lorik199 Postat Aprilie 8, 2009 Partajează Postat Aprilie 8, 2009 deci vreau sa comut 2 surse de semnal pt un amplificator printr-o simpla apasare de push-butonceva de genul a ceea ce este in imagine vreau sa fie pe tranzistori deoarece nu-mi place "tacanitul" releelor Link spre comentariu
Asi Postat Aprilie 8, 2009 Partajează Postat Aprilie 8, 2009 SSR - solid state relay. Mai multe detalii nu pot oferi ca nu prea le am cu electronica. http://en.wikipedia.org/wiki/Solid_state_relay Link spre comentariu
lorik199 Postat Aprilie 8, 2009 Autor Partajează Postat Aprilie 8, 2009 Disadvantages* Increased electrical noise when conductinge exclus din start Link spre comentariu
Dr.L Postat Aprilie 8, 2009 Partajează Postat Aprilie 8, 2009 pt semnal audio solid state relay? @lorik-incearca cu niste integrate logice,cu porti pe mosfeturi,sunt ok,eu am folosit asa cevadaca mai gasesc vre-un montaj,iti spun si despre ce integrat e vorba Link spre comentariu
zal Postat Aprilie 8, 2009 Partajează Postat Aprilie 8, 2009 Cel mai simplu e cu un releu reed. Link spre comentariu
Asi Postat Aprilie 8, 2009 Partajează Postat Aprilie 8, 2009 Poate am vorbit prosti cu SSR pt audio. Poate e overkill, poate distorsioneaza.. nu stiu problemele care pot aparea pe partea audioAcel "electrical noise" e valabil pentru sutele de amperi care se comuta.Pt aplicatie domestica de sub 1A garantez eu ca nu il auzi cu stetoscopul pe el. Link spre comentariu
Felis Postat Aprilie 9, 2009 Partajează Postat Aprilie 9, 2009 CD 4066,CD4016, pot fi folosite cu succes pentru treaba asta.Ambele sunt comutatoare statice cu 4 canale controlate independent fiecare Link spre comentariu
lorik199 Postat Aprilie 9, 2009 Autor Partajează Postat Aprilie 9, 2009 multumesc pt raspunsuri, o sa caut integratele specificate de Felis dar daca are cineva vreo idee pe tranzistori(d-aia mai am p-acasa)este binevenittutusi ar fi indicat si o schema Link spre comentariu
Felis Postat Aprilie 9, 2009 Partajează Postat Aprilie 9, 2009 lorik199 tiam dat codul la cele 2 integrate pentru ca sunt uzuale si se gasesc usor fiind utilizate in multe aparate asa mai sunt multe integrate care fac treaba respectiva.Cu tranzistori de regula e un pic mai complicat si mai deosebit de realizat schema pentru ca se folosesc de regula 2 Tz Fet sau MosFet pentru a forma o poarta controlabila.De ex si CD 4052 poate fi utilizat(vezi ca a fost si este utilizat in o serie de TV si playere asa ca trebuie sa dai de el la magazine)PS vezi ca la 4052 controlul intrarilor se face prin comanda binara(de ex pentru a deschide intrarea IN1 trebuie scris la A si B cuvantul 0 0(adica A si B puse la masa),pentru In2 A si B=0 1(A la masa B la plus),In3=1 0(A la +,B la masa)In4=1 1(A si B la +)de aceea acest circuit se preteaza la utilizarea lui cu alt circuit care sa-i furnizeze comenzile respective Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum