Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Sfat circuit simplu de alimentare (asemanator unui UPS)

Vizitator neluS

Postări Recomandate

Vizitator neluS

Iata problema: Se da un dispozitiv de genul unui telefon mobil.Se cere crearea unui circuit care sa permita alimentarea dispozitivului de la incarcatorul dispozitivului, sa incarce bateria Li-Ion cand este alimentat incarcatorul si sa comute in timp util pe bateria dispozitivului in cazul in care se intrerupe curentul.Nu sunt de specialitate dar consider urmatoarele:ar trebui sa existe un circuit tranzistorial care sa permita cele doua variante (varianta in care este curent dinspre incarcator si acesta merge catre dispozitiv, si varianta in care nu este curent dinspre incarcator si se comuta pe baterie)V-as ruga sa ma ajutati in aceasta problema dar nu cu sfaturi de genul: ,,de ce nu folosesti un UPS?..."; nu folosesc UPS pentru ca dispozitivul pe care il am, in momentul in care detecteaza alimentarea, nu mai functioneaza si sta si se alimenteaza; din cate stiu eu nu ar fi nevoie de asa ceva deoarece bateriile Li Ion stiu sa isi faca singure managementul incarcarii deoarece au circuite specializate incorporate in ele si un "bypass" ar putea exista in dispozitiv.Cu timpul sper sa avansez! Multumesc frumos! :)

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 1
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Laci

1

Zile populare

Top autori în acest subiect

Diodele sunt schottky, nu conteaza tipul, numai sa duca curentul necesar, R1 este pentru limitarea curentului de incarcare, poti sa simplifici, sa suntezi D3, sau sa lasi numai D1, depinde de incarcator si de aplicatie.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări