Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

laptop benq

Vizitator trey86

Postări Recomandate

Vizitator trey86

saluataream si eu un laptop benq 1gb ram .120 gb hdd si nu imi mai citeste dvd-urile .din ce cauza< mentionez k cd imi mergde asemenea nu pot sa copii dvd ,sa folosesc nero7 k sa imi creez dvd

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 6
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Felis

2

• 2informaticos

2

• ghimpe--

1

• schukaru

1

Top autori în acest subiect

am si eu aceeasi problema imi citeste si imi scrie cd dar nu citeste dvd-uri iar de scris le scrie dar mi le recunoaste ca fiind goale desi se vad arsecel mai ciudat e ca imi citeste un dvd cu un windows

Link spre comentariu

nu ramane decat sa schimbi unitatea dvd. chiar daca un disc de curatare poate ajuta, pt timp scurt (desi ma indoiesc), schimbarea este solutia.eu problema asta am intalnit-o frecvent la sony vaio. chiar dupa numai 1 sau 2 ani de la cumparare. din cauza asta mi-am si facut o parere f proasta despre vaio; prea repede apar astfel de probleme.uneori se poate sa citeasca doar dvd si sa aiba probleme cu cd; depinde care din diode a fost mai solicitata, dupa cum ai citit mai mult cd, sau dvd...este normal sa se ajunga la asa ceva, dar dupa cativa ani, in cazul unui laptop utilizat rational...

Link spre comentariu

Problema de care ziceti e generata de firmware si am intalnit-o destul de des.Nu inteleg din ce cauza se altereaza la unele modele de DVD RW firmwarele.Dar genereaza exact probleme de genul respectiv.Pentru rescrierea firmware trebuie luat de la producatorul DVD RW firmwarele pentru exact pentru modelul respectiv(Dar atentie o rescriere de firmware ratata poate face total inutilizabil DVD RW)

Link spre comentariu

@2informaticos nu exista diode separate in lectorul laser pentru CD sau DVD aceleasi diode se utilizeaza si la unul si la altul diferenta de mediu citit se face prin software focalizare diferita grosime a fascicolului diferita totul in functie de mediul de scriere/citire utilizat(daca vrei sa stii sectorul din centru al DVD sau CD contine informatii despre ce tip de mediu e si cine la produs ,capacitate de stocare,etc)

Link spre comentariu

daca ai sa cauti cu google ai sa vezi ca se folosesc (si) diode separate pt cd si dvd, chiar daca sunt integrate practic in aceeasi capsula.pt cd se foloseste infrarosu, iar pt dvd rosu (albastru-violet pt blu-ray disc) si au lungimi de unda diferite...in unele cazuri se folosesc chiar si grupuri optice (lentile) distincte. la unitatile slim insa integrarea este dusa la maxim, asa ca se foloseste un singur grup optic, care include insa o multime de lentile si prisme.daca se folosesc diode amplasate separat, atunci cu ajutorul unor oglinizi si prisme fasciculele laser sunt conduse inspre aceeasi cale optica (in caz ca nu se folosesc cai separate; care se intalnesc mai mult la dvd playere de casa si la ps2 de ex).dioda laser (daca este una singura) trebuie sa emita oricum lumina diferita, in functie de mediul de citire; detectabil asa cum ai spus dupa informatia din centru...

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări