kmykze Postat Aprilie 1, 2009 Partajează Postat Aprilie 1, 2009 Am inceput sa-mi fac un amplificator din kituri cumparate de pe la diverse firme din pasiune, hobby si placerea lucrului facut cu manuta mea.Pana acum am achizitionat 2 kit-uri FET200, 2 kit-uri de soft start si protectie pentru boxe, o sursa cu condensatori 6x10000, transformator toroidal de 400VA cu 2 secundare de 37V, inca nu le-am primit, astept sa vina prin posta.Carcasa o astept de la cineva, de la un amplificator vechi AS-2050 parca cu radiatoare in parti, si inauntru vreau sa prind in nituri pereti despartitori din aluminiu intre transformator si amplificare, nu vreau sa afecteze transformatorul nimic din partea de amplificare sau semnal.De asemenea vire-management-ul o sa-l fac pana la cel mai mic detaliu, vreau sa arate curat si profesional.Am nevoie de ajutorul vostru in alegerea unui potentometru de calitate, si sa-mi explicati si mie care este diferenta intre cel de 10K si 100KIn partea de semnal vreau sa folosesc fire de calitate, ecranate, lafel si de la iesirea de pe PCB-ul kiturilor pana la mufa de boxa.Care sunt cele mai bune mufe pentru iesirile de boxe? Cele gen surub? Sau cele cu urechiusa aia de se-nchide?Iata Specificatiile kitului FET200 pentru cei ce nu il cunosc(as pune sit-ul dar nu vreau sa fac reclama)Cablaj imprimat diblu strat tip FR4, 35 microni placat cupru. Dimensiunile cablajului imprimat: 140 x 60 Mm. Puterea de ie?ire maxima: 225 wa?i RMS @ 4 Ohmi @ 1% THD @ ?60V Tipul amplificatorului clasa AB Mos finali: IRFP240, IRFP9240. Protectie la scurtcircuitPuterea de ie?ire (Wa?i RMS) pentru 0.1% distorsiuni armonice: Vcc = ? 55 V, Rout = 8 Ohm - 98 Wati. Vcc = ? 55 V, Rout = 6 Ohm - 130 Wati. Vcc = ? 55 V, Rout = 4 Ohm - 196 Wati.Sper sa iasa ceva frumos, cum vin kit-urile le fac poze si le postez App. a mai facut cineva vreun amp cu kitul asta? Cum se aude? Am auzit cuvinte de lauda despre el. Link spre comentariu
Administratori Badman Postat Aprilie 1, 2009 Administratori Partajează Postat Aprilie 1, 2009 Sa discutat pe la amplificatoare despre kitul acestaEu tot nu am intels rostul acestui topic, sa intrebi care e diferenta intre potentiometrii ? diferenta e ca unu e de 10K si unu de 100K adica de 10 ori mai mare Link spre comentariu
kmykze Postat Aprilie 1, 2009 Autor Partajează Postat Aprilie 1, 2009 Da, vreau sa stiu cu ce influenteaza sunetul, nu sunt electronist si nici nu ma pricep prea bine daia intreb.Rolul postului este de a urmarii construirea acestui amplificator home made si de a cere sfaturi in cazul in care m ainpotmolesc cu ceva.Daca nu am postat bine imi cer scuze dar unde anume as putea sa postez decat la DIY ? Link spre comentariu
Administratori Badman Postat Aprilie 1, 2009 Administratori Partajează Postat Aprilie 1, 2009 eu recomand potentiometri de 50K logaritmice Link spre comentariu
kmykze Postat Aprilie 2, 2009 Autor Partajează Postat Aprilie 2, 2009 50k notat!mufe ceva pentru iesirea catre boxe ce recomandati?eu am vazut unele aurite pe surub dar mi-a spus cineva ca astea nu sunt bune ca nu fac contact perfect cu firul :cry: Link spre comentariu
catalinux2004 Postat Aprilie 2, 2009 Partajează Postat Aprilie 2, 2009 NU PREA CONTEAZA DE CARE ATATA TIMP CAT SUNT DE CALITATE(ASTA IMPLICA UN PRET MAI RIDICAT...DECI CE E SCUMP E SI BUN)...FIE ELE AURITE SAU NU Am nevoie de ajutorul vostru in alegerea unui potentometru de calitate, si sa-mi explicati si mie care este diferenta intre cel de 10K si 100K...ASTA NICI NU TREBUIA SA INTREBI...PUTEAI AFLA DE LA ORICE PERSOANA DIN JURUL TAU CARE SE MAI PRICEPE ...SAU CAUTAI PE GOOGLE...EL E TATICUL NOSTRU...ASTA FARA SA FIE NEVOIE SA SE IA VREUNUL DIN MEMBRII DE TINE.....IN LEGATURA CU AMPLIFUL FACUT DIN KITURI NU MA BAG...CA NU FAC DIN KITURI...SI PERSONAL NICI NU CONSIDER UN AMPLIF FACUT DIN KITURI CUMPARATE CA FACAND PARTE DIN CATEGORIA "PROIECT DIY"...IN REST BAFTA LA REALIZAREA LUI SI PUNE SI TU NISTE POZE CU EL...INDIFERENT DE STADIUL IN CARE SE AFLA...SA NE MAI DAM SI NOI CU PAREREA...ORICUM FET200 ESTE DESTUL DE DISCUTAT MAI PESTE TOT. Link spre comentariu
zal Postat Aprilie 2, 2009 Partajează Postat Aprilie 2, 2009 Eventual ar mai putea îmbun?t??i pe ici, pe colo, kiturile respective, de aceea ar trebui postate pe cît posibil schemele ?i documenta?ia lor. Link spre comentariu
kmykze Postat Aprilie 2, 2009 Autor Partajează Postat Aprilie 2, 2009 Voi pune poze imediat ce ajung la mine....deocamdata sunt prin masinile de posta :DSper sa nu vina facute praf..aseara am trimis cuiva o cutiuta cu niste piese electronice pentru PC si tanti aia a luat cutia si a aruncato pe jos Link spre comentariu
kmykze Postat Aprilie 2, 2009 Autor Partajează Postat Aprilie 2, 2009 Au venit!! Pozeeee :dans:Scuze pentru calitate. Link spre comentariu
kmykze Postat Aprilie 3, 2009 Autor Partajează Postat Aprilie 3, 2009 Ar mai fi o intrebare.Am citit tot topicul despre cum se leaga la masa un amplificator, dar problema e ca la kiturile mele intra in el si masa si + si iese pentru speaker si masa si + lafel la toate componentele, trebuie sa mai leg masa inca o data la sasiu si de la sasiu la intrari/iesiri?Scuzati incompetenta Link spre comentariu
zal Postat Aprilie 3, 2009 Partajează Postat Aprilie 3, 2009 De aia am zis s? pui documenta?ia despre kituri aici, pozele de mai sus nu ajut? cu nimic. Depinde dac? leg?tura în stea e f?cut? pe placa cu sursa sau o faci la carcas?, imediat lîng? traf. Dup? ce ai ?i carcasa mai discut?m. ?i vezi c? ai U+, mas?, U- acolo, de asemenea nu vorbi de + în loc de ie?irea de difuzor c? aduce ghinion. Am glumit... Link spre comentariu
kmykze Postat Aprilie 3, 2009 Autor Partajează Postat Aprilie 3, 2009 nu zice nimci de ghinion, dupa ce ca m-am certat cu prietena la cati bani am dat pe astea sa mai si am vreun ghinion.....O sa pun documentatia dar nu stiu daca ce de la care am luat kiturile ar fi de acord si ar fi si naspa ca ceva la care ei eu muncit sa le copieze toata lumea...Asta seara iau baterii la camera si pun poze la detalii mari. Link spre comentariu
kmykze Postat Aprilie 3, 2009 Autor Partajează Postat Aprilie 3, 2009 Aaa mi-am adus aminte, 90% legatura in stea e facuta pe placa cu sursa, la asta nu am schema dar pun poze cu pcb-ul si componentele. Link spre comentariu
zal Postat Aprilie 3, 2009 Partajează Postat Aprilie 3, 2009 Atunci faci ca aici: Link spre comentariu
kmykze Postat Aprilie 3, 2009 Autor Partajează Postat Aprilie 3, 2009 Exact asa e, numai ca eu am la PCB-urile de la aplificari si o iesire GND pentru boxa care daca tin eu minte (scuze sunt la munca) este legata de intrarea GND de la sursa.Daca leg RCA de intrare la GND nu-mi afecteaza cu nimic ampliful? sau semnalul? Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum