Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Schema incarcator baterie

Vizitator jneb00n

Postări Recomandate

Vizitator jneb00n

Buna, am 2 baterii de 12V 5Ah SUNLIGHT si as vrea sa construiesc un incarcator pentru ele. Am cautat pe net si am vazut in general scheme de incarcatoare pentru bateriile de masina. Presupun ca pentru acestea, care sunt mai mici trebuie ceva diferit. Va rog sa ma ajutati cu ceva scheme de incarcator.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 16
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• palcu ion

4

• gabitzu8

3

• djlove

2

• cristi666

1

Top autori în acest subiect

am si eu una de 12v 6.5A si inca una de 12v 75A pe amandoua le incarc la redresor auto, deci merge, trebuie doar sa vezi cam cat amperaj da transformatorul tau si calculezi timpul cat lasi bateria la incarcat, spor la treaba.

Link spre comentariu

Nu ai precizat tipul de acumulator pe care il ai, e cu plumb, cu acid, cu gel, etc...Dar majoritatea incarcatoarelor se bazeaza pe principiul limitarii curentului, in cazul tau ai avea nevoie de o tensiune de 13,4V si un curent de 400-500mA, daca folosesti un curent mai mare o sa se incalzeasca excesiv si o sa micsorezi durata de viata a acumulatorului.

Link spre comentariu

Eu folosesc un incarcator de la o bormasina cu acumulatori inseriat cu o rezistenta de putere astfel incat sa limiteze curentul. O incarc la un curent mai mic, vreo 200...300 mA, ca atat imi poate livra alimentatorul fara sa se topeasca. Ce-i drept dureaza mai mult incarcarea, dar nici nu ma grabesc.

Link spre comentariu
  • 5 luni mai târziu...
  • 1 lună mai târziu...

e adevarat,dar mai citeste si tu datele ultimelor postari,ca altfel e deranjant dupa 5 luni.....

fiecare cu dreptatea lui,mie nu mi se pare nimic deranjant sa raspund la un mesaj mai vechi dupa 5 luni, chiar 1 an - nu e incalcare de regulamentideea este de a gasi cele mai bune solutii, iar daca aveam chef de polemici ieseam in trafic cu masina si sigur gaseam cu cine sa ma cert
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări