Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

"Lampi" din Rubin 102...

ALEKS

Postări Recomandate

Cred ca fiecare user de pe acest forum o sa aiba construit un "Aritma" :rolleyes: si eu aproape l-am terminat pe al meu,astept dupa paste traful de retea ,momentan merge cam la 2w dar suna excelent,montajul l-am executat pe cablaj de test si a iesit destul de cosmetic.Sarbatori fericite. :rock:

Link spre comentariu
  • 1 an mai târziu...
  • Răspunsuri 80
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• ALEKS

32

• Kosmin

7

• mosfet

5

• tubeman

4

Top autori în acest subiect

Buna,Continui si eu aici pentru ca am niste nedumeriri in legatura cu alimentarea construita de ALEKS.Problema mea sta in felul urmator :am proiectat un PCB pentru alimentare insa nu stiu daca trebuie sa conectez sau nu traseul destinat economisirii clorurii feerice la masa.Aici PCB[attachment=0]6p14p_power.pdf[/attachment]Multumesc.

Link spre comentariu
Vizitator vdrapaca

In general toate traseele de tipul celor pe care ziceti dvs ca sunt facute pentru economisrea clorurii ferice, trebuiesc legate la masa. Lasate libere duc la formarea unor capacitati si cuplaje parazite intre diferite trasee alaturate. Rezultatul final fiind un amplificator zgomotos sau unul care este la limita autooscilatiei.Problema este ca si legarea respectivelor trasee la masa trebuie facuta cu grija: pot sa apara bucle de masa si implicit brum.NB!Tipul de cablaj din figura este facut special pentru a fi realizat cu o freza CNC... din aceasta cauza apar acele zone metalizate.BAFTA!

Link spre comentariu

Aici mi-ar fi fost bun un osciloscop :rade: , dar totusi , eu am lasat o distanta apreciabila intre trasee nu cred ca se vor produce capacitati parazite foarte mari , cel putin sa izolez partea de redresare ; la schema cea mica nu e problema.

Link spre comentariu
  • 4 săptămâni mai târziu...

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări