Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Tuburi NOS, bine "curatate"

Vizitator

Postări Recomandate

• Răspunsuri 18
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• zal

3

• doru3160

3

• ghimpe--

1

• yo3ihg

1

Top autori în acest subiect

E de ras, dar pe vremea cand reparam TV-uri am fost intr-un bloc de nefamilisti, la un muncitor din Moldova, ala avea un TV pe tuburi, si s-a gasit sa rupa cu un cleste "motzul" de sticla, de deasupra, la toate lampile...s-a enervat ca nu vreau sa i-l repar..."nu te pricepi d-ta, domnle`, da shi she daca le-am rupt?she e alea?" :nebunrau:

Link spre comentariu

Am ?i eu 2 EL34 f?r? baloane ?i baze, material didactic, le cump?r? cineva oare? :limb:

Mici copii,eu am doua EL156 fara balon dar au soclu,Zal facem un pachet promotional, poate le ia cineva :rade:
Link spre comentariu

cum adica, au mai mers tuburile fara sticla?

Intai le-a probat, apoi le-a "curatat", ca aveau baloanele de sticla "murdare" la interior, erau cam opace in partea superioara (getter), asta ca sa fie clientul multumit, si apoi le-a pus inapoi in cutii...

Cred ca postul asta era mai potrivit la bancuri

Chiar daca este un forum pentru electronisti, nu toti cunosc ce-i acela tub electronic, de aceea am preferat sa-l postez aici.
Link spre comentariu
  • 3 săptămâni mai târziu...

Poate e o idee de reabilitare in momentele astea de criza:Si-asa e vorba sa se scoata treptat din fabricatie becurile cu incandescenta...poate cumpara cineva fabrica si face atelier de reparat lampi. Nu cred sa mai fie in lume asa ceva! :ras:Poate lampile NOS care nu au fost alimentate ci doar sparte ar mai avea o sansa...Ce, numai tipul ala de pe net sa faca triode in regim de amator?

Link spre comentariu

Hm, în primii ani ai secolului XX, erau în Americu?a firme care cump?rau becuri arse cu 25 cen?i, le reparau filamentul ?i le revindeau cu 1 dolar, cam la juma de pre? fa?? de unul nou. :)

Link spre comentariu
  • 2 luni mai târziu...

Din cate stiu se putea face treaba asta cu tuburile cinescop:taiat ,,gatul'', inlocuit ,,mecanismul'' uzat, vidat, lipit.Taiat si lipit trebuie intrebat daca poate face cineva(vreun user din Buzau s-ar putea interesa, sunt multe ateliere de sticlarie in oras), poate chiar si vidarea, dar ce faci in interiorul tubului nu stiu.

Link spre comentariu

Din cate stiu se putea face treaba asta cu tuburile cinescop:taiat ,,gatul'', inlocuit ,,mecanismul'' uzat, vidat, lipit.Taiat si lipit trebuie intrebat daca poate face cineva(vreun user din Buzau s-ar putea interesa, sunt multe ateliere de sticlarie in oras), poate chiar si vidarea, dar ce faci in interiorul tubului nu stiu.

Am oarece indoieli ca cineva ar putea inlocui tunul electronic,si sa-l mai si centreze ca sa mearga,in ideea ca schimbul nu se face doar de amoru' artei,la tuburile obisnuite e mai putin pretentioasa lucrarea si tot nu am auzit de "resapare"(pana acum) :rade:
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări