Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Electrosoc cu 2n3055-vreau upgrade

lorik199

Postări Recomandate

mi-am facut zilele astea un genn de electrosoc cu 2n3055

schema luata de aici http://www.powerlabs.org/flybackdriver.htm#FLYBACKS

totul a mers cum trebuia, am un arc electric de vreo 2 cm

l-am alimentat din sursa mea cu lm350 si voltajul de la 30 v a picat pe la 16

traful e luat dintr-un tv vechi un diamant 208, am bobinat primarul cu 5 spire de 1 mm, si feedback-ul cu 3 spire bobinate cu 2 sarme de 0,3 mm

ce-as putea sa-i fac sa-i maresc arcul electric?

P.S: aveti idee de ce mi-a explodat prima data condensatorul de 1 uF/50v din sursa?

schema e din datasheet http://www.national.com/mpf/LM/LM350.html

acum l-am inlocuit cu unul pe 100v

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 4
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• lorik199

3

• djlove

1

Zile populare

Top autori în acest subiect

De ce a bubuit? Pot fi multe cauze. Depinde de calitatea cond de 1 uF.

Intre borna de + si - a montajului ridicator de tensiune pune neaparat un condensator de 10...100 nF. Cred ca daca aveai asa ceva de la inceput nu mai exploda nimic.

Link spre comentariu

o sa pun un condensator cum ai zis tu dar dupa ce am inlocuit condensatorul cu unul mai mare ca voltaj n-a mai avut nimicpoate era de proasta calitateALTE IDEI DE UPRADE??

Link spre comentariu

Ca sa maresti lungimea arcului electric trebuie sa maresti teniunea produsa de secundar, poti face asta prin marirea numarului de spire din secundar.Dar devine mai periculos arcul electric, asa ca ai grija. :nebunrau: Daca vrei arcuri electrice mai lungi construieste un Tesla coil :ciuda:

Link spre comentariu

Ca sa maresti lungimea arcului electric trebuie sa maresti teniunea produsa de secundar, poti face asta prin marirea numarului de spire din secundar.Dar devine mai periculos arcul electric, asa ca ai grija. :nebunrau: Daca vrei arcuri electrice mai lungi construieste un Tesla coil :ciuda:

ar fi o idee consrtuirea unui Tesla Coildar pe vitor deoarece am cateva proiecte pe cere le vreau sa le vad terminate , proiecrul aceste facandu-l printru timp, deoarece era foarte simplu
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări