Vizitator eneamihai24 Postat Aprilie 1, 2009 Partajează Postat Aprilie 1, 2009 In primul rand as dori sa stiu ce dimensiuni sa aiba cutia subwooferului. Doresc sa fac incinta inchisa pt ca am auzit ca are dimensiunile mai mici si asta ma ajuta. Specific ca imi trebuie pt casa , in sufragerie. ms si astept pareri. Link spre comentariu
BF37 Postat Aprilie 2, 2009 Partajează Postat Aprilie 2, 2009 Uite dimensiunile la o cutie originala JBL http://www.be-loud.ro/produse/Subwoofer ... TO_1204BR/ Pt casa mai adaugi 10 cm la adincime , iar adincimea bass reflexul-ui mai trebuie calculata cu un program , depinde ce frecventa vrei sa scoti pe bass-reflex Link spre comentariu
Vizitator eneamihai24 Postat Aprilie 2, 2009 Partajează Postat Aprilie 2, 2009 pai da dar pe mine ma intereseaza sa fac o incinta inchisa, nu cu bass reflex pt ca dimensiunile sunt mai mici si ma incanta si mai mult frecventa basului redat de o incinta inchisa in comparatie cu una bass reflex. stima Link spre comentariu
paul14 Postat Aprilie 2, 2009 Partajează Postat Aprilie 2, 2009 daca difuzorul a fost gandit pt o boxa basreflex si este folosit in incinta inchisa are toate sansele sa sune naspa.Cel mai indicat e sa faci rost de parametrii T/S. Link spre comentariu
AlpHso Postat Aprilie 2, 2009 Partajează Postat Aprilie 2, 2009 O incinta bas reflex executata bine poate sa scoata un bas mult mai clar decat una inchisa si in plus difuzoarele pt incinte inchise se gasesc mult mai greu.Te sfatuiesc sa cauti parametrii T/S pentru inceput si dupa aia cred ca o sa te ajute cineva de pe forum ca sa-ti afli dimensiunile incintei. Dimensiunile incintei date de producator sunt pt subwoofer folosit in masina nicidecum in camera unde incinta se aude diferit. Link spre comentariu
Vizitator eneamihai24 Postat Aprilie 2, 2009 Partajează Postat Aprilie 2, 2009 Am atasat parametri difuzorului poate va sunt de ajutor. Eu vreau neaparat sa fac incinta inchisa din cauza dimensiunilor. Nu are rost sa fac o cutie de 1m cub pt camera, deoarece este mult prea mare si ocupa mult spatiu. ms Link spre comentariu
ari_panterra Postat Aprilie 2, 2009 Partajează Postat Aprilie 2, 2009 nu stiu de ce insisti cu incinta inchisa cand in pdf-ul difului arata clar ca e pt bas reflex sau band pass,deci nu pt incinta inchisa.daca ti neaparat sa faci inchisa,poti sa faci,chiar si de 15litri dar sa nu te astepti la ceva bun.asta e difuzorul,dupa el canti.si orice incinta ai face,basul difului o sa-l auda mult mai bine vecini decat tine(e diametru mare si e auto).succes! Link spre comentariu
paul14 Postat Aprilie 2, 2009 Partajează Postat Aprilie 2, 2009 Un pic de offtopic pe langa subiect(a adus cineva vorba): de ce simt bas-ul mult mai bine pe hol si in celelalte camere??? La mine nu cred ca ar mai merge cum s-a zis mai sus, pt ca are doar 6,5"(destul pt o camera)...Daca omu` nu intelege ca va suna aiurea intr-o incinta inchisa, lasati-l sa-si faca una inchisa sa se convinga singur, dupa care o s-o faca cuibare pt gaini sau lemne de foc. Link spre comentariu
CBI Postat Aprilie 2, 2009 Partajează Postat Aprilie 2, 2009 diful este numa bun pt compresieintr-o incinta cu un volum de 42-45L cu un qtc de 0,8(raspuns tranzitoriu bun) o sa ai f3 sub 38hz(adica numa bun)tinand cont ca o sa-l folosesti in camera,il poti apropia usor de coltz,si castigi cel putin 6-9db in zona sub 80-100hz(chiar si mai mult dar incepe sa bubuie!)comentariile colegului de mai sus sunt total pe langa,pdf-ul indica 3 tipuri de cutii,parametrii sunt optimi pt compresie daca se uita mai atent,iar basul nu se aude deloc prin vecini ca e auto si mare(asta este o aiureala totala)Sunt si cazuri cand basul nu se aude in apropiere datorita proastei executii a cutiei(volum incorect cumulat cu acord incorect,adica facuta la pleneala sau utilizand o petarda de dif).La compresie asa ceva nu se intampla,decat daca ai ghinionul sa il asezi/sa te asezi intr-o zona 'prosta' in camera,dar asta se poate rezolva prin incercariMai trebuie sa adaugi un strat mai gros de 4-5cm de ceva vatelina pe interior si un amp mai puternic cu filtru activ de minim ord 4 (sensibilitatea acestor difuri fiind destul de mica,in specificatii sunt ceva 'magareli' practicate sa ia ochii(cine stie despre ce zic intelege)) Link spre comentariu
Vizitator eneamihai24 Postat Aprilie 2, 2009 Partajează Postat Aprilie 2, 2009 Un pic de offtopic pe langa subiect(a adus cineva vorba): de ce simt bas-ul mult mai bine pe hol si in celelalte camere??? La mine nu cred ca ar mai merge cum s-a zis mai sus, pt ca are doar 6,5"(destul pt o camera)...Daca omu` nu intelege ca va suna aiurea intr-o incinta inchisa, lasati-l sa-si faca una inchisa sa se convinga singur, dupa care o s-o faca cuibare pt gaini sau lemne de foc.nu stiu de ce zici asta. uita-te pe pdf-ul de mai sus sa vezi ca sunt dati si parametri pt o incinta inchisa. BASS_UL REFLEX suna intradevar mai bine din cate stiu eu, dar nu in spatii inchise. Suna bine afara in spatii foarte mari etc. stima Link spre comentariu
ari_panterra Postat Aprilie 3, 2009 Partajează Postat Aprilie 3, 2009 nu stiu de ce zici asta. uita-te pe pdf-ul de mai sus sa vezi ca sunt dati si parametri pt o incinta inchisa. BASS_UL REFLEX suna intradevar mai bine din cate stiu eu, dar nu in spatii inchise. Suna bine afara in spatii foarte mari etc. stimaintradevar,eu nu om observat (oboseala si/sau neatentie)dar tot acolo ai si volumul recomandat(28 litri)cat despre subwooferele auto in incinta bas reflex,cu diametru de 12'' sunt mai mult decat convins de cele spuse mai sus(le aud basul vecinii mult mai bine decat tine),dar asta in bas reflex si/sau band pass nu si in incinta inchisa,unde se schimba datele problemei.@CBI ,eu nu am calculat incinta pt el dar din pdf rezulta ca producatorul recomanda 28 litri pt inchisa,destul de rezonabil pt situatia de fata(doreste o incinta cu volum cat mai mic),dumneata cum ai ajuns la 42-45 litri?asta chiar ca e pt vecini p.s.pe un astfel de difuzor nu poti avea niciodata un bas gen ''kick bas'' la puterea maxima(300w) deoarece nu va rezista.nu degeaba pt casa sunt difuzoare destinate si pt auto alte difuzoare.succes! Link spre comentariu
CBI Postat Aprilie 3, 2009 Partajează Postat Aprilie 3, 2009 am folosit soundeasy (desi la fel de bine se facea si cu unibox,sau winisd,la compresie) folosind datele de acolofs/qes este apropiat de 50,deci merge f bine in compresie,si are si fs-ul si xmax-ul sa-l sustinaMerge si in br dar trebuie una ceva mai mare deoarece qts-ul nu este tocmai optim pt br,trebuie ceva mai micCred ca tu tragi oarecum cam din 'auzite' astfel de concluzii cu basul pe la vecini si lipsa kick-ului.Intr-adevar,diful nu este prea stralucit,dar isi va face treaba .Merge si in aia 30L dati in pdf cu f3 putin mai sus,dar in aia de 45L bas reflex sigur va bubui.A zis de la inceput ca vrea sa-l foloseasca in casa,unde nu va mai beneficia asa de mult castig ca in portbagaj Link spre comentariu
BF37 Postat Aprilie 3, 2009 Partajează Postat Aprilie 3, 2009 Am incercat incinta inchisa la dif Pioneer de 8" , pt ca din teste parea sa aibe un bass mult mai cald si adanc , dar surpriza!!! , cand am terminat cutia si i-am facut prima proba ................, nu se mai auzea deloc ca inainte ( bass cald si adanc ) , ci cumva sugrumat cu o totala lipsa de bass !?!?!?! Pana nu i-am facut un bass-reflex acordat la aprox. 43 Hz , nu a sunat mai deloc , se auzea slab si fara bass............si initial eram foarte incantat de ideea incintei inchise , chiar si testele cu diful pe o incinta aproape identica ,au fost convingatoare. Nu stiu ce a mers prost la mine , dar sper sa ai bafta la a ta ! Link spre comentariu
Vizitator eneamihai24 Postat Aprilie 6, 2009 Partajează Postat Aprilie 6, 2009 Am incercat incinta inchisa la dif Pioneer de 8" , pt ca din teste parea sa aibe un bass mult mai cald si adanc , dar surpriza!!! , cand am terminat cutia si i-am facut prima proba ................, nu se mai auzea deloc ca inainte ( bass cald si adanc ) , ci cumva sugrumat cu o totala lipsa de bass !?!?!?! Pana nu i-am facut un bass-reflex acordat la aprox. 43 Hz , nu a sunat mai deloc , se auzea slab si fara bass............si initial eram foarte incantat de ideea incintei inchise , chiar si testele cu diful pe o incinta aproape identica ,au fost convingatoare. Nu stiu ce a mers prost la mine , dar sper sa ai bafta la a ta !poate nu i-ai pastrat volumul, la un difuzor mai mic trebuie sa fi mai atent cu volumul incintei Link spre comentariu
Vizitator piciu3 Postat Iulie 9, 2009 Partajează Postat Iulie 9, 2009 referitor la vecini ,aceeasi belea o am si yo ,stau la blok ,la parter si am un un subwofer facut de mine (un dif de 12 inch rcf parca cu 2 bobini panzat ) si suna slab in camera ,mai tare urla la vecini . chiar m-a luat cel de deasupra mea sa vad cum ii vibreaza tot in casa ,am vazut cu ochii mei ce fel era la el (cutremur ce sa mai ) ii vibrau omului geamurile :| nu mai zic de etajul 4 ca akolo se aude mai tare ... mereu scandal din cauza basului ,nu stiu ce sa mai fac . ma gandeam sa imi iau un sistem audio de duzina ... e vreo solutie la cutia mea sa o fac in asa fel incat sa nu mai plece basul asa departe ? m-am gandit sa o fac inchisa (compresie) oare ar merge ? dau pe diful ala cu un amplif pioneer vechi de vreo 25 de ani cu stk de vreo 2x30 w ....dati si voi o parere pls dak aveti timp . Multumesc!! Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum