Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Ce aparate de masura vechi(deosebite)aveti

doru3160

Postări Recomandate

Şi când mă gândesc că acum 30 de ani probabil că dădeam o lichidare pe aşa ceva...ai grijă la şocuri, are fir de torsiune.Ca şi precizie e modest, dar arhisuficient pentru electricieni şi electronică de bază.

Editat de validae
Link spre comentariu

Nici acum nu-l prinzi prea des cu 10 lei. De regulă cine deține un asemenea instrument, ii știe și valoarea...și care nu cunosc, întreaba pe alții. 

Editat de doru3160
Link spre comentariu

Comoara din imagini am găsit-o acum vreo 4-5 ani la mama la serviciu cu ocazia unei casari generale. Printre zeci de balanțe, etaloane, calculatoare de birou ICE cu VFD-uri am găsit o cutie de lemn inscripționată G4. Ce am gasit in interior mi-a umplut inima de fericire....după 4 ore de tradus pe branci am reusit sa emit un ton la 100 MHz pe care mi l-a auzit radioul de pe telefonul mobil. De atunci completează colectia de chestii vintage sovietice.

20200213_210052.jpg

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

Balancing unit type 1531(Bruel & Kjaer). Sincer nu știu la ce folosește,în mod cert face parte dintr-un complex de echipamente de laborator ale vestitului producător danez specializat în măsurători de sunet și vibrații.l-am cumpărat cu ani in urma pentru butoane,pare nou nefolosit.Din fericire a rămas neatins.

20200222_111215.jpg

Link spre comentariu
Acum 8 minute, doru3160 a spus:

Unde au stat astea de-s asa ''noi''?

Da sunt noi, le-am cumparat de la cineva din Bucuresti care i-au ramas de la tatal sau.

Link spre comentariu
La 19.03.2015 la 10:33, validae a spus:

Nu prea pare totuși genul de ,,aparat de măsură vechi,, din titlul topicului  :rade:  Asta nu înseamnă că nu mă oftic când văd ce scule au unii colegi..... :tryre  eu am un osciloscop polonez Kabid ST315A de 45 de ani și ăla cu mici probleme. Nici nu-mi vine să-l mai scot din dulap. Na, că l-am scos....

post-179973-0-73510100-1426755121_thumb.jpg

Ăsta e Radiotehnika.

Link spre comentariu
  • 2 luni mai târziu...

AVO Multizet L10Z11-1

Fabricat la 23 iulie 1958, clasa 1% in curent continuu, 1,5% in curent alternativ.

Un singur domeniu pentru rezistori, 100 Ohmi-100 kohmi cu 1,5 kOhmi central.

Comutatorul este simplu, fara piste intermediare, o proeminenta a rotorului actioneaza un contact robust "continuu-alternativ".

Un singur sir de rezistori aditionali comun pentru tensiuni continue si alternative.

Sunturile sunt separate pentru curent continu, alternativ.

Rezistenta totala a potentiometrului de reglaj nul la ohmetru este inclusa permanent in circuit, asigurand simplitatea comutarii.

Redresarea in alternativ se face cu doua diode Cupru-oxid.

Cu toata vechimea, acest multimetru inca da indicatii precise pe toate domeniile. Asta si din cauza ca rezistorii bobinati au firul rezistiv izolat si cu matase, nu numai cu email - si nu s-au intrerupt in timp.

01.JPG

02.JPG

03.JPG

04.jpg

05.JPG

Link spre comentariu
  • 4 săptămâni mai târziu...
  • 3 săptămâni mai târziu...

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări