Nemesis Postat Aprilie 22, 2005 Partajează Postat Aprilie 22, 2005 Tin minte ca in numarul 4/2004 al revistei Tehnium unde erau prezentate cateva modele de difuzoare P-Audio si Selenium,woofer-ul HP-18W era recomandat pentru folosirea pt sonorizari in incinte bass-reflex pe 3 cai. Acuma sunt si eu curios daca a facut cineva o boxa bass-reflex pe 3 cai avand ca difuzor de bass HP-18W,pt ca mai peste tot vad ca este folosit in incinte de tip subwoofer.Daca nu a facut nimeni (nu vreau sa fiu eu primul 8) ) hai sa vedem ce ar fi de capul unei astfel de boxe,cu toate avantajele si dezavantajele ei. Link spre comentariu
Mircea Bartic Postat Aprilie 22, 2005 Partajează Postat Aprilie 22, 2005 cu acest difuzor au fost facuti sateliti pe 3 cai pt discoteci cu rezultate foarte bune!merita, desi eu as opta pt sub si sateliti separati pt medii si inalte cu amplificare separata si filtrate activ Link spre comentariu
Vizitator DJ DNA Postat Aprilie 22, 2005 Partajează Postat Aprilie 22, 2005 Eu am facut !De obicei folosesc HP18W pina la 300Hz ( pe Bass ) , HP10T pe medii , de la 300Hz la 6Khz si cate doua PHT 408 sau PHT 411 pe inalte .Rezulta o boxa pe trei cai tip B.R. acordata pe la 40Hz , cu un volum de 130 litri .Acest gen de boxe se folosesc in situatii cand nu se pot utiliza subbasi amplasati jos . O discoteca mica , o terasa sau un club cu cel mult 150 locuri poate fi sonorizat in bune conditii cu 4 boxe de acest gen si un amplificator de 2 x 450w pina la 2 x 650w rms .Ideale pentru aplicatii unde bugetul este mic dar pretentiile sunt mari .Ar fi suficient si cate un singur tweeter dar pentru siguranta este bine a se lucra cu cate doua , puse in serie . Link spre comentariu
titro Postat Aprilie 22, 2005 Partajează Postat Aprilie 22, 2005 Am facut si eu incinte pe 3 cai cu HP18W+medie de 8"+tweeter. Filtrul a fost acordat la 400 Hz respectiv 6,5 KHz. 4 incinte de acest tip formeaza instalatia de sonorizare dintr-un club de 200 mp unde intra cam 250-300 persoane pe seara. Puterile folosite sunt 2 buc Blue Tech CS2500.Instalatia a fost conceputa in acest fel din cauza bugetului limitat care a fost disponibil la momentul respectiv. Sunetul obtinut este destul de bun, aproape ca nu se simte lipsa suburilor.Incintele au 125 l si sunt acordate la 42 de Hz Link spre comentariu
Nemesis Postat Aprilie 22, 2005 Autor Partajează Postat Aprilie 22, 2005 Pt DJ DNA:Fa-ma sa inteleg urmatoarele:1. De ce trebe 2 twetere pe boxa. Eu stiu ca de obicei tweterele au un spl mai mare decat mediile si basii si de obicei tweterele se alimenteaza prin divizoare rezistive,tocmai pt a micsora spl-ul ,si deci ar ajunge (zic eu) si o jumatate de tweter ?2.Cam ce putere se ai bagat in fiecare boxa (eu cred ca ar tine cel putin pana la 400w).3.Nu sunt chiar familiarizat cu toate denumirile :oops: asa ca ,ce inseamna incinta B.R.. Intr-adevar ,vreau sa sonorizez o discoteca mai mica si deci boxe pe 3 cai cu HP-18W trebuie sa-mi fac. Exact asta voiam sa aud :twisted:. Link spre comentariu
Nemesis Postat Aprilie 22, 2005 Autor Partajează Postat Aprilie 22, 2005 Tot pt DJ DNA:Si apropo cat ajunge un difuzor HP10T ? Au venit difuzoarele sau inca ''gonesc ''spre Romania :twisted: ? Link spre comentariu
Mircea Bartic Postat Aprilie 22, 2005 Partajează Postat Aprilie 22, 2005 HP-10T.........................1,011,500 Lei (usori :lol: ) + transportpretul include TVA Link spre comentariu
Mircea Bartic Postat Aprilie 22, 2005 Partajează Postat Aprilie 22, 2005 1. De ce trebe 2 twetere pe boxa. Eu stiu ca de obicei tweterele au un spl mai mare decat mediile si basii si de obicei tweterele se alimenteaza prin divizoare rezistive,tocmai pt a micsora spl-ul ,si deci ar ajunge (zic eu) si o jumatate de tweter ?Unii Dj. care nu cunosc modul de functionare a aparaturii, mai dau si cu distorsiuni din mixer, si cu inaltele la +12dB (ca asa suna mai "fain"), si e mai bine sa ai o marja de siguranta.3.Nu sunt chiar familiarizat cu toate denumirile asa ca ,ce inseamna incinta B.R..BR= Bass reflex 8) in privinta puterii, cred ca poti folosi linistit 400W RMS / incinta, cu conditia sa fie "curati" (fara distorsiuni) :wink: Link spre comentariu
Vizitator DJ DNA Postat Aprilie 22, 2005 Partajează Postat Aprilie 22, 2005 Confirm cele spuse de Nexus . Link spre comentariu
titro Postat Aprilie 22, 2005 Partajează Postat Aprilie 22, 2005 NemesisO incinta pe 3 cai cu HP18W, o medie buna si 2 inalte PHT in serie, cu un filtru 18dB/octava corect acordat tine lejer la 500 de W, garantez eu treaba asta. Poti sa faci incinta si cu un singur PHT dar atunci trebuie neaparat ca in componenta sistemului tau audio sa ai si un procesor de sunet cu limiter si compresor integrat. Link spre comentariu
Nemesis Postat Aprilie 22, 2005 Autor Partajează Postat Aprilie 22, 2005 Am uitat sa adaug ca eu voi fi DJ-ul :twisted: ,si cum mie nu-mi prea plac efectele astea bazate pe distorsionarea semnalului (mai ales la inalte) nu cred ca ar fi vreo problema in cazul in care voi folosi un singur tweeter. Insa,vorba voastra cel mai bine e sa ai o marja de siguranta,dar totusi nu as pune chiar 2 twetere pe boxa .Mai degraba as pune un tweter de putere mai mare. N-o fi acelasi lucru? Link spre comentariu
Vizitator DJ DNA Postat Aprilie 22, 2005 Partajează Postat Aprilie 22, 2005 Nu este acelasi lucru .Doua tweetere vor suna mai bine decat unul singur cu putere dubla .SPL-ul va fi mai mare dar principalul avantaj va fi ca disiparea caldurii va fi mai buna .Am facut prin 2000 , 4 boxe tip sateliti cu cate doua PHT408 + un PAudio BM-15LF . Acestea merg fara probleme pe o statie QSC PLX3002 la o putere de 2 x 900w rms . Link spre comentariu
Nemesis Postat Aprilie 22, 2005 Autor Partajează Postat Aprilie 22, 2005 Mda , cam asa e .Dar cum vin legate tweeter-ele,in serie sau in paralel. Daca le legam in serie vom obine un tweeter echivalent cu impedanta de 16 ohmi (bineinteles trebuie umblat la filtru) si in acest caz ar trebui sa scada SPL-ul (oricum trebuie micsorat ) ,iar incalzirea bobinelor ar fi mai mica.Daca le legam in paralel (pe langa faptul ca filtrul trebuie facut pe 4 ohmi),fiecare tweeter va primi aceeasi putere ca si in cazul in care folosim un singur tweeter pe boxa,deci n-am facut mai nimic.In consecinta cea mai avantajoasa legare cred c-ar fi cea in serie Daca lucrurile stau in realitate astfel decat cred eu :roll: va dau voie 8) sa ma contrazice-ti. Link spre comentariu
titro Postat Aprilie 22, 2005 Partajează Postat Aprilie 22, 2005 Daca tot ne dai voie sa te contrazicem atunci imi permit eu sa o fac.La legarea a doua difuzoare fie in serie fie in paralel se obtine un spl cu 3 dB mai mare decat SPL-ul unui difuzor. In legatura cu puterea ai dreptate, daca legam 2 dif de 8 Ohmi in serie atunci vom obtine un dif echivalent de 16 Ohmi deci puterea care va pica pe fiecare difuzor va fi de 0.25 fata de situatia in care am avea un singur difuzor in aceleasi conditii de amplificare. La legarea in paralel puterea pe un difuzor va fi aceeasi cu puterea initiala. De ex daca un amplificator debiteaza 100 W pe un singur difuzor de 8 Ohmi atunci el va debita 50 de W pe doua difuzoare de 8 Ohmi in serie deci 25 de W pe difuzor.Pt acest tip de incinta difuzoarele de inalte se vor lega in serie iar filtrajul de pe partea de inalte (eu recomand minim 18dB/octava) se va calcula ca si cum am avea un singur difuzor de 16 Ohmi. L-padul, stabilizatorul de impedanta si protectia se vor calcula in functie de noii parametrii ai tweeterului echivalent. Link spre comentariu
kappa_ii Postat Aprilie 23, 2005 Partajează Postat Aprilie 23, 2005 "La legarea a doua difuzoare fie in serie fie in paralel se obtine un spl cu 3 dB mai mare decat SPL-ul unui difuzor. " da este adevarat dar puterea care cade pe ele este diferita in cazul legari in paralel sau in serie !! si deci este si diferenta de spl datorata diferente de putere !la legarea in paralel cade putere dubla pe fiecare decit la legarea in serie ! Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum