Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

regulator motor

Vizitator minicu

Postări Recomandate

• Răspunsuri 22
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Felis

6

• yo9hrb

2

• djlove

2

• Dr.L

1

Top autori în acest subiect

Vizitator minicu

este vorbe despre un regulator care la iesire are masa plus si minus si care poate comanda motorul pentru ambele sensuri de mers .stiu ca se poate si mai usor prin adaugarea unui releu la iesire dar asta presupune un consumator in plus

Link spre comentariu

Daca vrei sa o faci electronic ai nevoie de 4 finali de putere capabili sa comande motorasul.daca vrei sa schimbi sensul doar si sa controlezi tensiunea cu un regulator e simplu ai nevoie de 2 relee cu 5 pini (contacte Normal inchis ,normal deschis)

Link spre comentariu
Daca vrei sa o faci electronic ai nevoie de 4 finali de putere capabili sa comande motorasul.

Punte H?

Cred ca mai economic iese cu o comanda PWM si un releu pentru schimbarea sensului. Mai economic dpdv al autonomiei.

Link spre comentariu

yo9hrb da sistem punte se utiliza sistemul mai mult la controlul rotirii antenelor pentru ca poate fi reglajul pozitiei facut mai usormai poate facut si in semipunte dar necesita traf de alimentare cu priza mediana(si daca e vorba de ceva mobil,Macheta functionala. transformatorul iese din schema)

Link spre comentariu

va multumesc mult !o sa folosesc schema data de felis .ce mosfeturi mi-ati recomanda?

Vezi ca trebuiesc facute modificari in comanda mosfet cu canal N daca vrei sa lucreze pe ambele brate ale puntii(doar daca nu gasesti mosfeturi complementare)
Link spre comentariu
Vizitator minicu

Vezi ca trebuiesc facute modificari in comanda mosfet cu canal N daca vrei sa lucreze pe ambele brate ale puntii(doar daca nu gasesti mosfeturi complementare)

sincer nu prea am inteles ce modificari trebuie facute (cu multi ani in urma cand de abia aparuse termenul de mosfet am cam "terminat-o" cu electronica):daca poti sa-mi explici putin....... eventual pe schema
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări