Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Problema cu un semnal de emitere

MDshelll

Postări Recomandate

Buna ziua, mi-am montat pe masina o statie CB si ca sa nu tot stau cu urechile ciulite sa aud ce zice lumea in difuzorul statiei m-am gandit sa conectez semnalul de iesire la difurile din masina. Asa ca am conectat un cablu de la iesirea de casti a statiei la mp3-payer care are intrare AUX. Ideea e ca se aude mult mai bine in difurile de la masina doar exista o problema. Cand emit eu, ma aud si eu in difuzoarele masinii:(. Am schimbat cablu de conexiune intre Statia CB si mp3 player si nu e nici o imbunatatire. Ba mai mult ieri am vorbit cu un tip vreo 10 minute asa pe boxele de la masina si s-a incalzit mufa de alimetare ( aia de la bricheta ) Cum as putea sa fac sa nu ma mai aud eu la emitere in difurile de la masina?

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 11
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• MDshelll

3

• Felis

3

• cristi666

2

• yo9hrb

1

Top autori în acest subiect

stiu ca aveti intrerupator pe microfon :rade: dar eu vroiam sa zic mai sus sa mai puneti unul tot pe microfon care sa decupleze difuzorul, eventual sa al folositi pe cel de pe microfon daca are 2 contacte in plus.

Link spre comentariu

Solutia cea mai buna este confectionarea unui montaj activ de tip antilocal .Sau utilizarea unui comutator electronic care sa decupleze automat iesirea audio a statiei in momentul cand e detectata trecerea in emisie.Acest sistem e utilizat mai mult in sistemele de tip Duplex(telefoane,radiotelefoane,interfoane duplex,telefoanele mobile,etc)

Link spre comentariu

Toate raspunsurile sunt aberante pentru ca trateaza doar cauza. In momentul treceriiin emisie la respectiva iesire de casti a statiei exista semnal audio? Parca nu as crede ca permite monitorizarea propriei emisii. Fie in statie s-a intervenit si accidental la trecereain emisie aplica semnalul audio si AAF, fie cel mai probabil, ecranarea insuficienta si eventualecuplaje parazite fac ca MP3-Player sa detecteze semnalul emis de propria statia, mai ales dacae la un nivel ridicat de putere. Incearca sa folosesti si in audio cabluri ecranate.

Link spre comentariu

nanopico nu au nici o treaba cablurile. Statiile ieftine asa lucreaza nu au sistem antilocal incorporat si in plus folosesc amplificatorul de putere al statiei pe post de amp de microfon in momentul cand se comuta pe emisie asa ca la iesirea de casti e normal sa apara ceea ce vorbesti.Daca utilizezi casti nu-ti dai seama de faptul ca te auzi in ele din moment ce tu vorbesti dar daca bagi semnalul intr-un amp de putere observi asta

Link spre comentariu

Cred ca e impropriu spus "iesirea de casti". La toate statiile CB pe care le am, iesirea e de fapt pentru un difuzor suplimentar. Ma intreb daca nu ar trebui un filtru pe alimentare. La Yaesu am asa ceva (un amarat de tor pe care sunt bobinate vreo 2 spire cu cablul de alimentare)

Link spre comentariu

Buna ! Adevar graita-i yo9hrb ! Mufa de pe spate este ptr. dif. de 8 Ohmi. Draga MDshelll se gasesc dif. suplimentare special ptr. statii. Mai scumpr si mai ieftine, dupa buzunar. Daca atunci cand treci pe emisie, in dif. original al statiei, nu se aude si ce emiti, inseamna ca statia este in regula. Nu umbla cu improvizatii ca nu merita. Spune-ne si tu ce statie este si poate iti trimit schema. Restul, toate "inventiile" sunt neavenite. Spor la treaba. Mosu Tuti.

Link spre comentariu

Mosu Tuti am avut destul de multe cereri de adaptare de la Soferii de TIR si la multi le-am rezolvat-o elegant fara interventii in statie folosind functia de mute de la Casetofoane si intrarile auxiliar doar un mic montaj extern(de tipul captor inductiv)captorul fiind cateva spire infasurate pe cablul antenei de la statie si un MMC(CD)pe functia de amplificator si comutator.Înca ceva daca la noi nu se leaga de puterea de emisie si nu interzic amplificatoarele suplimentare in germania si austria insa destui tiristi s-au ales cu statiile gaurite cu bormasina(exact asa procedeaza politistii de acolo cu cei care nu respecta puterile permise in emisie au masurator de camp la fiecare patrula)

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări