kappa_ii Postat Aprilie 1, 2009 Partajează Postat Aprilie 1, 2009 am inlocuit tw la boxe - impedanta lor este aceeasi cu cele originale doar spl difera .actualele tw au 95 db iar boxa ar avea 90db - pe filtru de inalte este o rezistenta de valoare foarte mica 0.3 ohm 20w .taierea este facuta la 3.5khz.Ce valoare ar trebui sa aibe acea rezistenta pentru a diminua macar 3db din cei 95 . Link spre comentariu
George(sb) Postat Aprilie 2, 2009 Partajează Postat Aprilie 2, 2009 pentru a atenua cu 3 db ai nevoie de o rezistenta de 2,34 ohmi serie cu inalta si 19,39 in paralel cu aceasta Link spre comentariu
djlove Postat Aprilie 2, 2009 Partajează Postat Aprilie 2, 2009 Ai grija sa pui rezistente bobinate de putere(10-20W) in functie de puterea boxelor. Daca nu gasesti valorile necesare, le faci prin punerea paralel sau serie a mai multor bucati.Bafta Link spre comentariu
kappa_ii Postat Aprilie 2, 2009 Autor Partajează Postat Aprilie 2, 2009 k multumesc mult pentru raspunsam uitat sa dau citeva detalii - impedanta inaltelor este de 8 ohmimpedanta totala a boxei este de 4 ohm .deci sa iau niste rezistente de ~2.3 OHM - am cite un filtru pe fiecare difuzor - unu pe bas unu pe medie si unu pe inalta - iar la inalta la intrare am o rezistenta in serie - cea de valoare foarte mica 0.3 ohm . - o inlocuiesc cu una de 2.3 ohm Link spre comentariu
djlove Postat Aprilie 2, 2009 Partajează Postat Aprilie 2, 2009 k multumesc mult pentru raspunsam uitat sa dau citeva detalii - impedanta inaltelor este de 8 ohmimpedanta totala a boxei este de 4 ohm .deci sa iau niste rezistente de ~2.3 OHM - am cite un filtru pe fiecare difuzor - unu pe bas unu pe medie si unu pe inalta - iar la inalta la intrare am o rezistenta in serie - cea de valoare foarte mica 0.3 ohm . - o inlocuiesc cu una de 2.3 ohmDa o inlocuiesti cu cea de 2,3 ohmi si apoi mai pui una in paralel cu inalta de 19,4ohmi.( pui una de 20ohmi ca nu o sa gasesti de 19,4) Link spre comentariu
CBI Postat Aprilie 2, 2009 Partajează Postat Aprilie 2, 2009 deci el are una inainte de filtru,atat Nu trebuie sa puna una inainte si una dupa,pt 3db ar trebuie cam 3,9 ohmi in serie inainte de filtru.Ar merge si putin mai mare dar trebuie rez de calitate,neinductive,care incep sa coste Pt l-pad trebuie sa stie impedanta tw,in caz ca nu toti stiu cum lucreaza un l-pad,sa nu mai dea valori alandala si valori ne-standard Rez in paralel din l-pad 'taie' puterea care intra in tw,iar cea serie se pune de o valoare precisa incat sa obtii o impedanta apropiata de cea a difului ,ca sa nu modifice frecv de lucru a filtrului.Oricum fara masuratori e pe dibuite,dar sunt sanse mai mici de a da peste cap totul La niste lazi cu difuzoare se pot pune orice valori pana suna mai incet ca oricum nu o sa se simta altceva Poti incerca si l-pad daca doar rez serie singura nu taie suficient, 2,2 + 22 sau 2,7 +15.Se pun dupa filtru obligatoriu,prima serie,a doua in paralel cu terminalele tw Link spre comentariu
kappa_ii Postat Aprilie 2, 2009 Autor Partajează Postat Aprilie 2, 2009 filtru este impartit in 3 - cite 1 pe fiecare difuzorpun o poza cu filtru de pe inalte . "uitasem ca am si poza" Link spre comentariu
CBI Postat Aprilie 2, 2009 Partajează Postat Aprilie 2, 2009 scoti paia de 0,82 si pui alta in loc de 3,9Din poza pare sa ai un butterworth de ord 3 pe la 3,5khz(+/-)Pt l=pad scoti firele care duc la tw de pe placa si legi asa in aer o rez in paralel cu firele care duc la tw si pe plus pe placa pe cea in serieDaca pare greu inseamna ca e :limb:mai mult de atat nu poate face nimeni,tu trebuie sa-ti rupi carca cu ele si sa te induri sa le surubaresti Link spre comentariu
George(sb) Postat Aprilie 2, 2009 Partajează Postat Aprilie 2, 2009 da, eu calculasem pentru impedanta de 8 ohmi, obisnuit cu domeniul pro, intamplator sa potrivit cu ce ai tu nevoie Link spre comentariu
kappa_ii Postat Aprilie 2, 2009 Autor Partajează Postat Aprilie 2, 2009 nu am gasit valoarea exactaam gasit 3.3ohm 17w - este ok ? trebuia w mai mare ? Link spre comentariu
CBI Postat Aprilie 2, 2009 Partajează Postat Aprilie 2, 2009 merge si aia,merge orice,este o amarata de rezistenta,nu face minuni .Doar sa o pui inainte de filtru 3,9 este mai apropiata de aia 3db pe care vrei sa-i reducila o adica poti sa pui si de 2,7-3,3-3,9-4-4,5-4,7-5,6 si compari cu cealata sa vezi daca ajunge atenuarea,ca oricum nu iti trebuie atenuare la milimetru,+/-0,5-1db nu este f multDaca tot suna tare va trebui sa apelezi la lpadPuterea nu este f importanta ca doar nu faci teste la suta de w.Merge si cu 3-5w pt puteri pana in 50-70w din amp.Dupa ce gasesti valorile potrivite iei unele cu 15-20w.Nu e nevoie mai mult Link spre comentariu
Sharky Postat Aprilie 2, 2009 Partajează Postat Aprilie 2, 2009 ti-am scris si pe forumul hihi.Daca o pui inainte modifici caracteristica filtrului, asa ca nu vad ce te mai stresezi cu lpad.Si inca ceva, Daca vrei sa nu modifici deloc caracteristica filtrului trebuie sa pui un dif de aceeasi impedanta (pe masurate, nu dupa ce scrie in catalog) si sa ii pui un lpad calculat dupa acea impedanta in caz ca vrei atenuare.Oricum tu inlocuiesti cam la plezneala tweeterele, deci tot aia e ca pui sau nu rezistena.Totusi, despre ce boxe e vorba ? Link spre comentariu
kappa_ii Postat Aprilie 2, 2009 Autor Partajează Postat Aprilie 2, 2009 sony ss-x90ed.tw pe care le folosesc sint niste monacor - am uitat modelu ceva cu magnet neodimium si ferofluidnu aveam cum sa cumpar tweeterele originale datorita pretului exorbitant de 1280 ron .am inlocuit rezistenta de 0.8 cu cea de 3.3 si s-au m-ai domolit inaltele .la scoaterea rezistentelor originale una s-a spart - deci chiar daca as vrea pe viitor sa o pun la loc nu mai este viabil .si filtrele au lipit pe spate un cauciuc de 3 4 mm - care deabia s-a dezlipit dupa ceva insistente . Link spre comentariu
kappa_ii Postat Aprilie 3, 2009 Autor Partajează Postat Aprilie 3, 2009 http://www.n-joymusic.nl/monacor-dt25n-p-35114.html tw este acesta Link spre comentariu
George(sb) Postat Aprilie 5, 2009 Partajează Postat Aprilie 5, 2009 am si eu o nelamurire, daca pun un filtru l-pad adica doua rezistente, una serie, si alta paralel, mie practic mi se schimba impedanta, va trebui sa schimb filtrul dupa niua impedanta sau merg tot pe impedanta tweeterului? Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum