vidax Postat Aprilie 2, 2009 Partajează Postat Aprilie 2, 2009 Am calculat cu programul WinISD o incinta bass-reflex.Volumul rezultat a fost de 40l.La acesta adaug 10% volumul ocupat de difuzor,port,ranforsari,rezulta volum net 44l.Intentionez sa lipesc pe peretii interiori buret de 2cm grosime.Pentru stabilirea dimensiunilor incintei adaug si volumul ocupat de buret sau acesta nu se ia in consideratie? Link spre comentariu
djlove Postat Aprilie 2, 2009 Partajează Postat Aprilie 2, 2009 Nu se ia in considerare volumul ocupat de burete. Ai grija sa folosesti burete cofrat, in caz contrar nu are nici un efect. Link spre comentariu
Bogdi16 Postat Aprilie 3, 2009 Partajează Postat Aprilie 3, 2009 Explica mai in detaliu despre acest proiect (difuzoare, filtre, incinta)Ce burete folosesti?Sper ca nu burete simplu drept, ca atunci chiar ca nu prea rezolvi mare lucru. Link spre comentariu
vidax Postat Aprilie 3, 2009 Autor Partajează Postat Aprilie 3, 2009 Nu se ia in considerare volumul ocupat de burete. Ai grija sa folosesti burete cofrat, in caz contrar nu are nici un efect. Am inteles,volumul ocupat de buret nu-l pun la socoteala.De unde se poate cumpara burete cofrat?Ar fi mai buna vatelina ? Link spre comentariu
Bogdi16 Postat Aprilie 3, 2009 Partajează Postat Aprilie 3, 2009 Cat burete vrei? Am eu cat vrea sufletul tau. Link spre comentariu
djlove Postat Aprilie 3, 2009 Partajează Postat Aprilie 3, 2009 Nu, nu este mai buna vatelina, dar in lipsa de burete cofrat o poti folosi cu succes. Link spre comentariu
radue Postat Aprilie 3, 2009 Partajează Postat Aprilie 3, 2009 De ce nu este vatelina mai buna ? Link spre comentariu
djlove Postat Aprilie 3, 2009 Partajează Postat Aprilie 3, 2009 De ce nu este vatelina mai buna ? Rolul buretelui cofrat este de a reduce undele stationare ce sa formeaza in incinta, pentru lucrul asta a fost proiectat prin forma suprafetelor care le are. Vatelina ajuta si ea la lucrul asta dar nu este la fel de eficienta. Link spre comentariu
radue Postat Aprilie 3, 2009 Partajează Postat Aprilie 3, 2009 Vatelina are efect absorbant mai bun decat buretele, asa ca ar trebui sa absoarba mai mult reflexiile, asadar mai opreste si din undele stationare nu ?Daca tot cumperi burete cofrat cumpara si putina vetlina, ca e foarte ieftina si poti sa faci teste sa vezi cum iti place cel mai mult. Link spre comentariu
zal Postat Aprilie 3, 2009 Partajează Postat Aprilie 3, 2009 Metod? b?trîneasc? (de la Goodmans): se fac pl?pumi din tifon umplute cu vat?, groase cam de 5cm ?i se c?ptu?e?te cutia cu ele. Burete normal pot s? zic c? am folosit la boxele actuale, gros de 25mm ?i e foarte bun. Link spre comentariu
Bogdi16 Postat Aprilie 3, 2009 Partajează Postat Aprilie 3, 2009 Radu, nu prea cred ca o sa simta o diferentza sau urechiile mele sunt mai de "tabla" Dar poti incerca sa vezi, vorba lui ca e ieftina si este o experienta in plus. Link spre comentariu
radue Postat Aprilie 3, 2009 Partajează Postat Aprilie 3, 2009 Si eu am urechi de tabla.Dar tocmai asta e ideea: daca nu se simte nicio diferente care e rostul sa cumperi ceva mai scump ?Desi pe de alta parte te ajuta faptul ca ai investit cele mai bune materiale pe care le ai la indemana, lucru care il poti folosi atunci cand o sa vinzi ceva.De aceea am zis ca atunci cand cumpara burete cofrat sa cumpere si vatelina ca nu e scumpa deloc si sa vada.Am folosit si eu burete normal si acolo chiar ca nu am simtit nimic. ( o fisindromul urechilor de tabla ) Link spre comentariu
Sharky Postat Aprilie 3, 2009 Partajează Postat Aprilie 3, 2009 Nu se ia in considerare volumul ocupat de burete. Ai grija sa folosesti burete cofrat, in caz contrar nu are nici un efect. Ai testat sau cum? Ia pune burete normal intr-o incinta goala.Daca nu simti nici o diferenta problema nu e de la burete, e din alta parte. Vatelina nu e asa grozava, e prea densa. Vata minerala, dar dinaia fara sticla are rezultate destul de bune. Cea cu sticla e si mai si, dar e periculoasa deci nu se recomanda. Link spre comentariu
djlove Postat Aprilie 3, 2009 Partajează Postat Aprilie 3, 2009 Nu se ia in considerare volumul ocupat de burete. Ai grija sa folosesti burete cofrat, in caz contrar nu are nici un efect. Ai testat sau cum? Ia pune burete normal intr-o incinta goala.Daca nu simti nici o diferenta problema nu e de la burete, e din alta parte. Vatelina nu e asa grozava, e prea densa. Vata minerala, dar dinaia fara sticla are rezultate destul de bune. Cea cu sticla e si mai si, dar e periculoasa deci nu se recomanda.Da, am testat cu burete normal si cu cel cofrat si nu doar 3 minute apoi schimbat cu cel cofrat, pe dealungul timpului...Burete normal ajuta mai mult, daca faci cu foarfeca in el zone de inaltime mai mica de genul la cel cofrat. In lipsa de fonduri e o solutie mai buna decat sa pui burete in forma sa "bruta" adica cu suprafetele plane.Asta din ceea ce am tras eu concluzii. Sper ca nu am urechi de tabla ( sti tu uneori diferentele pot fi date doar de subconstientul tau) Link spre comentariu
Sharky Postat Aprilie 3, 2009 Partajează Postat Aprilie 3, 2009 In postul tau ai scris ca buretele normal nu are efect.De fapt este o diferenta foarte mare intre o incinta goala si o incinta cu burete normal, deci are efect, si oricine aude diferentele! Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum