gabiz_ro Postat Mai 8, 2005 Partajează Postat Mai 8, 2005 acum ca veni vodafone la noi posibil sa apara in curand si la noi asa ceva,dar cred ca mai dureaza ceva. Link spre comentariu
Vizitator antonio1 Postat Mai 25, 2005 Partajează Postat Mai 25, 2005 Mai baieti eu cred ca suntem pe un forum de electronisti cu totii, si invatam cat putem de mult unul de la altul atinsi de evenimentele de zi cu zi ca cel cu furtul de telefon mobil de aici. Eu din cate vad multi ati trecut pe partea filmelor SF. Va voi aduce si eu cateva cunostinte, dar nu povesti si nici filme, ci real fiind tot in domeniu precum se crede Valentin 146. Mai intai de toate GSM si GPS nu se leaga deloc una cu alta asta e clar. Apoi GSM-ul are multe celule circulare asa cum zice si Gabiz care pot localiza telefonul mobil destul de simplu teoretic practic nu stiu daca e asa. Avand in vedere ca un telefon mobil comunica cu 4 chiar 5 celule odata ca invecinate, asta o puteti vedea chiar si voi pe nokia 3210 de exemplu daca activati monitorul, acum locatia ar fi posibila teoretic spunand daca se calculeaza puterea receptionata de fiecare site (antena) din cele cinci sa zicem una activa si restul vecine pe care telefonul o transmite si care variaza cu distanta. Aici s-ar pune problema modelelor de telefoane care au diferite puteri de emisie receptie. Iar in legatura cu IMEI sigur se transmite la deschiderea telefonului, MCC si NCC se transmit de asemenea ca cod de retea nationala si cod de operator, asa ca sa nu mai spuna nimeni ca nu se transmite IMEI-ul atata timp cat eu l-am detectat pe ecranul unui simulator MFS. Iar la GPS nu prea ma pricep dar n-as crede ca el nu transmite nimic, cred ca totusi semnalul de prezenta, sau macar raspunsul la cererea celor 6 sateliti, e absurd sa se spuna ca un GPS nu transmite nimic. Si acum ca idee inovatoare, ma intreb de vreo 2 ani de zile, cand o sa apara GPS si GSM incorporate in aceeasi carcasa, pentru a-mi trimite la preferinta mea coordonatele prin SMS prietenilor mei pentru o localizare mai rapida a petrecerii unde ma aflu, de exemplu. Link spre comentariu
gabiz_ro Postat Mai 25, 2005 Partajează Postat Mai 25, 2005 o intrebare NCC? asta ce mai e sau ai tastat gresit si era MNC?imei se transmite doar daca ai sim in telefon sau poate si fara cand faci apel la urgente asta nu mai stiu. Link spre comentariu
Vizitator mister_rf Postat Mai 25, 2005 Partajează Postat Mai 25, 2005 ...Si acum ca idee inovatoare, ma intreb de vreo 2 ani de zile, cand o sa apara GPS si GSM incorporate in aceeasi carcasa... :lol: dar asta ce este :http://www.garmin.com/products/navTalkGSM/... 8)si cred ca are aproape 2 ani de cand a aparut... Link spre comentariu
Vizitator rch Postat Octombrie 12, 2005 Partajează Postat Octombrie 12, 2005 ...e absurd sa se spuna ca un GPS nu transmite nimic.Nu e deloc absurd, si e perfect adevarat. Receptorul GPS nu transmite nimic. Stabileste locatia si timpul pe baza datelor receptionate de la sateliti. Link spre comentariu
Vizitator Postat Noiembrie 18, 2005 Partajează Postat Noiembrie 18, 2005 Conform unor "conventii" internationale, telefoanele construite aproximativ din anul 2000 incoace permit primirea de comenzi prin retea. Adica, tu stai linistit cu telefonul pe masa iar cineva (bineinteles nu oricine) poate sa iti activeze diferite etaje de-a telefonului respectiv, microfonul , emisia etc. Si tu nu iti dai seama pt ca pe afisaj nu se vede nimicchiar si cu telefonul oprit cu bateria pe el se pot activa functiile necesare.AM vezut cum niste, "barosani" , la niste discutii de-ale lor, si-au scos bateriile de pe telefoanele mobile si abia dupa aceea au inceput discutiile. Link spre comentariu
Vizitator ftraian Postat Noiembrie 29, 2005 Partajează Postat Noiembrie 29, 2005 Iar la GPS nu prea ma pricep dar n-as crede ca el nu transmite nimic, cred ca totusi semnalul de prezenta, sau macar raspunsul la cererea celor 6 sateliti, e absurd sa se spuna ca un GPS nu transmite nimic. Si acum ca idee inovatoare, ma intreb de vreo 2 ani de zile, cand o sa apara GPS si GSM incorporate in aceeasi carcasa, pentru a-mi trimite la preferinta mea coordonatele prin SMS prietenilor mei pentru o localizare mai rapida a petrecerii unde ma aflu, de exemplu.GPS chiar nu transmite nimicTelefoane cu GPS sunt (vezi Motorola, Garmin e fabricant de GPS deci acela e GPS cu telefon ) Link spre comentariu
pisoiu Postat Noiembrie 29, 2005 Partajează Postat Noiembrie 29, 2005 Ok, hai sa disecam putin tehnologia GPS. In spatiu exista o constelatie de 24 sateliti care emit semnale catre Pamant. In orice moment, in orice punct de pe Pamant, se afla in raza de vizibilitate un anumit numar de sateliti, suficient pentru a determina pozitia prin metoda triangulatiei, cu ajutorul unui receptor GPS, capabil cel putin sa receptioneze banda L1. Sa fie clar, satelitul emite si receptorul GPS receptioneaza, receptorul NU emite absolut nimica. Benzile de frecv. folosite sunt L1 in care se trimit semnale pe baza carora se determina pozitia, insa aceste semnale au fost voit alterate, pentru a diminua precizia oferita de sistem. In banda L2, pentru aplicatii militare, se trimiteau semnalele de corectie necesare imbunatatirii preciziei pana sub 1 metru, insa aceste semnale erau criptate, si nu puteau fi decodificate decat de cine are dreptul. In plus, majoritatea receptoarelor GPS comerciale nu au capacitatea de a receptiona decat semnale in banda L1. Receptoarele comerciale au de obicei un numar de canale de receptie cuprins intre 12 si 16, adica atatea semnale de la sateliti diferiti sunt procesate simultan. Pentru a determina informatii referitoare la data si ora universala (UTC), este suficient semnalul transmis de la un singur satelit. Pentru a determina pozitia in plan bidimensional, sunt necesari minim 3 sateliti valizi. Pentru a determina si a treia coordonata, altitudinea, sunt necesari minim 4. De aici in sus, cu cat mai multi sateliti in range, cu atat mai bine, si precizia oferita e mai buna. De ceva vreme, semnalul de bruiaj introdus in banda L1 a fost eliminat, iar precizia oferita in momentul de fata (pe masurate, nu pe date teoretice) e undeva pe la 10 metri, asta desigur depinde si ce harti folosesti. Aplicatiile sistemului GPS nu sunt numai de geolocatie. Orice receptor GPS este capabil sa ofere la iesire un semnal de referinta bazat pe semnalele de la sateliti, semnale care sunt controlate de niste ceasuri atomice. Acest semnal poate fi util intr-o multime de aplicatii de sincronizare pe distante mari. L-am vazut folosit si in centralele GSM. Ceva informatii pe teme GPS mai sunt la forum.gps4net.com .Acum, referitor la furatul mobilului si la posibilitatea de a-l localiza, da, tehnic e posibil. Dificil din cauza mediului multipath de propagare radio, caracterisitic aglomerarilor urbane, dar hai sa zicem..., insa eu am niste intrebari, daca tot ne laudam ca traim in capitalism:-ce inseamna un telefon furat? Dupa parerea mea, un abonat in plus.-cat il costa pe operator sa iti localizeze telefonul furat si cat il costa pe politist sa mearga sa il recupereze?Sfatul meu: pazeste-l, si daca tot ramai fara el, anunta operatorul sa blocheze SIM-ul, si apoi cauta altul. Desigur ca o masura eficienta ar fi ca sa nu mai cumpere lumea telefoane care miros a furate, insa asta nu se va intampla./pisoiu Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum