Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Proiectoare de Ceata cu Led-uri de putere !

Postări Recomandate

Salutare baieti !Zilele trecute am facut si eu un proiector cu cu leduri albe . 1 bucata led de 10W si 12 bucati leduri de 0,5w.Boon , ledurile de 0,5w le-am inseriat cate 3 apoi le-am pus in paralel iar in serie cu ele am pus o rezistenta de 180 ohmi. Cred ca aici nu gresesc . Acum vine partea speciala , am acest led de 10 w (care m-a costat vreo 65 ron si tare nu vreau sa il ard inainte de vreme ca ma va ustura buzunarul , avand in vedere ca am inca o bucata pregatita si ptr al doilea proiector ) vreau sa il alimetez de la un stabilizator de tensiune care sa tina 2A dar sa si stabilizeze la 12V. Avand in vedere ca il alimetez la masina am o plaja de 11,5 pina la 15 V , asadar ce recomandati ? O sursa de curent constant ceva ??Iata si pozele jucariei :[attachment=4]IMG_1257.JPG[/attachment] [attachment=3]IMG_1258.JPG[/attachment][attachment=2]IMG_1262.JPG[/attachment] [attachment=1]IMG_1263.JPG[/attachment][attachment=0]IMG_1266.JPG[/attachment]Mai era o poza cu jucaria mergand la 13,8 V dar la acea tensiune se cam incinge destul de repejor.In schimb la 12,10V nici nu se simte.Ledul de putere se alimenteaa la 12V nativ .Multumesc anticipat de ajutor !PS: Ranga parca facuse un pwm , daca citeste topicul il rog un PM.Multumesc

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 60
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• bogdan exit

8

• Dr.L

8

• SORAN

6

• raveru

6

Top autori în acest subiect

Cauta in datasheet-ul ledului mai multe detalii.

Care datasheet ? Nici nu stiu cum se cheama ledul ca ii cautam . Merg doar pe ce a zis vanzatorul , si anume "merge direct la 12 V" :DIti dai seama ca tare as vrea datasheetul. O sa incerc un mail la distribuitor.Mersi frumos
Link spre comentariu

nu te baza pe vanzatori d-asta,asta habar-n-au :nebunrau: un datasheet ar fi foarte important!ca schema de comanda,care sa tina cont si de temperatura,ai putea cerceta sursele de alimentare a laserlor cu dioda daca ai radiatorul suficient de mare si alimentezi cu curent constant,nu prea ai probleme

Link spre comentariu

@Dr. L , Nice too see you again here man !AM sunat si am vb cu omul de la magazin . Il stiu de mult avreme si colaborez cu el . Aduce ledurile super ieftin direct china. Tocmai mi-a trimis datasheetul la jucarie.Studiez si mai vorbim !Acum lucrez la un becoled cu vre0 48 minim si vreo 96 maxim de leduri care sa mearga la 220V.Daca da ranadament dau de stire .Multumesc oricum

Link spre comentariu

eu am gasit o schema ptr 18 leduri la 220V o punte rederesoare de 2A la 1000V cu o rezistenta de 1kohm la 0,5W pe una din intrarile alternative si o rezistenta de 1Mohm la 1W care este pusa pe cealalta intrare de curent alternati a puntii. Paralel pe rezistenta de 1Mohm mai vine un condensator de 220nF la 680V. ACest ansamblu alimeteaza un spot cu leduri cu 18 bucati de leduri albe la 0,5W.Am luat ieri 100 leduri piranha albe cu lupa si unghi de 40 grade . O sa le cuplez pe un soclu de bec economic care este ars dar numai de teste. Vreau sa pun ptr inceput 54 de bucati . Daca iau ledurile en gros ma iese beculetul f ieftin. La 500 de bucati imi vine 0,32 lei de led. Cu un calcul simplu se cede cate becuri ar iesi dar momentan vorbim discutii.Mai am o schema de la un producator de asemnea jucarii cu 46 de leduri. Cine este interesat il rog sa dea un pm. Multumesc de hint Dr.L

Link spre comentariu

pai pune schemele pe forum :Daia cu condesatorul o stiu,insa cu schema mea ledurile lumineaza constant intr-o plaja mare de tensiuni(scrie in topic exact cat) + ca ledurile sunt alimentate cu curent constantmai bine deschizi un topic separat pt spot,sa nu se incurce discutiile,si rofi un moderator sa mute posturile de aici

Link spre comentariu
  • 4 săptămâni mai târziu...
  • 4 luni mai târziu...

Schema pe care o am eu este asta:Sper sa ajute si de asemnea sper sa nu se supere moderatorul.

Buna sunt si eu interesat de realizarea unei lampi pe 220V dar unele componente nu le gasesc:ex. Cx - 0.22uF/630V-AC(doar de 0.22uF/630V-DC) si varistorul MOV 270/20 (270V si 20mm? sau ce inseamna?) am gasit una de 275V si 23mm, JVR20N431K.
Link spre comentariu
  • 2 luni mai târziu...

salut sun interesat sa construiesc si eu niste proiectoare cu leduri la un bmw 316itu cum ai facut ai schimbat si carcasa proiectorului pentru ledtrebuie sa adaptez ledurile sa intre in proiector ceva informatii despre led ce unghi au ce putere acuma ca parere ai se vede mai bine fata de cele normale

Link spre comentariu

Sau pui ledurile direct in proiector,prin fata,sau folosesti leduri de putere http://www.led1.de/shop/product_info.ph ... 28_184_255 sau 3ori http://www.led1.de/shop/product_info.ph ... 28_184_275, la care le pui un radiator tapan+sursa de curent constant cu lm3401(sch in atas),lm2576(misa) si folosesti proiectoare dicroide(v. poza) ca alea simple se sparg...

ledurile astea au randament mult mai mare decat becurile alea cu halogeni cu+50%putere luminoasa

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări