Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Ce aparate de masura vechi(deosebite)aveti

doru3160

Postări Recomandate

Deasupra: receptor de masura 0,14... 30 MHz, tranzistorizat, permite functionarea la baterii.Dedesubt: receptor de masura, 30... 300 MHz, pe tuburi (majoritatea E88CC), AM si FM, probabil din anii '70.

Link spre comentariu
  • 3 săptămâni mai târziu...
  • 2 săptămâni mai târziu...

Voltmetru si ampermetru, foarte vechi, de la Chauvin & Arnoux, probabil de la inceputul secolului 20. Precis nu stiu, pentru ca nu e trecuta nici o data undeva. As fi bucuros daca cineva stie.

Link spre comentariu

Salut,ceva asemanator am si eu,si din ce stiu,sunt din perioada '35-'40,cu certitudine nu stiu,pt ca e adevarat,nu au nimic inscriptionat-notat nici la interior din care sa reiese data fabricatiei.

Link spre comentariu

Eu am vazut ceva de la compania respectiva din anii '30 si arata mult mai elegant si mai mic. Compania Chauvin&Arnoux este din 1893 si are un traseu exceptional si expansiune continua, dupa cate vad in istoricul sau.

Link spre comentariu
  • 3 săptămâni mai târziu...

Dumica care a trecut am cumparat din tirg un instrument de masura electronic cu tuburi marca ORION made in Hungary(cu 20 lei noi), o antichitate ,dupa ce am schimbat soclul la redresoare si am refacut un potentiometru de 5k(bobinat)...stupoare...,functioneaza impecabil,pe functia ohmetru are 1.000.000x ,adica masoara rezistente de ordinul Megaohmilor fara nici un fel de probleme...asa arata...

Link spre comentariu

Frumos instrument,si mai ales competitor cu cele mai noi,interesant e ca are posibilitate de masura cu zero la mijlocul scalei,cel putin asa cred,desi pe scala nu are etalonat nimic cu zero la mijloc,acest artificiu l-am vazut mai mult la analogicele mai moderne(celeelectronice),banuiesc o schema e mai greu de stiut pt asa ceva,dar de curiozitate pe scala de Mohmi,stiti cu ce tensiune alimenteaza puntea de masura?am vazut ca are o borna pt 300V,probabil acea tensiune e folosita sau are sursa interna?

Link spre comentariu

Ar merita sa refaci panoul frontal, in deja celbra metoda: nicolae57... ar merita! Estetica aparatului este superba... Se pare ca pe vremea respectiva proiectantii aveau in cap si altceva decat dreptunghuri cu colturi nerotunjite...

Link spre comentariu

Un dispozitiv destul de interesant, luat de la o "ceta?ean? de halt? hetnie" din talcioc, care nu am putut sa-mi dau seama ce face pana nu l-am desfacut.

Denumirea este ?021, si tot ce-am gasit pe internet este c-ar fi un galvanometru. Pe dinafara seamana cu orice dar nu cu un galvanometru. Are intr-un capat 2 reglaje mecanice, si lateral o fereastra acoperita cu un geam de sticla. (in poza am uitat sa-i mai pun geamu').

Inauntru are o bobina dreptunghiulara, asezata in lungime, sprijinita de 2 fire de torsiune pe fiecare parte. Pe o parte a firului de torsiune se afla o oglinda care se misca impreuna cu bobina. Atunci cand se roteste bobina, deviaza si unghiul sub care reflecta oglinda. Este ca un galvanometru care in loc de ac, foloseste proiectia unui fascicul luminos.

Habar n-am la ce-a putut fi folosit.

http://i38.tinypic.com/29ghb3o.jpg

http://i34.tinypic.com/9zyih5.jpg

Link spre comentariu

Salut,e doar o parte dintr-un galvanometru cu spot luminos,am cateva tipuri,o sa incerc sa le pun niste poze,sunt f sensibile,in acea oglinda se proiecta un fascicul luminos si prin reflexie pe o scala gradata se puteau observa variatii ff mici ale marimii de masurat(gen fotocelula cu gaz,punti de masura,etc)

Link spre comentariu

Vechi si deosebite - adaug in lista un aparat de masura fabricat dupa cum scrie pe el, in anul 1974. Complet functional, si ideal pentru montajele cu tuburi. (astea noi, cu display si auto-scaling o iau razna)

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări