Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Unde gasesc nichel pur ?

Vizitator pil

Postări Recomandate

Salut,

Vreau sa fac o mini instalatie de nichelare pentru a nichela niste ligurite de pescuit pe care le fac din cupru . Vedeti aici tot procesul : http://www.youtube.com/watch?v=A0xFlIQ9MhQ

Problema principala este ca nu pot sa gasesc nichel pur pe nicaieri. Am tot intrebat si se pare ca nimeni nu stie nimic. Poate imi dati si mie o idee unde sa il gasesc.. poate chiar in unele electronice, baterii ... etc. Eu sunt din Rm. Valcea si se pare ca aici in oras nu exista niciun atelier care sa nicheleze. Astept sfaturi de la voi.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 7
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• one

2

• mișa

2

• Felis

1

• kripton

1

Top autori în acest subiect

Nu este nevoie sa folosesti nichel pur. Cred ca este suficient sa ai o sare de nichel in baie. La anod poti folosi si alt metal.Ai grija ca multi compusi ai nichelului, de exemplu oxidul de nichel, sunt toxici.

Link spre comentariu

baile pentru nichelare sau cromare utilizeaza doar saruri ale acestor metale nu utilizeaza si electrozi ai metalelor respective ci banali electrozi de grafit.(Pentru o aderenta mai buna a nichelului se prefera intai cuprarea la multe din materiale.Chiar si cele plastice care se cupreaza chimic.Pentru nichelare superficiala se pot utiliza si retete de nichelare chimica)PS In industrie sunt folosite pentru acoperiri metalice baile pe baza de cianuri metalice.La acele materiale insa sigur nu ai acces deoarece au un regim special de aprobare datorita toxicitatii lor

Link spre comentariu

Mai oameni buni... nu mai vorbiti fara voi... Nichelarea se face cu anod de nichel. Bine, se poate face si cu anod inert dar e neeconomic pentru ca se consuma rapid solutiile si scade calitatea acoperirii. (se depune nichelul) Sarurile de nichel din solutii sunt mai scumpe decit nichelul.

Iata un exemplu. (nu e singurul) L-am gasit la prima cautare pe Google. Puteai sa faci si tu asta inainte sa postezi.

http://lori.academicdirect.org/free/Cur ... helare.pdf (capitolul 1 aliniatul 2) (si mai sunt referiri la anod, dar din pacate trebuie sa citesti...)

Link spre comentariu
  • 5 luni mai târziu...

Parerea mea e ca acele lingurite sa fie facute din otel inox . stratul de nichel de pe piesa de cupru fiind vulnerabil la contactul cu pietrele deci la zgariere si lovire.daca otelul inox se lustruieste cu putina cenusa sau cu mal de la marginea apei va straluci suficient sa fie vazut de peste , oricum chiar si nichelul trebuie lustruit din cauza depunerilor de saruri din compozitia apei. Fir intins !

Link spre comentariu

Daca iti trebuia o cantitate mica, de cateva grame, iti dadeam eu. Dar mai mult nu pot.Cantitati mari gasesti la furnizorii industriali.P.S. Gluma, dar totusi serios: cred ca e mai usor sa gasesti argint :da

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări