mitalimbasan Postat Aprilie 1, 2009 Partajează Postat Aprilie 1, 2009 Salutari tuturor. O idee ce as vrea sa o pun in practica in viitor,ar fi cam asa. Atunci cind merg la ghiuveta,sa ma spal pe maini, sa nu mai trebuiasca sa folosesc ROBINETELE de rece si cald, ci sa am 3 butoane sau 3 senzori(ar fi ideal), pt curgerea apei in ghiuveta. Primul senzor ar fi pt apa rece,al doilea pt apa la temperatura baii iar al treilea pt o temperatura fierbinte,dar acceptabila pielii. ACCESORII :a. 2 electrovalve pt apa + senzorii care inchid si deschid supapeleb. microcontroller + piesele electronicec. programul pt microcontrollerAre cineva facut un astfel de proiect? sau scheme? sau idei si solutii? Va multumesc Link spre comentariu
srdjan Postat Aprilie 1, 2009 Partajează Postat Aprilie 1, 2009 ma indoiesc ca lucrurile sunt asa simple cum le vezi tu... din cate stiu electrovalvele au doar pozitiile inchis/deschis si nu poti face un amestec de apa cu electrovalve, mai ales tinad cont de faptul ca temperatura apei calde variaza crescator la deschiderea robinetului iar presiunea apei calde difera de cea a apei reci. (apropos... apa calda vine de la o centrala sau de la retea?) deci daca electrovalvele sunt la iesirea din robinet cand inchizi pentru cateva sute de milisecunde apa calda vei simti doar apa rece...practic cred ca ai nevoie de un distribuitor sau 2 robinete pe cele 2 surse de apa controlate fiecare de un servomotor. de asemenea ar fi buna si o camera de amestec in care sa ai senzorul de temperatura pentru a reduce variatiile de temperatura.eu cam asa as incepe la prima strigare... Link spre comentariu
mitalimbasan Postat Aprilie 2, 2009 Autor Partajează Postat Aprilie 2, 2009 Aha am inteles faza cu electrovalvele.Doar deschis si inchis functioneaza. Ar mai fi o idee ceva mai simpla. Eu am facut montajul unui dimmer cu triac si doar cu un singur buton,tip touch cu care am optiuniile ON ,OFF ,si reglarea in trepte. Bun pana aici.As putea folosi cel putin un dimmer pt partea electronica. Dar partea mecanica,aceea leagata de deschiderea si inchiderea supapei ma ingrijoreaza acum mai mult. Ce dispozitive sunt si pot folosi ca sa pot face si reglarea apei in trepte,bineinteles legate de acest dimmer? Multumesc Link spre comentariu
The Stressmaker Postat Aprilie 2, 2009 Partajează Postat Aprilie 2, 2009 Electroventilele(ca cele de masina de spalat) pot functiona si la ce vrei sa faci tu chiar daca nu au fost proiectate pentru asa ceva,durata de viata scazandu-le simtitor.Depinde de inertia mecanica a miezului pentru cat timp le poti comanda on/off pe secunda.Mai bine folosesti o baterie monobloc la care adaptezi pe maner un dispozitiv de comanda cu servomotoare.Un servo este pentru rotatie(control temperatura) si unul pentru elevatie(control debit).Articulatia cardanica controlata de servomotoare care se monteaza pe maner seamana cu cea de aici: http://ro.wikipedia.org/wiki/Fi?ier:HMS_Belfast_-_Admiral's_bridge_compass_1.jpg ,sau cu cea folosita la antenele de satelit. Atentie la ce tensiuni folosesti pentru electoventile sau servo.Eu nu recomand mai mult de 12V si obligatoriu impamantare la sistem. Link spre comentariu
blazeu Postat Aprilie 16, 2009 Partajează Postat Aprilie 16, 2009 Stiu ca suntem pe un forum de electronica, dar mie nu-mi place sa inventez apa calda...Ia-ti mata o baterie cu termostat, ca exista pe la vreo 600 ron (eu am vazut in Dedeman). Solutie testata, eleganta, durabila, nu zbarnaieli in electrovane sau motoare si cardane pe langa chiuveta. Si daca vrei sa o faci pe-a don' doctor cutitar, exista si robineti cu comanda la pedala (daca nu-ti este inca clar, reglezi bateria la cate grade vrei tu si deschizi fluxul de apa de la iesire cu dispozitivul la pedala)Pe la unele crasme cu ifose am vazut si eu robineti cu senzor (atat la pisoar, cand pleci din fata lui "trage apa", cat si la chiuveta, cand bagi mainile sub teava curge, dar era vorba de un banal electroventil, fara dozare) dar inteleg ca nu asta vrei...Apa buna! Link spre comentariu
Felis Postat Aprilie 16, 2009 Partajează Postat Aprilie 16, 2009 in general bateriile de chiuveta cu declansare automata sunt pe baza de pirosenzor si microcontroler si exista ?electrovane? tip bypas pentru dozare(inauntru nu au un electromagnet ca la electrovanele clasice ci un motor .De fapt doar partea de rotor cu magnet permanent afara fiind statorul comandat de un driver cum sunt motorasele de la capetele video) Link spre comentariu
mitalimbasan Postat Aprilie 18, 2009 Autor Partajează Postat Aprilie 18, 2009 Va multumesc pt idei....probabil ca ar fi greu de facut asa cum m-am gindit eu si o sa cumpar un kit .cred ca ceea ce vreau eu,ma refer in asamblu ,am gasit gata facute dar ma enerveaza pretul ...de la 400 ron pana la 3000 ron. Si daca tot o sa iau o sa iau la o calitate si un pret mediu. Dar in timp ca eu nu fac bani peste noapte... O sa ma mai uit pe net dupa baterii cu senzor,desi am gasit ceva interesant... Armatura sanitara cu senzor COOK daca va intereseaza ceva inteligent. Sarbatori fericte si un Paste fericit ! Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum