Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Amplificator DIY din Kituri

kmykze

Postări Recomandate

aaa am uitat sa zic, eu la iesirea din sursa am 3 iesiri, un - si doua + uri un plus se duce la amplif celalalt + lafel si minusu se imparte in doua lafel catre amplifuri. Cel mai bine fac exact poze si desenez pe ele diseara.

Multumesc mult zal pentru ajutor!

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 135
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• kmykze

72

• djlove

27

• zal

15

• Badman

10

Top autori în acest subiect

Din poz? se vede clar c? ai siguran?e ptr 2 canale, atît pe + cît ?i pe -. Faci un cîrnat din cîte 3 fire (+, mas?,-) r?sucite, ptr fiecare plac? de amplif (s? fie cît de cît egale ca lungime). Po?i s? duci masa difului ?i de la placa amplifului ?i de la conexiunea în stea de la alimentare (e de preferat asta, fiind mai aproape de traf). Ptr intrare pune mufe RCA izolate, dac? ?untezi acolo masa cablului la carcas? s-ar putea s? te treze?ti cu brum, depinde cît de sensibil e ampliful la asta. Ptr surs?: e bine s? o alimentezi la o tensiune mai mic? cîteva ore, în gol, ca s? se formeze condensatorii, asta înainte de a o folosi definitiv. Poate fi ?i jum?tate din tensiunea nominal?.

Link spre comentariu

am vazut la un amplificator diy (nu mai tin minte de cine era facut sau pe ce forum) ca a folosit mufe RCA neizolate dar carcasa a conectat-o la masa alimentarii printr-o rezistenta de 10 ohmi/1-2W in paralel cu un condensator de 100n si a scapat de acel brum....

Link spre comentariu

Cred ca incurci lucrurile.Sursa ta are in felul urmator( dupa ce am vazut pe site-ul producatorului, din poze)2 singurante pentru plus care sunt legate apoi fiecare siguranta la 2 papuci, deci in total 4 papuci de plus din 2 sigurantepe partea cu minus ai la fel ca mai susmasa este cea din centruCa in poza de mai jos. Referitor la desenul facut de tine nu este corect ceea ce ai desenat... la iesirea din transformator nu ai + si minus ai 2 alternative.

Link spre comentariu

Asa e ai dreptate!Modulu de amplificare urmatorii conectori:+55Vcc / -55Vcc / OUT / GND / Semnaliar GND si OUT se leaga la boxe, GND fiind legat si la unu din pinii de intrare, de aici rezulta ca masa este facuta si cu iesirea si cu intrarea, deci nu mai am probleme cu masa.10x am deslusit misterul :dans:L.E. si asa am invatat si cum se leaga condensatorii de filtraj in sursa :da

Link spre comentariu

Duci cîte un fir de la fiecare siguran?? de +, - ?i unul de la mas? la fiecare amplif. Prima dat rezolvi alimentarea, apoi protec?iile, muf?raia ?i abia la sfîr?it te ocupi de amplifuri.

Link spre comentariu

Asa e ai dreptate!Modulu de amplificare urmatorii conectori:+55Vcc / -55Vcc / OUT / GND / Semnaliar GND si OUT se leaga la boxe, GND fiind legat si la unu din pinii de intrare, de aici rezulta ca masa este facuta si cu iesirea si cu intrarea, deci nu mai am probleme cu masa.10x am deslusit misterul :dans:

Unul din gnd de pe placa de amplificare se leaga la boxe, celalat la sursa, acolo unde ti-am desenat, nu uita asta ca e foarte foarte important. Daca legi doar plusul si minusul de la sursa la amplificator ai toate sansele sa iti iasa un nor de fum :nebunrau:Iti fac eu imediat o schema pentru a realiza conexiunile de alimentare corect
Link spre comentariu

O mica schita cum ar trebui sa alimentezi modulele. Scuze pentru calitate, dar am facut-o in graba :jytuiyuSper ca ai inteles acum cum vin facute, Gnd de pe placa amplificatorului vine la masa si NU la boxa, deoarece ai unul singur pe placa. Gnd pt boxe il iei de la sursa. Daca nu ai inteles ceva mai bine mai intreaba, inainte sa le alimentezi, altfel e posibil sa plangi dupa ele apoi :rade: Bafta. :da

Link spre comentariu
  • Administratori

Te-ai certat rau cu prietena ? trimite-o la mine sa o impac si-ti dau un transformator pentru amplificatorul tau :ewryt45w :92 :rgtrwgtre

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări