Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Ce aparate de masura vechi(deosebite)aveti

doru3160

Postări Recomandate

Mai există o posibilitate, una din roţile de angrenare ,,joacă,, pe ax, fie din cauză că s-a depresat, fie are un şurub de fixare slăbit.Rotiţi lent butonul şi observaţi lanţul cinematic, mişcaţi şi într-o parte şi-n alta, ca să vedeţi unde se opreşte mişcarea.

Link spre comentariu

Eu nu stiu ce-i asa greu sa scoti acel modul. Se vede foarte clar in poze. 

Modulul este prins de fata cu inaltatoare. Scoti toate butoanele, dai masca jos si desfaci suruburile inaltatoarelor. Vei ramane cu modulul in mana si apoi poti lucra linistit la el la partea mecanica.

Link spre comentariu
Acum 2 ore, mac01 a spus:

Eu nu stiu ce-i asa greu sa scoti acel modul. Se vede foarte clar in poze. 

Modulul este prins de fata cu inaltatoare. Scoti toate butoanele, dai masca jos si desfaci suruburile inaltatoarelor. Vei ramane cu modulul in mana si apoi poti lucra linistit la el la partea mecanica.

Masca este dubla, o tabla inscriptionata si sub ea mai este unca prin care trec suruburile. Cea inscriptionata nu iese fara distrugere, pare lipita si o tine in loc si indicatorul.

Link spre comentariu

Esti sigur ca-i lipita?

Uneori este fixata mecanic chiar de diversele componente fixate pe panoul frontal, de la conectori, manere, comutatoare potentiometri,  si pana la indicatoarele de masura, pe care trebuie sa le desfaci ca sa poti indeparta acea masca inscriptionata.

Link spre comentariu
Acum 15 minute, Traian B a spus:

Esti sigur ca-i lipita?

Uneori este fixata mecanic chiar de diversele componente fixate pe panoul frontal, de la conectori, manere, comutatoare potentiometri,  si pana la indicatoarele de masura, pe care trebuie sa le desfaci ca sa poti indeparta acea masca inscriptionata.

Am scos toate butoanele, inclusiv manerele,doar aparatul de masura nu se poate scoate, este prins prin spate, in zona cu module, si nu am acces la suruburi decat daca demontez destul de multe. Cred ca ordinea normala de demontare este alta, daca nu ma prind, nu am decat sa defrijez tot ce este in stanga indicatorului (... sau in dreapta in ultima poza)

IMG_20210301_132440.jpg

IMG_20210301_132309.jpg?width=285&height

Editat de radasous
Link spre comentariu

Am reusit sa desfac panoul inscriptionat, axul reglajului este rupt. Mai am ceva de demontat pana scot si ramasita din mecanism, apoi va trebui sa gasesc o metoda de a-l manufactura.

IMG_20210301_192936.jpg

IMG_20210301_192949(1).jpg

Link spre comentariu
  • 3 săptămâni mai târziu...
  • 3 săptămâni mai târziu...

Sursa Solartron AS870 pe germaniu.

Deși doar 3A este un tanc. Traful cred ca este ca în sursele actuale de peste 10A. Are vreo 10kg cred. Nu știu anul producției dar bănuiesc anii 60-70.

IMG-20210407-165441.jpg

IMG-20210407-165303.jpg

IMG-20210407-164954.jpg

Link spre comentariu

Superfain , ce-mi plac "sculele"astea vechi , facute fara economie de materiale ,solide 

,metale multe ,facute sa tina cat mai mult ,si pt gloria firmei ,nu ca acum , sa iasa banu si peste 3 ani sa cumperi altul ,si daca strofoci mai brusc ... crapa pe undeva plasticaraia....

Am un Heathkit Tube Voltmeter ,si un Heathkit Tube Tester...cu documentatia originala , plus extensie pt setari tuburi mai noi ,echivalente etc , si adaptor pt alte socluri care nu au incaput pe fatada.

vPfufL4Q6qFDESOBWJr9Xje9fRMJWjWFgtnXLsgt

vvm_im_18d_1794122.jpg

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări