Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Ce aparate de masura vechi(deosebite)aveti

doru3160

Postări Recomandate

• 8 luni mai târziu...

Are o mica problema la comutatoarele de gama, necesita curațare, pe scala de 10V  virgula se aprinde aleator. 

y4mTGURLlMxr4jtvdyaWC4FaOsxRRmiPTqZLsAql

y4mj-A4noGYeFjic6bmJ7DsVHPAtFLZm9_H2oamD

Este de vanzare. Astept oferte in privat.

Link spre comentariu
  • 1 lună mai târziu...

Pentru doru3160. Mai aveți cumva astfel de fire de torsiune? Știți cumva u de aș putea găsii? Am un instrument fabricat in Cehia pe care cred ca l-as putea repara. Multumesc

La 01.02.2021 la 10:44, doru3160 a spus:

Astea rusesti n-au fost prea populare nici cand erau pe val. Eu cel putin, nu le-am preferat niciodata. Si apoi sa zicem ca cineva are firul de torsiune in cutie. E sigur casant ca un vreasc uscat, pt ca imbatraneste in egala masura in aparat cat si pe langa. Asta ar fi un aspect, si alt aspect ar fi ca si in cazul cand firul ar fi ca nou, nu stiu cati se bizuie sa-l schimbe, cu tot ce presupune asta, ca sa obtina aceleasi caracteristici ale instrumentului ca inainte de reparatie. Asa ca bucurati-va cei care aveti plicul cu firul, iar cei care nu-l mai aveti, sa nu va para rau. In 99,9% din cazuri nu va ajuta cu nimic. Si inainte gaseai greu niste maini dibace (si ochi) care sa faca aceasta operatiune.Acum e o cauza pierduta, nu mai stiu unde s-ar putea face aceasta operatiune, daca nu te bizui sa o faci in regie proprie.

Link spre comentariu

Ma uit prin cutii, si daca gasesc, cu drag. Eu nu m-am ocupat in mod deosebit cu asa ceva, dar am avut tentative. Puține reușite. De asta am zis ca nu merita sa mai incerc, si sa las pe altii cu maini mai dibace, ce se apropie de indemanarea unui ceasornicar. Acum cred ca si ochii ar reprezenta o problema. Firele le luam de la un batran AMC-ist care a trecut la cele vesnice, si nu am avut acces la mostenirea de la el, care in mare masura a ajuns la gunoi. Rudele nu au stiut sa aprecieze ce a strans el o viata. Ce model de aparat aveti in vizor sa reparati? Se mai poate recupera fir de torsiune de la galvanometre cu oglinda pe echipajul mobil. Era atipic de lung, dar numai bun pt instrumente obisnuite. Important e sa aiba aceleași caracteristici mecanice, altfel cuplul rezistiv daca difera, se schimba si caracteristicile de baza ale instrumentului.

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...
La 19.03.2022 la 14:06, doru3160 a spus:

Ma uit prin cutii, si daca gasesc, cu drag. Eu nu m-am ocupat in mod deosebit cu asa ceva, dar am avut tentative. Puține reușite. De asta am zis ca nu merita sa mai incerc, si sa las pe altii cu maini mai dibace, ce se apropie de indemanarea unui ceasornicar. Acum cred ca si ochii ar reprezenta o problema. Firele le luam de la un batran AMC-ist care a trecut la cele vesnice, si nu am avut acces la mostenirea de la el, care in mare masura a ajuns la gunoi. Rudele nu au stiut sa aprecieze ce a strans el o viata. Ce model de aparat aveti in vizor sa reparati? Se mai poate recupera fir de torsiune de la galvanometre cu oglinda pe echipajul mobil. Era atipic de lung, dar numai bun pt instrumente obisnuite. Important e sa aiba aceleași caracteristici mecanice, altfel cuplul rezistiv daca difera, se schimba si caracteristicile de baza ale instrumentului.

mulțumesc pentru mesaj, e vorba de ML21 , milivoltmetru cu oglinda de la Metra Blansko. Am reușit sa ii pun un fir f subțire de cupru, de asta sunt aproape convins ca pot sai înlocuiesc firul. Mecanismul e destul de mare. Încerc sa pun și o poza dacă îmi dau seama cum sa folosesc forumul asta.

Link spre comentariu

Eu an folosit fludor normal, dar am și cu temp joasa din acela folosit la dezlipire are temp de topire semnificativ mai joasa, și e mai rigid decat fluorul obișnuit. Nu mai știu ce lungime am folosit, cred ca în jur de 30 mm pe fiecare parte. Eu sunt din București..  ce înseamnă mp?

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări