Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

construire incinte acustice

yonutzu

Postări Recomandate

salutare! am si eu doua boxe cu difuri M.N.C Sunflower de 25cm, problema e k se aud kam nasol. Boxele sunt facute home-made dupa ochi cu dimensiunile: inaltime:73cm, latime:32cm si adancime:27cm. Am gasit pe net parametrii difuzoarelor (Re:6.8 ohm, fs: 31.6 Hz, Qms: 2.66, Qes: 0.81, Qts: 0.62 Cms: 0.562 mm/N, Mms: 45.08 g, Vas: 99.65 liter, BL: 8.67 T*m, SPL: 87.88 dB/2.87V/m, EBP: 39.06 si din WinISD imi ies dimensiunile: inaltime:75,2cm latime:47cm adancime:28,2. E corect asa? dar porturile de bas ce diametru si ce adancime trebuie sa aiba ca se auda bine? va rog sa-mi explicati mai clar.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 5
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• yonutzu

3

• Badman

1

• gaby

1

• CBI

1

Zile populare

Top autori în acest subiect

• Administratori

Difuzorul acele are qts-ul mare, nu prea se preteaza in boxe basreflex dar in general difuzoarele maniac nu sunt prea stralucite. La cea existenta pune in ea mai mult material fonoabsorbant si daca e basreflex astupa-i gaurile, vezi daca iti place cum suna dupa asta

Link spre comentariu

cand ma refer la faptul k nu se aude bine vreau sa zic ca, atunci cand ascult muzica intr-o camera de 4 pe 4,pe colturi se simte basul si in piept da cand stau in mijloc nu se mai aude nici un bas. Mentionez ca gaura pt. bas e facuta pe spate. trebuie facute in fata aceste gauri pt bass? cel de la care am luat boxele mi-a zis k a incercat si el sa faca gaurile in fata dar se auzeau si mai nasol.

Link spre comentariu

exact acelasi lucru zic si eu,lasa-l asa si astupa toate gasurile(fa-o inchisa).Difu nu se preteaza la bas reflexdupa dim tale cea deja construita ar avea cam 56L,suf pt un dif de 10" in compresieFa rost de niste lana poliesterica(minet) si umple-o aproape de tot,dar nu indesat,il pui peste tot asa pufos,lasand un loc liber in spatele difuzoruluiMai incearca si sa-l muti in alt loc,apoi,daca tot nu suna cum vrei.Diful nu are vana in el,deci loviturire in piept vor fi cam inexistente ,iar daca il faci cu bas reflex mai rau va bubui si vuiPt br poti sa-i pui un port de 8cm cu 11 lungime,sau de 10 cu 18(si il umplii tot cu minet dar doar 50-60% cu loc liber in spatele difului si a portului).Dar incearca varianta inchisa,pt ca cea br sunt sanse sa sune oribil si sa-ti creeze dureri de cap :nebunrau:Sa nu uiti sa-i pui un filtru activ de minim ord 4 la max 150hz

Link spre comentariu

Acuma faza e k pe sitelul celor de la m.n.c au aparut alte date despre dif: :nas: Re: 7.7 OhmFs: 34.1 HzQms: 2,65Qes: 0,62Qts: 0,50Cms: 406,45 ?m/NMms: 53,60 gVas: 70,57 literBL: 11,91 T*mSPL: 88,51 dB/W/mEBP: 54,69

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări