Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Amplificator Clasa D

Mix

Postări Recomandate

• Răspunsuri 22
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Mix

11

• Sharky

3

• ratza

3

• zal

1

Top autori în acest subiect

omule, tu te-ai chinuit sa intelegi schema? :bataie Si baut cum sunt acum pot sa vad ca AO-ul e cu reactie pozitiva, deci da semnale dreptunghiulare pe iesire. Pai aia nu inseamna comutatie? sau ce drac e?Tot o dai cu filtrul tau. Ce filtru nene? crezi ca mai conteaza 100uH cand un difuzor de subwoofer are peste 1mH ? :nas: Hai ca am citit mai atent ca ai reusit sa ma enervezi:"*MUY IMPORTANTE*: DEBERÁ conectarse el bafle (me refiero a los parlantes) a este amplificador a través de un inductor de potencia que depende de la impedancia de los parlantes:Para un bafle de 4 ohms, usar un inductor de 47uHenrios/10Amper, Para un bafle de 8 ohms, el inductor será de 100uH/5Amper. En el ÚNICO caso que se puede omitir el inductor, es si el parlante es un subwoofer (sólo en ese caso)"Nu stiu spaniola deloc, dar tot am inteles ca imi scrie ca e musai sa pui un inductor pentru el parlante de 47 micro Henrios sau de 100 u Henrios si ca il poti omite in cazul unui subwoofer.Doar e limba infratita cu scumpa noastra limba materna. Parerea mea e ca montajul oscileaza dupa cum dicteaza U1A care da tonul sus/jos in functie de semnalul care il primeste pe intrare, iar U1b e folosit pentru formarea fronturilor abupte. Eu as pune un comparator rapid acolo, nu tl-ul. Celelalte doua AO-uri sunt accesorii, merge ampliful si fara ele.Ce ai tu in formele de unda din poza e tot un amplif in comutatie, dar sintetizeaza frecventa in alt fel. Poate ne explica cineva care are studii de specialitate in domeniu, eu am terminat calculatoarele, nu electronica. Sau macar poate posteaza ceva materiale sa avem ce studia.

Link spre comentariu

eu sunt in anul 2 la calculatoare "nene" si nu-mi place atitudinea ta. am inteles schema ca nu am invatat electronica "ieri" si la fel ca si tine inteleg si spaniola. mersi totusi pt ajutor, stiam ca este in clasa d insa nu mi se pare pusa chiar la punct schema si nu as incerca-o.Chiar mai la inceput am postat vreo 2 pdf-uri cu materiale despre amplifuri in clasa d exact pt a le studia lumea. Nu vreau sa facem subiect de cearta :13

Link spre comentariu

M-am hotarat sa fac amplificatorul cu IRS20124. Acum intreb pe cine stie cam cati tranzistori IRFB4227PBF pot comanda pe ramura (LO, HO) daca in catalog scrie ca suporta un curent de maxim 1A... M-am gandit la 3, in total 6 si sper sa fie stabil pe 1ohm

Link spre comentariu

eu cred ca ar fi mai bine sa alimentezi buffer-ul de la +Vcc al integratului printr-o rezistenta de 2,2 ohm,decuplata de 2 condensatori (pusi in paralel),unul de 4,7uF(electrolitic)+unul de 0,1uf(MKT).

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări