Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

TC9143P for tape deck control

KOSTYKA

Postări Recomandate

salut, si scuze daca nu am postat cumva bine; nu de mult timp am ''daramat'' (dezmembrat) un casetofon deck care desi era functional d.p.d.vedere electronic, aveam probleme serioase cu partea mecanica, in fine......, comenzile (play,rew,ffd, etc.) erau digitale si erau facute de acest circiut integrat:TC9143P. cam ce comenzi as putea face cu el?, in ramura audio l-as mai putea folosi la ceva? de ex: un mic selector de intrari audio(cu relee), o comanda on/off, ceva,,,, aveti vreo idee?

http://www.datasheetcatalog.org/datashe ... 316_DS.pdf

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 4
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• KOSTYKA

3

• zal

2

Zile populare

Top autori în acest subiect

Din schema intern? se vede c? po?i s? faci un selector cu 4 intr?ri, comandate de func?iile >,<<,>>, folosind 3 relee cu contacte duble (închis-deschis), func?ia stop anuleaz? oricare din intr?rile comandate de func?iile >,<<,>>, dar prin contactele normal închise ale releelor po?i ad?uga cea de a patra intrare. Mai po?i s? adaugi un mut realizat cu func?ia de pauz? ?i s? comanzi o ie?ire, de pe selector sau preampliful corector c?tre alt amplif, cu func?ia rec.

Link spre comentariu

Din schema intern? se vede c? po?i s? faci un selector cu 4 intr?ri, comandate de func?iile >,<<,>>, folosind 3 relee cu contacte duble (închis-deschis), func?ia stop anuleaz? oricare din intr?rile comandate de func?iile >,<<,>>, dar prin contactele normal închise ale releelor po?i ad?uga cea de a patra intrare. Mai po?i s? adaugi un mut realizat cu func?ia de pauz? ?i s? comanzi o ie?ire, de pe selector sau preampliful corector c?tre alt amplif, cu func?ia rec.

ms mult domn' zal, si inca ceva , ma poti ajuta cu valoarea pieselor ce trebuie sa le folosesc, sa zicem ca as dori sa realizez schema din pdf, cea mare cu leduri, de la pagina 11, restul ,mai modific eu :freaza: , partea cu releele.
Link spre comentariu

Nu strica s? notezi undeva valorile pieselor, cînd ai demontat scula. :nebun: A?a din ochi, la alimentarea de +10V, ptr leduri ar merge între 680-1k.Ptr rez de comand? la trz externi, încearc? 4,7-10k, valoarea optim? e cea care las? pe c-e trz o tensiune în jur de 100-120mVcc, se în?elege c? electromagne?ii ?i motoarele se înlocuiesc cu releele ptr intr?ri, nu uita s? ?untezi fiecare bobin? de releu cu o diod? 1N4148. Dac? apar bîlbîieli, pune cîte o rez de 10k într b-e la trz. Microcontactele din schem? dispar (switch).

Link spre comentariu

ms mult de indicatii domn' zal,o sa ma uit si pe placa deck-ului poate mai scot ceva idei si de acolo,apoi am sa vad ce iese :freaza: , si te mai anunt daca ma incurc pe undeva

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări