Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

"Lampi" din Rubin 102...

ALEKS

Postări Recomandate

• 3 luni mai târziu...
  • Răspunsuri 80
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• ALEKS

32

• Kosmin

7

• mosfet

5

• tubeman

4

Top autori în acest subiect

salutare tuturorpot sa spun ca sunt fericitul posesor al unei clone de Aritma :supz: mii de multumiri lui Aleks si lui Felixx pt ajutorul oferit :yawinkle: mai am sa-i fac o carcasa si e gata :smt001

Link spre comentariu

Pina aici este bine...urmeaza sa incepi sa-l si finalizezi....lucrul la carcasa.O sa-ti ia ceva timp,nervi si bani.Poate pe viitor sa schimbi trafurile de iesire.In rest....sa faci si niste teste si masuratori cu generator de ton si osciloscop.Felicitari.

Link spre comentariu
  • 3 săptămâni mai târziu...

Am "stricat" Rubin-ul mai mult din prostie in acea vreme. Am extras majoritatea lampilor si transformatoarelor si tot ce mai era util prin el. Tubul si "cusca" din lemn le-am aruncat iar de pe sasiu am pastrat doar ce era nevoie.Problema Rubin-ului era un tub pe nume 6P15P, finala video, relativ usor de gasit la vremea aceea (ca. 1995-1996) si cu ceva inginerie la pini, interschimbabila cu 6P14P.ALEKS

Link spre comentariu
  • 1 lună mai târziu...

Are cineva pe aproape un traf de iesire dintr-un Rubin 102 sa-i faca o poza de aproape? Am unul pe acasa, l-am cautat azi sa-l pozez dar e dosit naiba stie pe unde. Vreau sa mai cumpar unul identic, doar sa stiu sigur ca al meu e tot dintr-un Rubin 102. Eventual dimensiunile miezului daca le are cineva :partyman:

Link spre comentariu

Iti pot da eu si fotografii si dimensiunile miezului daca ma astepti pana saptamana viitoare. Inca sunt in curatenie generala (var, glet, ipsos, etcetera).

Daca se gaseste altcineva pana atunci nu este nici cea mai mica problema. Mai bine ai citi datele trafo-ului de aici:

Transformatoarele de iesire pot fi recuperate din televizoare sau radioreceptoare. Personal am executat amplificatorul cu transformatoarele de iesire (pri: 2200sp, sec: 108sp) si de cadre (pri: 2000sp, sec: 100sp) din televizorul Rubin 102B. Daca nu aveti acces la transformatoare de iesire pentru EL84 (6П14П), se pot utiliza 2 transformatoare coboratoare de tensiune 220V > 9V carora li se creaza intrefier (se scot tolele si se pun E-urile deoparte si I-urile deoparte, intre ele lasanduse intrefierul: o foaie de hartie).

Citat de pe http://lumeatuburilor.cabspace.com, sectiunea ARITMA Stereo 6W.

Stima,

ALEKS

Link spre comentariu

Am gasit traful, se pare ca nu e din Rubin pentru ca are 3000+146 de spire. Am pus si poze. Miezul are 3,3*2 cm.Am si eu doua trafuri de cadre - identice, probabil voi incepe cu astea pana vad ca merge amp-ul, dupa care voi trece la traf-urile de iesire.

Link spre comentariu

Tot ce-i posibil sa fie din Temp. Merge si la EL84. Am avut unul identic dintr-un Temp (nu mai retin numarul) si l-am rebobinat pentru unul dintre amplificatoarele pentru chitara prezentate pe site. Merge si in bobinajul actual.ALEKS

Link spre comentariu

Calitativ, exista (presupun ca nu ar trebui) diferente intre trafurile de iesire dintr-un Rubin sau dintr-un Temp? Sa stiu ce fac: daca mai cumpar inca un traf de Temp, sau doua de Rubin.Traf-ul de alimentare din Rubin, ce tensiuni si ce putere are?

Link spre comentariu

In Temp-6 daca nu ma insel finalul audio era 6BM8. Este diferenta de impedanta anodica de aceea si transformatoarele au alt raport.Ti-as recomanda 2 trafo. de cadre din Rubin 102B sau 2 trafo. audio din Rubin 102B. Sunt perfecte pentru aplicatia prezentata aici sub titlul de ARITMA. In talcioc le poti cumpara cu maxim 50 de mii amandoia... daca ai noroc.Stima,ALEKS

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

Revin cu poze dupa cum spuneam, fotografii reprezentand un trafo. de Rubin 102B, rebobinat (avand primarul ars). L-am vopsit in negru pentru statia de chitara prezentata sub numele de WASP aici pe forum.

Posted Image

Stima,

ALEKS

Link spre comentariu

ARITMA sau cum sa ascultam muzica pe osciloscop:

Posted Image

Voi reveni cu teste mai concludente si cu fotografii mai clare. De notat ca de la cca. 20Hz incepe sa se contureze sinusoida, in rest in intervalul 1Hz-19Hz apar tot soiul de forme de unda.

Stima,

ALEKS

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări