Vizitator jneb00n Postat Aprilie 7, 2009 Partajează Postat Aprilie 7, 2009 Buna, am 2 baterii de 12V 5Ah SUNLIGHT si as vrea sa construiesc un incarcator pentru ele. Am cautat pe net si am vazut in general scheme de incarcatoare pentru bateriile de masina. Presupun ca pentru acestea, care sunt mai mici trebuie ceva diferit. Va rog sa ma ajutati cu ceva scheme de incarcator. Link spre comentariu
cristi666 Postat Aprilie 8, 2009 Partajează Postat Aprilie 8, 2009 am si eu una de 12v 6.5A si inca una de 12v 75A pe amandoua le incarc la redresor auto, deci merge, trebuie doar sa vezi cam cat amperaj da transformatorul tau si calculezi timpul cat lasi bateria la incarcat, spor la treaba. Link spre comentariu
djlove Postat Aprilie 8, 2009 Partajează Postat Aprilie 8, 2009 Nu ai precizat tipul de acumulator pe care il ai, e cu plumb, cu acid, cu gel, etc...Dar majoritatea incarcatoarelor se bazeaza pe principiul limitarii curentului, in cazul tau ai avea nevoie de o tensiune de 13,4V si un curent de 400-500mA, daca folosesti un curent mai mare o sa se incalzeasca excesiv si o sa micsorezi durata de viata a acumulatorului. Link spre comentariu
palcu ion Postat Aprilie 8, 2009 Partajează Postat Aprilie 8, 2009 gasesti gata facut la mivarom la 39.5lei cu protectii,limitare curent,etc Link spre comentariu
Vizitator jneb00n Postat Aprilie 8, 2009 Partajează Postat Aprilie 8, 2009 asta scrie pe ea.Designed for standby & cycle useValve Regulated Lead acid battery Link spre comentariu
djlove Postat Aprilie 8, 2009 Partajează Postat Aprilie 8, 2009 Deci e pe baza de acid, foloseste o sursa exact cum ti-am spus mai sus. Link spre comentariu
palcu ion Postat Aprilie 8, 2009 Partajează Postat Aprilie 8, 2009 eu folosesc pentru ac de12v/7a de ceva timp si e ok,este incarcator AUTOMAT Link spre comentariu
Vizitator jneb00n Postat Aprilie 8, 2009 Partajează Postat Aprilie 8, 2009 ok ms mult pentru rapsunsuri Link spre comentariu
yo9hrb Postat Aprilie 9, 2009 Partajează Postat Aprilie 9, 2009 Eu folosesc un incarcator de la o bormasina cu acumulatori inseriat cu o rezistenta de putere astfel incat sa limiteze curentul. O incarc la un curent mai mic, vreo 200...300 mA, ca atat imi poate livra alimentatorul fara sa se topeasca. Ce-i drept dureaza mai mult incarcarea, dar nici nu ma grabesc. Link spre comentariu
gabitzu8 Postat Septembrie 10, 2009 Partajează Postat Septembrie 10, 2009 merg incarcati cu un LM317 la 0.5Adaca ii incarci cu un curent prea mare se umfla - fac o gogoasa si sunt numai buni de aruncat - dar nu la gunoi, in locurile speciale Link spre comentariu
palcu ion Postat Septembrie 10, 2009 Partajează Postat Septembrie 10, 2009 e adevarat,dar mai citeste si tu datele ultimelor postari,ca altfel e deranjant dupa 5 luni..... Link spre comentariu
gabitzu8 Postat Noiembrie 8, 2009 Partajează Postat Noiembrie 8, 2009 e adevarat,dar mai citeste si tu datele ultimelor postari,ca altfel e deranjant dupa 5 luni.....fiecare cu dreptatea lui,mie nu mi se pare nimic deranjant sa raspund la un mesaj mai vechi dupa 5 luni, chiar 1 an - nu e incalcare de regulamentideea este de a gasi cele mai bune solutii, iar daca aveam chef de polemici ieseam in trafic cu masina si sigur gaseam cu cine sa ma cert Link spre comentariu
maky_geo Postat Noiembrie 9, 2009 Partajează Postat Noiembrie 9, 2009 salut cum fac sa incarc doi sau patru acumulatori direct in radio fara sa ii scot si sai pun in incarcator multam fain de raspuns imi puteti raspunde la [email protected] Link spre comentariu
Vizitator pil Postat Noiembrie 11, 2009 Partajează Postat Noiembrie 11, 2009 Oare acel incarcator de la Mivarom merge si pentru acumulatorul meu Hilti NiMH de 12V 3Ah ? Link spre comentariu
palcu ion Postat Noiembrie 12, 2009 Partajează Postat Noiembrie 12, 2009 merge sigur,este un incarcator automat Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum