Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Ajutor reparatie difuzor subwoofer auto 12" JBL

Vizitator DiStefano

Postări Recomandate

Vizitator DiStefano

Nu cunosti atata de bine pe cat crezi, pentru ca daca era sa cunosti atata de bine lumea asta nu te uitati la petarda asta de JBL de 12".Oricum, nu vreau sa vad scandal pe aici asa ca aveti grija.

Nici eu nu vreau scandal, dar atat timp cat unii nu au ce face si posteaza doar pentru caterinca, sau mesaje de atotstiutori ma irita, legat de cunostintele mele raman la parerea asta, iar eu am "petarda" asta dupa un Fiat Punto hgt pe care l-am adus din Germania si cam atat, s-a stricat si vreau sa il repar punct.
Link spre comentariu
  • Răspunsuri 29
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• radue

4

• ari_panterra

3

• cristi666

2

• djlove

1

Top autori în acest subiect

Vizitator DiStefano

-unu,nu gasesti bobina originala pt el,doar sa-l rebobinezi,sau sa o poti repara pe cea existenta(daca se poate);''inlocuit bobina cu bobina originala sau cel putin echivalent nu rebobinat.''inlocuit cu echivalent nu e tot aia cu rebobinat,ca doar nu ti-l rebobineaza cu sarma de balot?! :ras: e un centru pe calea grivitei nr34-doi,e o incinta band pass de forma cilindrica care se ''desface'' prin indepartarea capacului din fata(unde sta ''rozatorul'').nu e nimic de el,nici de difuzor nici de incinta(doar designul),repara-l cat mai ieftin si marita-l.succes!

Ok, am inteles, dar ma refeream la faptul ca am vazut multe difuzoare rebobinate care frecau, se incalzea bobina foarte tare, se desfacea sarma de pe bobina, iar cei de pe Grivita ii gasisem pe un site,aveau 2 nr de zapp si pe nici unul nu a raspuns cineva, daca tu stii sigur ca sunt acolo o sa merg direct la adresa. :rade: si da acolo unde sta rozatorul este capacul din fata, are unul "identic" si in spate dar nu ies, s-ar putea sigur sa fie lipite cu ceva altfel ieseau de la compresie,vre-o solutie sa incerc sa bag pe langa sa il dezlipesc?
Link spre comentariu

pt dezlipit incearca cu acetona,cat despre centrul respecti,da sunt acolo(sigur) si au nr de vodafonnr lor :0727706054 scuze daca deranjez pe cineva,rog a se sterge''Ok, am inteles, dar ma refeream la faptul ca am vazut multe difuzoare rebobinate care frecau, se incalzea bobina foarte tare, se desfacea sarma de pe bobina'' nu erau reparate bine,de catre profesionisti,erau reparate dupa conceptia:''lasa ma,ca merge asa''.succes!

Link spre comentariu

stimate domn , este o vorba veche din batrini....din rahat nu poti sa faci bici si sa si pocneasca... :rade: dvs aveti un produs de calitate , jbl audio este un nume in domeniu ...l-ati prajit , nu mai conteaza cum...si vreti sa il faceti sa mearga la fel ca inainte , cind era care va sa zica original , dar sa va coste vreo 2 lei , dupa cum se vede... :rade: deci....asa ceva nu se poate...kitul original pentru un astfel de difuzor de 1000 de w , daca are 1000 de w...se vinde numai si numai in reprezentantza , si costa in jur de 100 de dolari...iar reprezentanta , in ideea in care ar exista un client care sa accepte pretul acesta exorbitant...va aduce kitul de afara...intr-un timp de n zile si , atentie....nu vi-l monteaza in aparat in banii astia... :nebun: poate nu stiti , dar va da pachetelul frumos in mina si mergeti sa vi-l montati dvs unde vreti...aici intervine alta distractie...sa cautati un bobinator bun care va desface calota , scoate membrana...baga bobina cea noua originala de la mama ei..o centreaza cum trebuie...aici e buba cea mare...apoi lipeste firele leonice , lipeste membrana , apoi calota...si va ia banii la urma , evident...stiu asta foarte bine din surse interne...sint prieten bun de vreo 18 ani cu doamna menadi...cunoscatorii adevarati sint familiarizati cu numele acesta...ma refer aici doar la partea cu kitul , pt ca doamna menadi nu a rebobinat niciodata defuzoare, aici e alta poveste...am impartit un spatiu comercial acum vreo 6 ani impreuna cu un bobinator de difuzoare si timp de 14 luni am putut vedea zi de zi cum lucreaza...pe de alta parte , un bobinator adevarat care stie meserie si face difuzoarele ca la carte ...de exemplu domnul draghici din bucuresti , daca o mai trai....sau dl mircea nastase din buzau...au tarife foarte mari , pentru ca ei stiu sa isi aprecieze munca la justa ei valoare...iar dvs , din pacate , nu prea sinteti genul acesta de persoana....cel putin asta lasati de inteles din ceea ce ati scris pe forum...!concluzia ...?se impune de la sine...ori il faceti cu bani putini...dar va fi o trompeta :da ori va luati alt difuzor nou noutz....si scapati de toate belelele... :hamac

Link spre comentariu

JBL in momentul de fata are calitatea pe care o avea in trecut doar in seriile superioare de boxe Profesionale. Restul nu prea mai e ce a fost. Poti sa iei un astfel de JBL si de pe SLK asta nu inseamna ca e adevarat si ca nu e o petarda. De aceea am zis ca este posibil sa sti mai putine decat crezi si sa sti ca nu am zis-o cu rautate.Referitor la reparatul lui, orice i-ai face ( in afara de repararea cu piesele originale ) nu va fi ca inainte, exact cum spunea si misuraelectronic.Daca primesti kitul nu e chiar asa de greu, deoarece el at trebui sa vina direct cu membrana si bobina montate ( adica bobinate ) si tu va trebui sa scoti tot ansamblul mobil afara si sa-l montezi pe cel nou. Practic din difuzorul vechi ramai cu sasiul si magnetul. NU exista produicator de difuzoare care sa-ti dea tie sarma sa-ti bobinezi tu difuzorul. Asta e o prostie.Spor la munca si la invatat :dans:

Link spre comentariu
Vizitator DiStefano

Multumesc tuturor celor care au postat aici si mi-au oferit sprijin in solutionarea problemei,intr-un fel sau altul o sa il repar ori in Buc(ms ari_panterra) sau in provincie in PH(ms cristi666), oricum ideea mea era sa sune bine(nu l-a aceleasi caracteristici), sa nu frece, sa nu se dezlipeasca bobina.....cat despre calitate,fiind un difuzor de low-pass, daca este facut bine diferentele nu sunt sesizabile(doar cu masuratori), ne mai auzim cu alte ocazii, Sarbatori fericite si Paste Fericit alaturi de cei dragi tuturor!

Link spre comentariu
  • 1 lună mai târziu...
Vizitator DiStefano

Gata, s-a rezolvat, merge in parametrii destul de buni, diferente cel putin sesizabile de ureche intre cum suna cel original si asta nu prea sunt...ms

Link spre comentariu
Vizitator DiStefano

cine la ''pansat''?

asa cum v-am mai spus mai sus, am apelat la cineva de la Slobozia, toata afacerea m-a costa 60 lei, de bun simt zic eu, difuzorul are doua bobine impletite si legate in paralel, baietii mi-au spus ca la cum arata difuzorul la exterior nu credea ca poate suna asa bine si cu incinta lui are o compresie excelenta, zguduie bine tot ce este in jurul lui, toate cele bune.
Link spre comentariu
  • 3 săptămâni mai târziu...
Vizitator john_electro2001

intimplarea face sa fiu din Slobozia si chiar sa fiu bobinator de dif-uri de vreo 5...poate chiar 6...curios sunt sa aflu numele acelui baiat din slobozia ..iar daca ai facut referire la mine cind ai zis ca ''nu prea imi place cum lucreaza'' insemna ca nu ma cunosti indeajuns...as fii bucuros sa iti arat micul meu atelier cu ale mele materiale ( ''de ultima ora'' zic eu ) asa ca te-as ruga sa nu mai faci anumite afirmatii fara sa cunosti anumite aspecte,iar aici ma refer la eventuale nemultumiri ( ale unora auzite de tine sau inchipuite ) ale unor ''lautari'' de Slobozia,care daca e asa cum zici stii prin slobozia cam ar tebui sa stii ca nu sunt decit vreo 2-3 ,la care leam reparat acum ani de zile si la nici unul dun acestia ( ex: C.Oprea ) nu au avut absolut nici un fel de problema....restu sunt asa mina si suna,microfonii si tot restu de accidente care e normal sa le aiba ( asa s-o scrie ) datorita improvizatiilor pe care le au la ''scule''.Nu mam suparat dar normal era sa vii cu niste argumente inainte de a zice '' nu pre imi place.....Un eventual raspuns sau comentariu nu ma deranjeaza ...din contra as fii chiar bucuros.Sper ca nu am suparat pe nimeni cu al meu raspuns ,cam intirziat ce-i drept dar vorba aceea:mai bine mai tirziu decit.....Mult respect la toata lume de pe acest forum John

Link spre comentariu
Vizitator john_electro2001

Aaaa si inca ceva ...daca cineva are nevoie de un eventual sfat nu va sfiiti sa ma intrebati.... orice.Va asigur ca am o bogat experient in ''ale sunetului,luminilor etc'' si la viata mea ma vazut destule modele de difuzoare si de bobine care mai de care mai ''ciudate'' asa caaaaa astept intrebari iar daca nu sunt destul de prompt in raspunsuri se datoreaza ca mai si lucrez si nu am mereu timpul necesar dar stati fara grija un raspuns va voi da cu siguranta. :inger

Link spre comentariu
  • 9 luni mai târziu...
  • 1 an mai târziu...

Rebobinare JBL 12'' 100 de RON te astept pe sos Pantelimon nr 309 visavi de spitalul Pantelimon

Dupa atata timp sigur l-a mai ars odata :ras: :rade: In locul tau eu as posta la rubrica Servicii, impreuna cu preturi si poze cu bobine
Link spre comentariu
  • 10 luni mai târziu...
Vizitator caut solutii

buna ziua,am si eu un difuzor auto si nu merge,as putea sa vin la dumneavoastra sa va uitati la el?lasatimi un nr de telef cu respect.

domnule john_electro2001 imi lasati un numar de telefon?k am si eu un difuzor si as vrea sa-l repar la dumneavoastra..

astfel de discutii se tin pe mesageria privata!

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări