Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Pompa submersibila

gaby

Postări Recomandate

repede dati vina pe copii cand nu va iese ceva :)oare cat se dilata cilindrul respectiv (in circumferinta) daca il incalzesti considerabil?pun pariu ca plasticul ramane in urma cu cresterea... oare nu ar putea fi o solutie nondestructibilia?

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 29
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• gaby

10

• miron1947

9

• Felis

3

• bolek

2

Top autori în acest subiect

sistemul respectiv de siguranta se scoate prin torsionare cu ajutorul unui levier in L .Canalul de blocare este in corpul metalic al pompei(pe exterior)

Problema este ca nu ai unde sa bagi un levier. Daca este mic forta cu care apesi il rupe/indoaie, daca este mare nu intra. Asa este siguranta intra in corpul pompei.

oare cat se dilata cilindrul respectiv (in circumferinta) daca il incalzesti considerabil?pun pariu ca plasticul ramane in urma cu cresterea... oare nu ar putea fi o solutie nondestructibilia?

M-am gandit si eu sa bag partea cu siguranta in apa fiarta dar am zis sa folosesc solutiile extreme dupa ce le epuizez pe cele "clasice". Cilindrul este din inox iar plasticul de fapt este teflon.
Link spre comentariu

Problema este ca nu ai unde sa bagi un levier.

Este normal daca eu am inteles bine si este una dintre cele doua variante.Solutia cred ca este introducerea unor lame(pene),care forteze siguranta sa stea in fundul canalului,deblocand astfel cele doua piese.[attachment=0]siguranta.JPG[/attachment]
Link spre comentariu

Daca ai un aparar de sudura da-i doua puncte de sudura la capete , si sudeazale de doua cablui de otel de 4 apoi stangi capetele de fier si astfel se strange si siguranta , e al naibi de greu de scos , stiu deoarece incercasem si eu sa scot una de la rulmeti mari de motoare , alea aveau si doua gauri pentru cleste special , daca nu incearca cu o surubenita, sa o bati cu ciocanul in canal astfel incat sa intre sub inel , tot ce e mai greu e sa ti cumva de inel sa nu se invarta , daca reusesti sa bagi surubenita dedesupt treaba e ca si rezolvata , dupa aceea tot bagi mai multe surubenite in ochiurile ce se formeaza , o sa ai nevoie de inca o persoana sa te ajute

Link spre comentariu

miron1947 tipul asta de sigurante se scot prin torsionare nu prin dilatare.In automotive se utilizeaza destul de des asemenea sigurante si sunt scule dedicate pentru a fi demontate dar tehnica in sine de scoatere cere dexteritate foarte buna .Practic trebuie rasucit initial unul din capete dinspre interior spre exterior.Pentru asta e bun un cleste cioc de rata ingust .dupa rasucire restul iese usor.

Link spre comentariu

se scot prin torsionare nu prin dilatare.

Cum, daca spatiul prin care trebuie scoasa,este mai mic decat sectiunea ei,cum reiese din desenul Dl-ui gaby?Atasati un desen sa inteleg cum vedeti Dvs. rezolvarea.
Link spre comentariu

miron1947 off geometria ai puso pe foc(ce grosime are siguranta si ce spatiu ocupa fie si rasucindo doar la 45 de grade) (un capat al ei)daca vrei sa vezi cum se scot asemenea sigurante cauta un manual de la opel de exemplu si ai sa vezi toti pasii de urmat

Link spre comentariu

miron1947 off geometria ai pus-o pe foc(ce grosime are siguranta si ce spatiu ocupa fie si rasucind-o doar la 45 de grade)

Nu stiu cum stati Dvs. cu geometria,dar conform desenului(eu nu am piesa fizica in fata)la 45 de grade tot nu incape in spatiul respectiv.Astept desenul Dvs.pentru a ma lamuri.
Link spre comentariu

Cred ca prin rasucire la 45 de grade ar iesi . Problema este ca nu am un cleste destul de ingust si de rezistent pentru operatiunea asta. Adica clestii din trusa unui electronist nu sint adecvati scopului.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări