ALEKS Postat Mai 16, 2006 Autor Partajează Postat Mai 16, 2006 Buna, Carcasa este de la o sursa de tensiune de productie Cehoslovacia. S-a dovedit excelenta pentru amplificatorul meu cu EL84. Dupa ce-i voi mai aduce ceva retusuri, voi posta aici pe forum fotografii si detalii. Urmeaza dupa cum spuneam practicarea gaurilor si cosmetizarea carcasei. Electron, odata iti spuneam eu ca este timp pentru toate in viata. Dar toate la timpul lor. Eu am lucrat in general seara sau vineri, sambata, cateodata si in timpul saptamanii. Oricum placerea e mare cand lucrezi ceva ce-ti place, iar lampile sunt unul din domeniile care-mi plac. ALEKS Link spre comentariu
ALEKS Postat Mai 25, 2006 Autor Partajează Postat Mai 25, 2006 Intre timp am reusit sa prelucrez mecanic carcasa (la acelasi om la care fac si transformatoarele, acelasi om care ne ajuta si pe mine si pe pusttiu si pe sere cu prelucrarea mecanica a cutiilor). Totul este pregatit, carcasa e gata spre a fi vopsita. Pentru asta trebuie sa-mi fac timp sa o vopsesc negru mat, intocmai cum am vopsit capacul de deasupra. Fotografii dupa cum urmeaza: Stima, ALEKS Link spre comentariu
Vizitator rxqueen Postat Mai 25, 2006 Partajează Postat Mai 25, 2006 fain.asteptam poze cu produsul final :tonqe: Link spre comentariu
ALEKS Postat Mai 26, 2006 Autor Partajează Postat Mai 26, 2006 Cu ceva pasiune uite ce se poate realiza cu niste lampi din Rubin 102... Numele este: ARITMA. Promit mai multe fotografii si cu interiorul. Acum trebuie udata. Stima, ALEKS Link spre comentariu
ALEKS Postat Mai 28, 2006 Autor Partajează Postat Mai 28, 2006 Dupa cum v-am promis acum pun poze cu produsul final: Amplificatorul ARITMA Stereo cu EL84 / 6P14P. Suna exceptional, arata la fel. Dupa ce am sa-i pun lemn pe margine va arata intr-adevar retro. Intrebari? Comentarii? (referitoare la << Lampi din Rubin 102... >> care s-au concretizat in ARITMA Stereo) Stima, ALEKS Link spre comentariu
Electron Postat Mai 28, 2006 Partajează Postat Mai 28, 2006 Dupa ce schema e facut amplificatorul? Link spre comentariu
mosfet Postat Mai 28, 2006 Partajează Postat Mai 28, 2006 Ce configuratie e asta? SE Trioda, SE Pentoda....EL84 are o tensiune la care functioneaza optim? Edit: de schema de mai jos, ce parere aveti? http://www.bonavolta.ch/hobby/en/audio/el84_3.htm Link spre comentariu
pusttiu Postat Mai 28, 2006 Partajează Postat Mai 28, 2006 man, felicitari de aude super... ca eu am auzit-o , si arata super... nik brum da ai si 10000mf/filament... las ca o sa pun si eu la a mea astept poza cu ce e in interior sa vada si baietii ps: astept o bere ca sa o uzi si poate o ud si eu pe a mea si poate vine si sere cu udatu la a lui , poate iese si expert cu ceva sa dea de baut ,,,, macar de inceput pt statia lui ... bafta.. ) Link spre comentariu
ALEKS Postat Mai 28, 2006 Autor Partajează Postat Mai 28, 2006 Electron dar nu prea ai citit postul asta. Este putin modificata schema pe care am pus-o pe prima pagina a thread-ului. Am s-o desenez in seara asta in EAGLE si o voi posta aici spre deliciul tuturor. mosfet, configuratia e SE pentoda. In schema mea, EL84 merge la 310V. Ai putintica rabdare si pana diseara postez schema mea aici pe forum. pusttiu, abea astept! Dupa cum ziceam, trebuie sa facem o auditie de statii de amplificare ale "lamparilor" din Iasi si din imprejurimi (sere). Multumesc de aprecieri. Succes tuturor pe aici care mai fac cate ceva cu lampi. Stima, ALEKS Link spre comentariu
ALEKS Postat Mai 28, 2006 Autor Partajează Postat Mai 28, 2006 Am intocmit o plansa cu schema amplificatorului si schemele surselor de alimentare: Mult succes, ALEKS Link spre comentariu
Electron Postat Mai 28, 2006 Partajează Postat Mai 28, 2006 Da, asa este, nu am citit tot postul pt ca e vechi si a fost reluat, deci am mers direct la ultima pagina. O sa-l recitesc, promit. :smt001 Link spre comentariu
mosfet Postat Mai 28, 2006 Partajează Postat Mai 28, 2006 Pune te rog si datele traf-urilor de iesire. Pana la urma ce traf-uri ai folosit? Recuperate sau facute de tine? Link spre comentariu
ALEKS Postat Mai 28, 2006 Autor Partajează Postat Mai 28, 2006 Buna seara, Daca ai fi citit tot topicul ai fi aflat ca transformatoarele de iesire sunt exact transformatorul de cadre (pri: 2000sp; sec: 100sp) si transformatorul de iesire (pri: 2200sp; sec: 108sp) din televizorul Rubin 102B. Pentru cine este interesat, pentru un transformator de iesire SE pentru EL84 / 6P14P, impedanta in primar este de 5k iar in secundar 4-8ohm. Pentru referinta, ambele transformatoare scot cca. 10-11V alimentand primarul direct la 220V. Da, asa este, nu am citit tot postul pt ca e vechi si a fost reluat, deci am mers direct la ultima pagina.Pai pentru ce l-am initiat... pentru a putea construi ceva cu lampile cu pricina, chiar daca procesul de constructie a durat 1 an si ceva (eu nu incarc forum-ul inutil doar pentru a ma afla in treaba) thread-ul si-a facut datoria... dupa cum zice o celebra zicala: vorbele se uita, faptele raman. Daca mai aveti intrebari, voi incerca sa va raspund. Stima, ALEKS Link spre comentariu
sere Postat Mai 29, 2006 Partajează Postat Mai 29, 2006 Bravo Aleks .. super super ce ai reusit sa faci. Eu inca stau in aer cu SE cu EL84. Se aude super.. dar inca nu am reusit sa fac o carcasa si pt el. Maine vin in IS asa ca poate ne vedem. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum