Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

contactor folosind tranzistori

lorik199

Postări Recomandate

deci vreau sa comut 2 surse de semnal pt un amplificator printr-o simpla apasare de push-butonceva de genul a ceea ce este in imagine vreau sa fie pe tranzistori deoarece nu-mi place "tacanitul" releelor

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 8
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• lorik199

3

• Felis

2

• Asi

2

• Dr.L

1

Zile populare

Top autori în acest subiect

pt semnal audio solid state relay? :speriat @lorik-incearca cu niste integrate logice,cu porti pe mosfeturi,sunt ok,eu am folosit asa cevadaca mai gasesc vre-un montaj,iti spun si despre ce integrat e vorba

Link spre comentariu
:jytuiyu Poate am vorbit prosti cu SSR pt audio. Poate e overkill, poate distorsioneaza.. nu stiu problemele care pot aparea pe partea audioAcel "electrical noise" e valabil pentru sutele de amperi care se comuta.Pt aplicatie domestica de sub 1A garantez eu ca nu il auzi cu stetoscopul pe el.
Link spre comentariu

multumesc pt raspunsuri, o sa caut integratele specificate de Felis dar daca are cineva vreo idee pe tranzistori(d-aia mai am p-acasa)este binevenittutusi ar fi indicat si o schema

Link spre comentariu

lorik199 tiam dat codul la cele 2 integrate pentru ca sunt uzuale si se gasesc usor fiind utilizate in multe aparate asa mai sunt multe integrate care fac treaba respectiva.Cu tranzistori de regula e un pic mai complicat si mai deosebit de realizat schema pentru ca se folosesc de regula 2 Tz Fet sau MosFet pentru a forma o poarta controlabila.De ex si CD 4052 poate fi utilizat(vezi ca a fost si este utilizat in o serie de TV si playere asa ca trebuie sa dai de el la magazine)PS vezi ca la 4052 controlul intrarilor se face prin comanda binara(de ex pentru a deschide intrarea IN1 trebuie scris la A si B cuvantul 0 0(adica A si B puse la masa),pentru In2 A si B=0 1(A la masa B la plus),In3=1 0(A la +,B la masa)In4=1 1(A si B la +)de aceea acest circuit se preteaza la utilizarea lui cu alt circuit care sa-i furnizeze comenzile respective

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări