Vizitator DiStefano Postat Aprilie 8, 2009 Partajează Postat Aprilie 8, 2009 Salutare la toata lumea, am nevoie de ajutorul vostru in urmatoarele probleme:-unu, am un subwoofer auto JBL de 12" care banuiesc ca s-a ars (problema este ca l-am legat pe o amplific de 1000w si el real are 400w), si nu am gasit nici o firma de reparat difuzoare in Bucuresti(sect I / VI), poate stiti careva ceva in legatura cu subiectul asta si as prefera sa se faca profi, adica inlocuit bobina cu bobina originala sau cel putin echivalent nu rebobinat.-si doi, eu unul nu am reusit sa il desfac, este cilindru dupa cum se vede din poza, ala nu am dar maine o sa fac si o sa il arat, nu are sita in cap ci un fel de tub de plastic.Multumesc pentru timpul acordat si pentru ajutor, o zi buna! Link spre comentariu
cristi666 Postat Aprilie 8, 2009 Partajează Postat Aprilie 8, 2009 poate ai noroc si nu s-a ars si s-a dezlipit sau rupt doar un fir elastic de la difuzor, zi amplificator 1000w????????? eu ma indoiesc ca ai vazut vreodata asa ceva sau daca ai ascultat muzica la mai mult de 500w reali, sper sa nu fie cu suparare, dar asta e adevarul, difuzorul du-l la unu care are vesnic miros de sacaz in casa si stai langa el pana constata defectul ca sa nu iti iei tzeapa, ca mai sunt si electronisti d-astia si apoi ai dai cerintele tale care cu siguranta nu ti le va putea indeplini fiindca ca sa iti puna o bobina "originala" trebuie sa cumperi inca un difuzor exact ca acela si sa jumulesti bobina dp el asa ca gaseste un om care bobineaza bine, si pentru siguranta sa nu al mai arzi pune-l pe omul acela sa ti-l "tuneze" cu siguranta va intelege si daca nu va intelege explica-i ca vrei sa fie bobinat cu sarma mai groasa dar sa iasa aproximativ pe acelas ohmaj de 4 respectiv 8 ohm , numai bine. Link spre comentariu
djlove Postat Aprilie 8, 2009 Partajează Postat Aprilie 8, 2009 Cauta pe internet daca exista recone kit pentru el, desi ma indoiesc foarte mult. Daca il duci la bobinat, mai ales dupa cum spunea un coleg sa il bobineze cu sarma mai groasa, o sa se modifice greutatea bobinei si implicit parametrii difuzorului.Cauta ce ti-am zis prima data, daca gasesti e foarte usor de facut, il poti repara chiar tu acasa, daca nu il poti duce la bobinat si il rogi pe respectivul sa faca bobina cat mai identica cu cea originala.Succes. Link spre comentariu
Dr.L Postat Aprilie 8, 2009 Partajează Postat Aprilie 8, 2009 vezi ca pe la sectiunea 'servicii' e o discutie despre rebobinatul unui difuzor si sunt si cateva locatii ale unor atelieremai da si un search pe forum,ca s-a mai discutat Link spre comentariu
radue Postat Aprilie 8, 2009 Partajează Postat Aprilie 8, 2009 Ceva problem cu tasta Caps Look blocata ? Link spre comentariu
Vizitator DiStefano Postat Aprilie 8, 2009 Partajează Postat Aprilie 8, 2009 poate ai noroc si nu s-a ars si s-a dezlipit sau rupt doar un fir elastic de la difuzor, zi amplificator 1000w????????? eu ma indoiesc ca ai vazut vreodata asa ceva sau daca ai ascultat muzica la mai mult de 500w reali, sper sa nu fie cu suparare, dar asta e adevarul, difuzorul du-l la unu care are vesnic miros de sacaz in casa si stai langa el pana constata defectul ca sa nu iti iei tzeapa, ca mai sunt si electronisti d-astia si apoi ai dai cerintele tale care cu siguranta nu ti le va putea indeplini fiindca ca sa iti puna o bobina "originala" trebuie sa cumperi inca un difuzor exact ca acela si sa jumulesti bobina dp el asa ca gaseste un om care bobineaza bine, si pentru siguranta sa nu al mai arzi pune-l pe omul acela sa ti-l "tuneze" cu siguranta va intelege si daca nu va intelege explica-i ca vrei sa fie bobinat cu sarma mai groasa dar sa iasa aproximativ pe acelas ohmaj de 4 respectiv 8 ohm , numai bine.Multumesc pentru ajutor,nu sunt suparat,vreau doar sa iti specific ca da,stiu cum suna muzica la >500w,am fost DJ(de club si radio) pana anul trecut timp de 13 ani(ultimul an ca MC) si am avut sonorizari de la 2000w pana 7000w,m-am ocupat si de tot ce insemna parte electrica de la 0,facut boxe,mai putin reparatii electronice si rebobinari de difuzoare,dar de 4-5 ani nu am mai rebobinat nici un difuzor,eu lucram cu Dan de la DB Tehnolight Brasov si acolo rezolvam toate problemele,ideea era ca nu vroiam sa ma complic sa il trimit la BV(Statia si subw sunt pe o masina pe care am adus-o din Germania cu o intreaga linie audio pe ea iar amplificatorul este de 1000w pe 1/2/4 canale),toate cele bune. Link spre comentariu
Vizitator DiStefano Postat Aprilie 8, 2009 Partajează Postat Aprilie 8, 2009 Cauta pe internet daca exista recone kit pentru el, desi ma indoiesc foarte mult. Daca il duci la bobinat, mai ales dupa cum spunea un coleg sa il bobineze cu sarma mai groasa, o sa se modifice greutatea bobinei si implicit parametrii difuzorului.Cauta ce ti-am zis prima data, daca gasesti e foarte usor de facut, il poti repara chiar tu acasa, daca nu il poti duce la bobinat si il rogi pe respectivul sa faca bobina cat mai identica cu cea originala.Succes. Crede-ma ca am cautat,fara prea mari sperante pentru asa ceva la noi,in mare parte pentru difuzoare prof 15",18",o sa mai caut dar oricum ms mult,toate cele bune. Link spre comentariu
Vizitator Postat Aprilie 8, 2009 Partajează Postat Aprilie 8, 2009 Am eu un JBL DACA ASTA E DAMI PM, oricum locatia mea e verona italia.......va costa ceva si drumul... Link spre comentariu
Vizitator DiStefano Postat Aprilie 8, 2009 Partajează Postat Aprilie 8, 2009 Am eu un JBL DACA ASTA E DAMI PM, oricum locatia mea e verona italia.......va costa ceva si drumul... Multumesc,dar si cu drumul o sa coste cat nu face, si nu este acelasi model de difuzor, inca nu lam scos dar clar nu este 1200 Gti, are calota in interior nu in exterior ca a ta si scrie doar JBL iar ca putere este 1200w nu 1000w,toate cele bune. Link spre comentariu
radue Postat Aprilie 8, 2009 Partajează Postat Aprilie 8, 2009 Daca nu ai inteles ceea ce am vrut sa zic mai sus iti zic acuma si nu o sa mai repet: Modifica titlul si pune caractere normale atfel se suporta consecintele. Link spre comentariu
Vizitator DiStefano Postat Aprilie 10, 2009 Partajează Postat Aprilie 10, 2009 Nimic nou sub soare.....poate se gaseste cineva care sa ma ajute pana la urma...pe google nu prea am gasit mai nimic am sunat pe la diferite numere de telefon,la unele nu raspunde nimeni,alti sunt prin sector 4-5 si nu am chef sa alerg pana acolo...plus ca unii cereau 250 de lei...exagerat Link spre comentariu
cristi666 Postat Aprilie 10, 2009 Partajează Postat Aprilie 10, 2009 ti-l pot rebobina eu, dar distanta de la bucuresti pana la mine este destul de mare si oare merita efortul deplasarii? nu stiu ce sa zic... vrei ceva ieftin si original... aceste 2 cuvinte nu prea se "pupa" impreuna... Link spre comentariu
Vizitator DiStefano Postat Aprilie 11, 2009 Partajează Postat Aprilie 11, 2009 ti-l pot rebobina eu, dar distanta de la bucuresti pana la mine este destul de mare si oare merita efortul deplasarii? nu stiu ce sa zic... vrei ceva ieftin si original... aceste 2 cuvinte nu prea se "pupa" impreuna...multumesc pentru oferta, dar oare era necesar sa fii si cinic, nu cred asa ca o sa ma mai explic odata.Cunosc destul de bine, daca nu chiar f.bine lumea asta a muzicii si a sunetului, nu vreau sa dau 250 de lei pe reparatie pentru un difuzor de 12", aici nu mai conteaza marca, pentru ca sunt convins ca nu o sa ii puna o bobina originala pentru el ci, in cel mai bun caz una compatibila(asta daca nu il rebobineaza ei), al doilea lucru este legat de bani un difuzor JBL cu aceleasi caracteristici nou este undeva intre 300-400 lei, asa ca pana la urma urmei nu se mai merita rebobinarea, iar ultimul lucru este legat de "mesterii" bobinatori, am spus si mai sus ca am o firma in BV la care sunt convins ca nu se rebobineaza ci o sa puna o bobina compatibila(ultima oara pentru un difuzor de 15" dadeam in jur de 100 lei asta acum 4 ani, acum cu tot cu curierat mai mult de 200 de lei nu il duc, iar acum sunt prin Ialomita, si am in Slobozia un baiat care rebobinaze pentru lautarii si discotecile din zona, dar mie nu prea imi place ce treaba face, asa ca "ieftin si original" asta trebuie un pic analizat, ca deaia in Romanica noastra este la moda chestia cu tu ai "un ceas la fel ca al meu" dar esti mai fraier ca l-ai luat din Obor cu 150 lei iar eu din Mall cu 500 lei, Link spre comentariu
radue Postat Aprilie 11, 2009 Partajează Postat Aprilie 11, 2009 Nu cunosti atata de bine pe cat crezi, pentru ca daca era sa cunosti atata de bine lumea asta nu te uitati la petarda asta de JBL de 12".Oricum, nu vreau sa vad scandal pe aici asa ca aveti grija. Link spre comentariu
ari_panterra Postat Aprilie 11, 2009 Partajează Postat Aprilie 11, 2009 -unu,nu gasesti bobina originala pt el,doar sa-l rebobinezi,sau sa o poti repara pe cea existenta(daca se poate);''inlocuit bobina cu bobina originala sau cel putin echivalent nu rebobinat.''inlocuit cu echivalent nu e tot aia cu rebobinat,ca doar nu ti-l rebobineaza cu sarma de balot?! e un centru pe calea grivitei nr34-doi,e o incinta band pass de forma cilindrica care se ''desface'' prin indepartarea capacului din fata(unde sta ''rozatorul'').nu e nimic de el,nici de difuzor nici de incinta(doar designul),repara-l cat mai ieftin si marita-l.succes! Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum