit c? problema era la alimentare, eu am alimentarea de la un port USB de la un calculator desktop(care îmi d? o tensiune de 5,25V). Am încercat acela?i lucru ?i la un laptop, cu acela?i program ?i am v?zut c? am la ie?irea din registru 1 pe primul pin ?i în rest 0(ceea ce ar fii trebuit sa fac?), iar usb de la laptop îmi d? tensiunea de 5.15V...ciudat.P.S.Secven?a de comenzi pe care le dau registrului le-am testat aici http://www.sweethaven.com/sweethaven/Mo ... asp?iNum=3Mul?umesc pentru r?spuns Link spre comentariu
Vizitator bboyandru Postat Aprilie 12, 2009 Partajează Postat Aprilie 12, 2009 Îmi cer scuze pentru prostia de mai sus cu "ini?ializez portul cu PORTC=0xFF"Portul se ini?ializeaz? prin scrierea în DDRC, de aceea se comporta ciudat. Acum am reu?it s? fac ce mi-am propus ?i am testat cu n?te leduri, merge cum ar fii trebuit.Mul?umesc Laci. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum