hereclit Postat Aprilie 7, 2009 Partajează Postat Aprilie 7, 2009 Am cumparat recent o carcasa pentru amplificator din metal 19''. Mi-am pus toate matzele in ea. Problema e ca trebuie sa decupez la carcasa intrarea audio pentru mufele RCA, CANON, ALIMENTAREA 220V etc. Stie cineva cum sa procedeza si de ce scule as avea nevoie? Totusi vreau sa iasa cat mai profesional, estetic.Sau paote gasesc o persoana care sa faca asa ceva pe acest forum.Multumesc Link spre comentariu
djlove Postat Aprilie 7, 2009 Partajează Postat Aprilie 7, 2009 Masori precis cu sublerul, punctezi cu un dorn centrul gaurii si apoi dai gaura cu bormasina, inlaturi spanul cu un cutit special. In cazul decupajului pentru mufa de alimentare, care nu este rotunda, dai 1 sau 2 gauri una langa alta si apoi polizezi pe contur cu ajutorul unei mici freze, dreamer.Cu putina perseverenta gaurile si decupajele ies perfect. In cazul gaurilor in tabla subtire( sub 1,5mm) e necesar sa le dai cu burghiu (acesta taie in centru si pe laterale, rezultand in urma gauri "o saiba") ascutit special pentru tabla, cele normale iti vor face gaura sa arate triunghiulara, nu rotunda. Link spre comentariu
Adrian_BBS Postat Aprilie 7, 2009 Partajează Postat Aprilie 7, 2009 eu am folosit de multe ori metoda traditionala sau "romaneasca"......unde aveam decupaje rotunde, patrate dadeam contur cu un marker subtire (ca pixul) si dupa aceia dadeam cu bormasina gaura langa gaura pe langa contur (pe interior) si dupa aceia foloseam o pila ca sa-i dau forma care o doream......dureaza mai mult timp dar rezultatul este acelasi ca in cazul folosirii sculelor mai profesionale...trebuie sa ai rabdare Link spre comentariu
CATA2003 Postat Aprilie 7, 2009 Partajează Postat Aprilie 7, 2009 Eu cand vreau sa dau gauri ovale si nu destul de lungi , iau bormasina , o pun pe viteza a 2-a si ii dau turatie maxima si apoi folosesc purghiu pe post de freza , trag de bormasina in directia in care vreau sa iasa gaura ovala , trebuie o mana destul de puternica ca sa nu o scapi de pe contur , ea avand tendinta sa mearga in sensul de rotatie , adica spre dreapta , gaurile iasa destul de bine , cu o freza nu am incercat inca , dar cu urmatoare ocazie o sa-i dau , iar daca tabla e groasa si se folosesc suruburi cu cap inecat ,mai fac si un sanfren cu un burgiu mult mai mare , tot burgiu mare folosesc la scaparea de spanul din urma gauriri...spor la treaba Link spre comentariu
catalinux2004 Postat Aprilie 8, 2009 Partajează Postat Aprilie 8, 2009 Personal folosesc o freza multifunctionala VORTEX ...nu stiu cat de buna e ...dar pretul a meritat...si merge foarte bine...o poti folosii la aproape orice fel de de decupaje atata timp cat ai accesoriile corespunzatoare...eu am luat-o cu tot cu accesorii...burgie de dif dimensiuni,freze de diferite forme si discuri de polizor de grosimi diferite...daca nu dispui de bani..sau nu vrei sa cumperi o asemenea freza iti recomand oricare din metodele de mai sus prezentate de colegii nostri ...oricum ar fi ai nevoie de rabdare...altfel nu o sa iasa...indiferent de ce scule folosesti fie ele si profi...in cazul in care o sa folosesti o freza iti recomand sa o faci doar pentru tabla de aluminiu de pana la 3 mm grosime ...sou orice alta tabla de pana la 1mm...altfel risti sa rupi burghiul sau sa uzezi pana la maxim discurile de polizor....frezele de care dispun eu nu sunt bune deloc deoarece nu sunt bine ascutite sau sunt pentru lemn....carcasa fiind noua e pacat sa nu faci putin abuz de rabdarea ta si sa iasa un lucru frumos...si ai grija unde pozitionezi iesirea fata de alimentare...s.a.m.d....bafta@sorteh,Sharky: propun sa se faca o sectiune la subforumul Audio in care sa se discute orice legat de partea mai hard(carcase, cutii, scule, accesorii, e.t.c.) la amplificatoare Link spre comentariu
kmykze Postat Aprilie 8, 2009 Partajează Postat Aprilie 8, 2009 Ar fi buna o astfel de sectiune, dedicata construirii carcaselor si esteticii lor.Personal pentru lucrari in tabla, gauriri, frezari si alte chestii, folosesc un Dremel, insa mare atentie cu discul de taiat ca daca il fortezi se sparge.Si OBLIGATORIU folosirea ochelarilor de protectie.L.E. Ceva de genu asta e scula, diferenta este ca a mea are tub flexibil si il folosesc ca si un creion pentru gravari sau lucrari de finete. Link spre comentariu
djlove Postat Aprilie 8, 2009 Partajează Postat Aprilie 8, 2009 Acelasi tip de freza am si eu, numai ca e alta marca si a costat 90ron pe maica domunui. Isi face foarte bine treaba, gauresc cablajele, si folosesc foarte mult discurile de polizat, cele de taiat se consuma prea repede, poate nu or fi de calitate cele care le am eu. Dar in concluzie merita toti bani.Discurile de polizat interior le fac eu din harie abraziva careia ii dau forma cilindrica si apoi lipita cu super glue( nu are rost sa platesti o gramada pentru cele din magazin.) Link spre comentariu
kmykze Postat Aprilie 8, 2009 Partajează Postat Aprilie 8, 2009 Asa fac si eu Nici al meu nu este marca Dremel dar asa se numesc in general frezele astea, brandul lor a devenit un nume, ei fiind primi care au scos asa ceva pe piata.Insa pe partea de taiere, eu caut un disc cat mai gros care sa pot sa tai exact ca si ca un flex dar sa fie mic ca sa pot sa tai insa nu gasesc. :cry: Link spre comentariu
djlove Postat Aprilie 8, 2009 Partajează Postat Aprilie 8, 2009 Dai o gaura, sau mai multe, mai mici sau mai mari in interiorul conturului decupajului si poi polizezi, eu asa o folosesc mereu la decupaje mici, pentru unele putin mai mari, folosesc un flex cu un disc uzat, iar apoi polizat, sau luat la pila. Daca ai o mana sigura iese perfect. Link spre comentariu
CATA2003 Postat Aprilie 8, 2009 Partajează Postat Aprilie 8, 2009 Asa fac si eu Nici al meu nu este marca Dremel dar asa se numesc in general frezele astea, brandul lor a devenit un nume, ei fiind primi care au scos asa ceva pe piata.Insa pe partea de taiere, eu caut un disc cat mai gros care sa pot sa tai exact ca si ca un flex dar sa fie mic ca sa pot sa tai insa nu gasesc. :cry:unde gasesc si eu una cu tub flexibil , si cam ce pret au? Link spre comentariu
kmykze Postat Aprilie 8, 2009 Partajează Postat Aprilie 8, 2009 Brocostore, eu am dat 120 lei acum juma de an pe el.@djlovenu am mana asa sigura asta e problema, cand este vorba de taieri drepte de exemplu de fete de carcase, apelez la un tinichigiu Link spre comentariu
catalinux2004 Postat Aprilie 8, 2009 Partajează Postat Aprilie 8, 2009 cele de taiat se consuma prea repede...foloseste turatie maxima...chiar daca se incalzeste masina...si incearca sa nu apesi prea tare...eu am faramat 6 discuri pana acum in 2 ani si am taiat la greu plastic si tabla subtire de aluminiu...pt tabla mai groasa de 1mm tai cu discuri de polizat ...dalea putin mai late....dar mai durabile si rezistente.Discurile de polizat interior le fac eu din harie abraziva careia ii dau forma cilindrica si apoi lipita cu super glue( nu are rost sa platesti o gramada pentru cele din magazin.)...pentru discuri flexibile tot pt interior le prind pe un manson de cauciu mai gros cu prenadez...iese super....respect Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum