lorik199 Postat Aprilie 4, 2009 Partajează Postat Aprilie 4, 2009 mi-am facut zilele astea un genn de electrosoc cu 2n3055 schema luata de aici http://www.powerlabs.org/flybackdriver.htm#FLYBACKS totul a mers cum trebuia, am un arc electric de vreo 2 cm l-am alimentat din sursa mea cu lm350 si voltajul de la 30 v a picat pe la 16 traful e luat dintr-un tv vechi un diamant 208, am bobinat primarul cu 5 spire de 1 mm, si feedback-ul cu 3 spire bobinate cu 2 sarme de 0,3 mm ce-as putea sa-i fac sa-i maresc arcul electric? P.S: aveti idee de ce mi-a explodat prima data condensatorul de 1 uF/50v din sursa? schema e din datasheet http://www.national.com/mpf/LM/LM350.html acum l-am inlocuit cu unul pe 100v Link spre comentariu
Vizitator Postat Aprilie 4, 2009 Partajează Postat Aprilie 4, 2009 De ce a bubuit? Pot fi multe cauze. Depinde de calitatea cond de 1 uF. Intre borna de + si - a montajului ridicator de tensiune pune neaparat un condensator de 10...100 nF. Cred ca daca aveai asa ceva de la inceput nu mai exploda nimic. Link spre comentariu
lorik199 Postat Aprilie 4, 2009 Autor Partajează Postat Aprilie 4, 2009 o sa pun un condensator cum ai zis tu dar dupa ce am inlocuit condensatorul cu unul mai mare ca voltaj n-a mai avut nimicpoate era de proasta calitateALTE IDEI DE UPRADE?? Link spre comentariu
djlove Postat Aprilie 7, 2009 Partajează Postat Aprilie 7, 2009 Ca sa maresti lungimea arcului electric trebuie sa maresti teniunea produsa de secundar, poti face asta prin marirea numarului de spire din secundar.Dar devine mai periculos arcul electric, asa ca ai grija. Daca vrei arcuri electrice mai lungi construieste un Tesla coil Link spre comentariu
lorik199 Postat Aprilie 7, 2009 Autor Partajează Postat Aprilie 7, 2009 Ca sa maresti lungimea arcului electric trebuie sa maresti teniunea produsa de secundar, poti face asta prin marirea numarului de spire din secundar.Dar devine mai periculos arcul electric, asa ca ai grija. Daca vrei arcuri electrice mai lungi construieste un Tesla coil ar fi o idee consrtuirea unui Tesla Coildar pe vitor deoarece am cateva proiecte pe cere le vreau sa le vad terminate , proiecrul aceste facandu-l printru timp, deoarece era foarte simplu Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum