Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Proiectoare de Ceata cu Led-uri de putere !

Postări Recomandate

Luminile de ceata de la toate masinile deranjeaza pe cei de pe contrasens, mai ales pe ploaie.Sunt facute sa ajute strict pe ceata foarte densa , sa poti vedea pana la 10-20m in fata cate ceva. Cine le foloseste in alte conditii e inconstient si isi ia *&^%$@ de la toti soferii care vin din sens opus.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 60
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• bogdan exit

8

• Dr.L

8

• SORAN

6

• raveru

6

Top autori în acest subiect

Vizitator tyc

Uni au numai d'alea...si pe asfalt ud ,lumina se reflecta,asta e;hai sa trecem pe infrarosu,a fost o firma mare care a incercat asa ceva,ideea nu a prins asa ca au renuntat...cum se vad stopurile masinilor noapea,pe ceata?asta in infra;dar filamentele farurilor? nimeni nu s-a ghindit ca poate,util e sa vezi noaptea cei in spate.

Link spre comentariu
  • 1 lună mai târziu...

Ziceti ca culoarea galbena e pentru ceata. Putem sai dam o tenta de galben la proiectoare ?Inca ceva ce nu am gasit pe niciun FORUM 1 pozitiile stiu ca se schimba cu leduri am mai vazut DAR ...2 faza scurta (ex am tip de bec H1 ) poate fi inlocuita de leduri cu sau fara modificarea farului incat sa ai o vizibilitate mai buna decat becul clasic 3 dar faza lunga ..............Decat becurile de xenon ar fi mai bine datorita randamentului

Link spre comentariu

Nu sunt neaparat mai bune...Gandeste-te ce racire are o instalatie cu xenon de 35w si ce racire trebuie sa aiba un led (+ montajul) la aceeasi putere consumata.Ala care disipa mai mult,are pierderi mai mari+ca e destul de greu sa focalizezi lumina de led cum trebuie (muulte chestii de optica)

Putem sai dam o tenta de galben la proiectoare ?

Cred ca se pot pune niste filtre galbui,galbene...
Link spre comentariu
Vizitator tyc

Nu sunt neaparat mai bune...

Gandeste-te ce racire are o instalatie cu xenon de 35w si ce racire trebuie sa aiba un led (+ montajul) la aceeasi putere consumata.

Ala care disipa mai mult,are pierderi mai mari

+ca e destul de greu sa focalizezi lumina de led cum trebuie (muulte chestii de optica)

Putem sai dam o tenta de galben la proiectoare ?

Cred ca se pot pune niste filtre galbui,galbene...
Instalatii de racire complexe au nevoie leduri cu puteri peste 1KW sau montate in locuri speciale...Instalatia cu xenon de 35W consuma 45W,asta pentru 3200lm,iar instalatia cu leduri de 35W consuma [email protected] ca 800lm are un H1 made in Turcia.

Pt racirea acestor leduri e suficient un radiator de P IV(cu ventilator cu tot),care se gaseste la aprope toate magazinele de componente pt calculator,la pretul de ~17lei.

Pretul unei instalatii xenon e de ~150euro,iar led de ~90euro.

Lumina unui led se focalizeaza chiar la fel de usor(sau de greu),ca a unui bec.

Chestiile de optica sant necesare numai pt circulatia pe drumurile publice.

@bogdan exit

...si practic,cu conditia sa nu folosesti elemente de la pacalici(chinezi).Alea de oriunde altundeva sant scumpe(si bune).

Link spre comentariu

te rog frumos poti sa imi explici si mie off topic " mergeam ieri prin oras era unu parcat cu xenoanele aprinse avea de 55w fara lupa in far nu vedeai nimic cred ca ia unplut astia frigiderul "revin la subiect ce fel de leduri ai folosit smd insumate teoretic ca suma luminilor pe bec trebuie sa fie "3200" ca xenonu o influenta are si cate grade trebuie sa aiba ledul 40 60 90 120 140 170de exemplu am vazut un led de 2200 de lumeni costa ceva nu conteaza pot sa cumpar unu asa sau trebuie 2 cum trebuie puse ca sursa de alimentare ce ai pus ?

Link spre comentariu
Vizitator tyc

te rog frumos poti sa imi explici si mie off topic " mergeam ieri prin oras era unu parcat cu xenoanele aprinse avea de 55w fara lupa in far nu vedeai nimic cred ca ia unplut astia frigiderul "revin la subiect ce fel de leduri ai folosit smd insumate teoretic ca suma luminilor pe bec trebuie sa fie "3200" ca xenonu o influenta are si cate grade trebuie sa aiba ledul 40 60 90 120 140 170de exemplu am vazut un led de 2200 de lumeni costa ceva nu conteaza pot sa cumpar unu asa sau trebuie 2 cum trebuie puse ca sursa de alimentare ce ai pus ?

Ai acces la tehnologia SMD?daca nu ...poti folosi W724C0 sau MC-E (10W) sau daca astepti sa apara si pe la noi,MPL.Ledurile le cumperi ,atentie sa nu fie copii ! si iei varianta 'star'(are in plus fata de 'emitter' o placuta in forma de stea);ai grija la manevrare,lentila e f.sensibila,semisolida,iar sub ea sant mai multe cipuri led interconectate cu firicele.MPL trebuie copt in cuptor din cauza asta(lentila moale).O perche de manusi fine din bumbac ajuta la manevrare.Bun,ledul star il atasezi pe un cooler de procesor si conectezi si ventilatorul,nu uita pasta.Pt alimentarea ledului folosesti o sursa de curent,aleasa in functie de led.Trebuie schimbat reflectorul cu unul specific,poti folosi d'alea chinezesti dupa ce le ranforsezi luciul cu urethan,(gasesti la DX,Satistronics sau pe ebay).Vorbit cu un strungar,pt adaptari.In plus,trebuie sa te pregatesti sufleteste(si material) deorece vei musca si vei pierde cateva leduri...Uita-te pe youtube ce poate lanterna cu P7(w724c0) sau cu MC-E(produs de CREE).Mai ai nevoie de un card de plati pe net(international si cu cip).Aceasta e varianta 1,medie ca dificultate.Varianta 2 e cu leduri chinezesti(nerecomandata nici chiar adultilor),despre care nu vreu sa vorbesc.Varianta 3,cea de 4000lm,e modulara(poti sa cresti puterea la 10 000lm fara sa ti se descarce acumulatorul sau sa se topeasca farul),dar pe asta eu lucrez greu,oricum trebuie sa ai scule de smd(de toate,de la pensete antistatice pana la cuptor termostatat) .Maine discutam si despre asta.
Link spre comentariu

am analizat ledurile tale sunt k si ca pret tu cate ai pus intrun bec unul singur ma refer la primul care produce 750 lm\am mai vazut pe net led de 50W tu ce crezi ar fi mai simplu unu de 50w

Link spre comentariu
Vizitator tyc

Cate un P7, in reflector la ~30grade+dispersor(sa faca un 'evantai' de lumina); P7 alimentat prin scc.Asa as pune eu la masina.Ledurile alea de 50W is naspa,desi nici P7 nu mai e in top;acum e MPLEZW care are 1200lm/ramura.Si are 3.E mai complicat cu led de 50W(adaptare optica,scc mare+100% e chinezesc si te lasa cand nu te astepti).

Link spre comentariu

nu inteleg termenu "mplezw" eventual poti sa-mi recomanzi niste situri de unde sa comand de card am facut rost sau daca poti sa ne prezinti un proiect de la cap la coada macar teoretic ce materiale ai folosit

Link spre comentariu
Vizitator tyc

MPLEZW e denumirea noului led de la Cree. Cu cuvant de cautare MPLEZW incearca la Farnell.Un proiect:Lampa de birou1.Materiale-4*Osram LUW5AM;scc setata la 0.9 A;traf 220@18V(2*9v)2.Putere consumata:22.5W;flux luminos:1160lm(un bec de 75W are 760lm)3.Costuri:90 lei ledurile+25lei scc+7lei traf(turkish);corpul lampii-gratis(am primit-o de la un prieten).Obs:departe de a fi utila,prea multa lumina,nu o poti pune in tavan.Concluzia e ca are nevoie de un dimmer.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări