Vizitator sergboss Postat Aprilie 3, 2009 Partajează Postat Aprilie 3, 2009 Mi-am cumparat niste tranziostoare intr-un amplificator pioneer si as vrea sa stiu cum se foloseste pasta conductoare Link spre comentariu
ghimpe-- Postat Aprilie 3, 2009 Partajează Postat Aprilie 3, 2009 Mi-am cumparat niste tranziostoare intr-un amplificator pioneer ...Adica tranzistoarele au fost ambalate intr-un amplificator? Si noi care le cumparam ca fraierii ambalate in pungute Serios acum: cureti radiatorul de pasta veche (incearca sa nu il zgarii), foloseste alcool izopropilic sau spirt/acetona ca sa cureti bine. Apoi pui putina pasta conductoare pe tranzsitor (doar pe partea care vine lipita de radiator ), o intinzi frumos pe toata suprafata apoi "lipesti" tranzistorul de radiator si il prinzi in surub. Link spre comentariu
Vizitator sergboss Postat Aprilie 3, 2009 Partajează Postat Aprilie 3, 2009 Problema este k eu nu am curatat radiatorul. Am pus putina pasta peste cea veche, am prins tranzistoarele si cand l-am aprins mi-o saris siguranta :cry: . Link spre comentariu
ghimpe-- Postat Aprilie 3, 2009 Partajează Postat Aprilie 3, 2009 Sguranta ti-a sarit pentru ca ai un scurt pe undeva; cand se ard tranzistoarele nu se inlocuiesc pur si simplu, intai se cauta cauza care a produs arderea acestora si numai dupa ce aceasta cauza a fost inlaturata se pot schimba in siguranta si tranzistorii.Punand pasta termoconductoare direct peste cea veche (fara sa cureti) nu mai obtii un transfer de caldura bun de la tranzistor catre radiator.PS: ca sa nu mai arzi sigurante cred ca poti sa pui in loc de siguranta un bec incandescent de circa 100W; daca se aprinde puternic ai scurt. Link spre comentariu
Vizitator sergboss Postat Aprilie 3, 2009 Partajează Postat Aprilie 3, 2009 Tranzistoarele nu s-au ars numai k am avut 4 de 4 feluri. Si mi se auzea diferit in fiecare parte. cineva mi-a zis k sa le schimb. ampliful mergea. numai k mi se intrerupea cate odata o parte de iesiri sau bazaia. Cand schimbam intrarea pe cd, aux tape 1 sau tape 2 mergea bine o vreme si dupa aia incepea iar sa apara bazaitul la una din boxe. Link spre comentariu
Vizitator sergboss Postat Aprilie 3, 2009 Partajează Postat Aprilie 3, 2009 faza cu becul chiar functioneaza?sau ard tot ampliful? Link spre comentariu
zal Postat Aprilie 3, 2009 Partajează Postat Aprilie 3, 2009 Zi mai bine ce amplif e, poate ai ceva documenta?ie, ca s? vorbim la obiect, altfel bîjbîim. Link spre comentariu
Vizitator sergboss Postat Aprilie 3, 2009 Partajează Postat Aprilie 3, 2009 amplificatorul este pioneer A441 nu stiu de ce putere este, il foloseam la sonorizari Link spre comentariu
Sharky Postat Aprilie 3, 2009 Partajează Postat Aprilie 3, 2009 faza cu becul te protejeaza de multe neplaceri, iar bazaitul nu vine de la finali.Cine ti-a zis asta e total de dinafara. Link spre comentariu
ari_panterra Postat Aprilie 3, 2009 Partajează Postat Aprilie 3, 2009 dar izolator de mica sau siliconic ai pus intre tranzistori si radiator?daca nu poti sa pui o basculanta de tranzistori ca tot se ard,ei sau sigurantele Link spre comentariu
Vizitator sergboss Postat Aprilie 3, 2009 Partajează Postat Aprilie 3, 2009 am pus ceva pasta siliconica le-am luat impreuna cu tranzistoarele Link spre comentariu
djlove Postat Aprilie 3, 2009 Partajează Postat Aprilie 3, 2009 am pus ceva pasta siliconica le-am luat impreuna cu tranzistoareleNu era vorba de vaselina siliconica ci despre izolatorii de mica, care au rolul de ai izola electric tranzistorul de radiator, daca ii pui fara izolatori e cum ai lega plusul si minusul intre ele si e foarte normal in cazul asta sa sara sigurantele si eventual sa iasa si ceva fum.Era normal sa postezi la sectiunea incepatorilor din moment ce nu ai nici notiunile de baza. Cred ca cel mai bine e sa il duci la un electronist la reparat, nu cred ca o sa reusesti sa ii mai dai de cap singur. :speriatAi stricat amplificatorul din cauza unuia care se crede destept si tu te-ai luat dupa el. Link spre comentariu
zal Postat Aprilie 3, 2009 Partajează Postat Aprilie 3, 2009 Pune ceva poze cu partea de finali din amplif, s? vedem ce ai f?cut. Link spre comentariu
Vizitator sergboss Postat Aprilie 4, 2009 Partajează Postat Aprilie 4, 2009 Eu asa cred k le-am pus bineAm avut grija sa nu faca contact cu radiatorul. Asta era ideea nu? Link spre comentariu
Vizitator sergboss Postat Aprilie 4, 2009 Partajează Postat Aprilie 4, 2009 Ajutati-ma va rog ca nu gasesc electricieni in weekend Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum