Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

registru serial in parallel out

Vizitator bboyandru

Postări Recomandate

Vizitator bboyandru

Salut!Am ?i eu nevoie s? plimb 1 pe ie?irea paralel? a unui registru de serializare cu 8 bi?i(74LS164).M-am tot documentat ?i am în?eles cum func?ioneaz?, dar nu reu?esc s? fac ce vreau în practic?.Programul este:#include int main(){ //delay_ms(3000); PORTC = 0b00000000; // ultimii 4 biti: A,B,MR(reset activ jos), clock PORTC = 0b00001110; PORTC = 0b00001111; PORTC = 0b00001110; while(1){ } // return 0;}A ?i B sunt intr?ri seriale.Am m?surat cu voltmetrul ?i ie?irile sunt cum trebuie în uC, dar ie?irile registrului sunt toate pe 1.Când dau reset 0 am numai 0 pe ie?irile registrului.Am tot studiat datasheet-ul dar nu reu?esc s? fac o secven?? care s? îmi fac? ce vreau eu.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 3
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Laci

1

Top autori în acest subiect

Vizitator bboyandru

Salut,programul tau are multe probleme, in primul rand trebuie sa initializezi portul C sa fie iesire...

P?i bine, ini?ializez portul la început cu PORTC = 0xFF, în rest ce probleme mai are, c? ai spus c? sunt multe(c? eu sunt cam încep?tor)?Am g?sit c? problema era la alimentare, eu am alimentarea de la un port USB de la un calculator desktop(care îmi d? o tensiune de 5,25V). Am încercat acela?i lucru ?i la un laptop, cu acela?i program ?i am v?zut c? am la ie?irea din registru 1 pe primul pin ?i în rest 0(ceea ce ar fii trebuit sa fac?), iar usb de la laptop îmi d? tensiunea de 5.15V...ciudat.P.S.Secven?a de comenzi pe care le dau registrului le-am testat aici http://www.sweethaven.com/sweethaven/Mo ... asp?iNum=3Mul?umesc pentru r?spuns
Link spre comentariu
Vizitator bboyandru

Îmi cer scuze pentru prostia de mai sus cu "ini?ializez portul cu PORTC=0xFF"Portul se ini?ializeaz? prin scrierea în DDRC, de aceea se comporta ciudat. Acum am reu?it s? fac ce mi-am propus ?i am testat cu n?te leduri, merge cum ar fii trebuit.Mul?umesc Laci.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări