Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Polaritate incerta

Vizitator Englishman

Postări Recomandate

Vizitator Englishman

Va salut. Daca imi este permisa o intrebare ( banala pentru voi, cred) la care nimeni nu prea a stiut ce sa-mi raspunda.

Cum determin polaritatea unor fire ce duc spre niste difuzoare? deci nu polaritatea difuzorului, ci a firelor care duc SPRE el.

E vorba despre un sistem audio pe o masina, iar difuzoarele in cauza sunt destul de mici pentru a putea observa cursa membranei in sus ( la plus) sau in jos ( la minus) .

Va rog mult, nu radeti de intrebarea mea si, daca se poate, sa-mi dati o solutie cat se poate de simpla.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 14
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Badman

2

• Asi

2

• danb1974

1

• Dr.L

1

Zile populare

Top autori în acest subiect

• Administratori

amplificatorul la esire nu este marcat ? daca amplificatorul e marcat si nu ai fire de culori diferite atunci incearca sa vezi care fir ce este cu un bec si o baterie sau o baterie si un LED in capat, cred ca e cel ai usor

Link spre comentariu

Presupun ca nu vrei sa desfaci difuzoarele si sa masori firele cu ohmetrul.Daca e sistem original sint marcate (mai frumos sint cu mufa pe ele si pinii din mufa aia ar trebui sa fie cam standard)Daca nu le legi intr-un fel oarecare si daca se aude ciudat inseamna ca sint in antifaza (nu stiu cit de bine se observa daca sint difuzoare de inalte)

Link spre comentariu
Vizitator Englishman

Multumesc mult pentru raspuns. Problema este ca CD-playerul nu poate fi scos din locasul sau pentru a avea acces la iesirile din spate, tot accesul meu este limitat la cele doua fire din bord, din pacate... :cry:

Link spre comentariu

spune ca HU este,sa cautam scema(modelul finalului),si astfel poate ai noroc si e cu iesirile+si gnd(-),astfel doar masori care fir are 0 ohmi intre el si masa si ai gasit ''minusul''.succes!

Link spre comentariu
Vizitator Englishman

Multumesc mult pentru interesul acordat. Ca sa sintetizez, sa inteleg deci ca acel fir care are zero ohmi intre el si masa, este minusul, iar celalalt, care NU are zero ohmi, ( dar cati, apropo?) e plusul?

Link spre comentariu

Daca nu ai fata de masa cu unul din fire rezistenta 0, nu este simpu sa determini care este + si care -. Masoara prima data chestia asta.Daca nu da nimic, poti face urmatorul lucru: deconectezi un difuzor, sau 3 daca are 4 canale si apoi legi unul cate unul difuzoarele, in felul asta sunetul trebuie sa se inbumatateasca, daca il legi invers o sa se auda mai incet. In felul asta o sa reusesti sa le fazezi corect pe toate.Last edit: Da, cel care are 0 intre el si masa este minusul, iar celalat plusul.

Link spre comentariu
Vizitator Englishman

Multumesc frumos ! ma bucur ca gasesc oameni atat de saritori ca voi. Am rezolvat exact asa cum ati sugerat : masurarea cu ohmetrul a firelor pe rand, in contact cu masa. Inca o data, multe multumiri. :supz:

Link spre comentariu

Oameni buni, nu va suparati dar intreb si eu asa.. Conteaza care e "+" si care e "-" pt difuzor? ca eu de cand ma stiu le leg fix cum imi pica la mana (ma refer acasa, ca in masina sunt gata legate si au si mufe diferite pt difozor la plus si la minus)Poate am si eu o revelatie si verific si eu exact cum sunt puse boxele mele de acasa..

Link spre comentariu

aiurea in cazul a doua fire = gresit, presupun (cealalta varianta e cea corecta)o sa testez si eu de curiozitate.. totusi eu nu am sesizat diferente, sau poate am tras lozul castigator de fiecare data la montarea firelor la difuzor (filele sunt facute de mine, si n-au cod de culoare, sau daca au nu stiu cum le-am legat la amplif)

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări