Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

AJUTOR INCUBATOR

gherasim

Postări Recomandate

• Răspunsuri 19
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Mesterul

5

• gherasim

5

• djlove

2

• Nostalgic

2

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Ar fi mai multe variante;

1) cumperi 2 ligheane din comertz, si le pui unu peste altul.Celui de jos, ii dai 3-4 gauri de 4 mm la 3 centimetri de la baza, iar celui de sus 2 gauri de 10 mm una in centrul fundului (pentru axul motorului) si una la jumatatea razei fundului (pentru aerisire).(Vezi incubatoarele din comertz cele cu forma hexagonala sau octogonala).Sau

2)Confectionezi o cutie dreptunghiulara de 15-18 cm inaltime, din lemn (eventual o carcasa de tv mai vechi) , la 5 cm de baza ii confectionezi o rama interioara dintr-o shipca de 2 cm /2cm pe care vine o rama din sarma de 8 mm cu plasa rabitz(pe care se pun ouale si sub care se pun 1-2 farfurii cu apa) , o captushesti cu polistiren (cutia) pe capac ii pui o rezistentza de nichelina de 0,4-0,5 mm(5m)(calculezi 500-600w) un motorash de picup,(cooler. alt motorash...la 220v).

Montaje in functie de circuitul integrat folosit sunt mai multe: Modelul CLIO 1 cu U 1011 (dar acest CI nu se mai fabrica),model clio 2 cu ci TDA 1023 (CI care se gaseste din ce in ce mai greu la pretul de 30-35 ron) modelul clio 6 (cu ci LM 393 ) si modelul incubator I-100 mult mai complex, (cu doua BM393 N,UA723 .Se folosesc 4 becuri de 100w + rezistentza de nichelina de 600w).

Personal iti recomand clio 6 dar am si schemele ptr clio 2 si I-100. Daca esti interesat te pot ajuta !

Link spre comentariu

Gherasim incearca sa scri cu litere mici, ca toti ceilalti useri.Cat despre incubator cred ca cel mai simplu si profitabil ar fi sa il cumperi dintr-un magazin ca nu au preturi ridicate, asta daca nu ti sa fie facut neaparat de mana ta :rade:

Link spre comentariu

multumesc mult dar ce sa fac , ca eu nu am facut niciodata cablaje de la zero.Cunosc tehnologia de la altii si am citi si pe forum,dac ar putea sa mi faca cineva cablajul piesele pot sa le lipesc eu. :da

Link spre comentariu

Schema este foarte simpla, o poti face pe un cablaj de test( din ala cu multe gaurele) si trasele cu sarma de cupru subtire, nu am o poza acum la indemana sa iti arat cum se lucreaza pe cablajul de test. Pana la urma poti face montajul si in aer, sau pe o bucata de carton mai tare, iar traseele tot cu sarma de cupru, dar ce-a mai simpla e varianta cu cablajul de test, care este si economic din punct de vedere financiar.Cumperi un cablaj de test, desenezi pe partea cu pastilele de cupru schema cu un marker , iar apoi lipesti piesele. Dupa aceasta etapa faci si legaturile dupa schema.E foarte simplu, daca nu intelegi ceva mai intreba aici si o sa te mai ajut cu placere.

Link spre comentariu

pentru mesterul- am scos lista de piese si te rog sa verifici daca nu am gresit:R-22K=2buc;560K=1buc;820=1buc;10K=1buc;27 k=1buc;1K=1buc; C=220micro/16v;47micro/25v;sig=2A;D=1N4007;D zener=8.2v;T136=1buc;potentiometru 10K;led=1bucsenzor(nu stiu de unde sa fac rostul)=1buc.NU AM:senzor , tranzistor,ci.Mai am o nelamurire cu alimentarea la 220v(e fara traf?)

Link spre comentariu
  • 4 săptămâni mai târziu...
Vizitator mpcb

Buna ziua,Vreau sa-mi fac si eu un incubator pentru oua de gaina, rog pe cei care au am facut daca mas pot ajuta cu material in acest domeniu, scheme termostat, foto cu incubatorul etc.Multumesc.

Link spre comentariu
  • 1 an mai târziu...

Salutare ! Este cam vechi topicul dar sunt si eu interesat de producerea unui incubator "home made"(pt oua de gaina) si alte sfaturi de la cei care au mai facut. Ceva scheme electrice, ce forma sa aiba, cu becuri sau cu rezistenta nichelata ? orice e binevenit ... ms.

Link spre comentariu

Salutare ! Este cam vechi topicul dar sunt si eu interesat de producerea unui incubator "home made"(pt oua de gaina) si alte sfaturi de la cei care au mai facut. Ceva scheme electrice, ce forma sa aiba, cu becuri sau cu rezistenta nichelata ? orice e binevenit ... ms.

2ligheane suprapuse articulate cu o balama,plita electrica termostatata asezata pe fundul ligheanului de jos,cofrag din plasic(cu spatii,numai cu barete de sustinerea oalor).Electronica am facut-o cu AA145 si termistor,plita fiind conectata prin triac-tic226.Se poate face si cu un RISC,gasesti sch+hex pe net.Si mai simplu cu LM393/TL431/tranzistor +termistor,toate cu triac.
Link spre comentariu

Treaba cu ligheanele este cea mai simpla,dar eu recomand orice cutie-preferabil patrata ,izolata cu polistiren expandat de 10 cm,cu o inaltime de ~20cm.Pt. o dimensiune de 50 x 50 cm puteti confectiona o tavita din tabla galvanizata de 25 x25 cm pt apa ,la partea de jos,iar la partea de sus o rezistenta de cuptor electric (din cea rotunda D=~30 cm)in centrul careia fixati un motoras cu ventilator(preferabil cu elicea cat mai mare-10-15 cm)-eu am folosit un motoras de pikup la care am adaptat o elicie.Practicati 4 gauri Φ 12 mm la jumatatea inaltimii cutiei pe laterale(pt aerisire) si 4 gauri pe capacul superior Φ 8 mm.Va trebuie un termostat sigur ce actioneaza prin triac,iar temperatura va fi ~38,5°C ±0,5°C.Oualele de aseaza la ~8-10 cm de baza cutiei pe o sita (o plasa metalica sau de plastic)cu gaurile max 1 x 1 cm.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări