Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

incinta bandpas pentru subwoofer auto

Vizitator zambarici

Postări Recomandate

Vizitator zambarici

as dori si eu un proiect (prin proiect vreau sa zic ca vreau cat mai multe detalii despre ce trebuie sa fac, ca nu ma pricep foarte bine, stiu doar informatiile care le gasesc pe net si care nu sunt foarte tehnice) pentru o incinta bandpass pentru un subwoofer auto. daca nu, poate imi recomandati pe cineva care stie sa faca asa ceva, sau un site sau magazin de unde pot sa cumpar. Specificatiile difuzorului :impedanta : 2+2 ohmSD: 0.0505 sqMRevc : 0.95 ohmLevc : 1 mHBL : 8.57 TxMVas : 47.39 LiterCMS : 131 uM/NMms : 200.53 gramsFo : 31.05 HzQMS : 3QES : 0.56QTS : 0.433no : 0.18%SPL@1W : 86.52 [email protected] : 95.77 dbXmas/Over Hang : 15 mmXmech/Suspension : 25 mmWatt@RMS : 600 WattsWatt@Peak : 1200 Wattsinca nu stiu sigur daca difuzorul o sa-l pun la 1 ohm sau la 4 ohmi, influenteaza foarte mult chestia asta incinta? ar mai trebui specificat faptul ca in specificatiile producatorului nu zice despre dimensiuni de incinta bandpas, doar de incinte sealed sau bas reflex(vented).multumesc anticipat. :)(daca nu am postat unde trebuie imi cer scuze si rog un moderator sa-mi mute topicul)

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 6
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• sckump

1

• AlpHso

1

• ari_panterra

1

• BF37

1

Top autori în acest subiect

Ce difuzor e? .Legat de rezistenta: i-ti achizitionezi o statie auto pe doua canale ce suporta difuzoare de 2 ohm si legi fiecare bobina pe cate un canal pt ca statiile care auto care sa-ti mearga pe un ohm sunt rare iar cele de puteri mari pe 4 ohm sunt scumpe (mai sunt si exceptii). Nu are importanta pt raspunsul incintei cum legi difuzorul ci pentru statie pt ca ti-o poti arde sau nu o folosesti la randament maxim.

Link spre comentariu

Ce difuzor e? .Legat de rezistenta: i-ti achizitionezi o statie auto pe doua canale ce suporta difuzoare de 2 ohm si legi fiecare bobina pe cate un canal ...

Pai daca statia are 2 canale si da sunet STEREO, adik un canal e defazat fata de celalalt, nu prea poate sa lege bobinele asa cum ai zis tu. Ca una va "trage" intr-o parte si cealalta in alta parte, rezultand probabil arderea difuzorului. Difuzorul trebuie sa primeasca acelasi semnal la ambele bobine.
Link spre comentariu

incintele band pass sunt folosite mai mult pt a crea o filtrare a frecventei ,cat mai zos.pt un astfel de difuzor e bine sa-i faci o incinta inchisa sau br si sa renunti la band pass mai ales ca o sa-l folosesti in masina(ca doar nu o sa-l pui langa tine pe scaun).bobinele le legi in paralel si cauti un amplif in clasa d care sa fie stabil pe 1 ohm(se gaseste intre 500-700 lei),asta daca vrei sa scoti totul din el(in sensul bun).succes!

Link spre comentariu

poti sa alimentezi statia cu semnal de pe un singur canal ( cu un splitter , de 2,5 ron ) si ai rerolvat problema :da . Poti sa folosesti ambele canale linistit ( fiecare canal cu bobina lui )....................si chiar daca folosesti mufa stereo , nu vei avea probleme , pt ca subbasii sant in general identici pe ambele canale :limb: In legatura cu lada, ai putea incerca o incinta deja folosita la acel difuzor ( de la ei de pe site )

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări