csu Postat Noiembrie 10, 2017 Partajează Postat Noiembrie 10, 2017 Aparat de măsură sovietic, din anii 60: din păcate cineva a fost deranjat de descrierea aparatului și instrucțiunile de folosire, și le-a șters: poate recunoaște cineva modelul. Link spre comentariu
csu Postat Noiembrie 10, 2017 Partajează Postat Noiembrie 10, 2017 Wanatabe Miniwriter WTR751, din 1975: aparatul afișează grafoc formele de undă de frecvență joasă : Caut manual de utilizare pentru el, din păcate netul nu îl cunoaște, nici măcar o poză amîrâtă nu am găsit. Link spre comentariu
gauss Postat Noiembrie 10, 2017 Partajează Postat Noiembrie 10, 2017 (editat) Aparat de măsură sovietic, din anii 60: din păcate cineva a fost deranjat de descrierea aparatului și instrucțiunile de folosire, și le-a șters: poate recunoaște cineva modelul. Cred ca este un aparat pentru generat milivolti , substituie tensiunile generate de termocuple pentru verificarea buclelor de automatizare . Se folosea acum multi ani , denumirea generica era " PP " , potentiometru portabil . Se folosea conjugat cu un termometru , care citea temperatura ambianta , functie de care se faceau anumite corectii . P.S . - sper sa nu ma insel , poate - l recunosc si alti colegi . Editat Noiembrie 10, 2017 de gauss Link spre comentariu
validae Postat Noiembrie 10, 2017 Partajează Postat Noiembrie 10, 2017 Cred că mai degrabă aceea e o punte de măsurat rezistențe, fiindcă văd în dreptul bornelor din stânga marcajul Rx De asemenea, se observă și indicatorul de nul, instrument folosit în mod uzual pentru echilibrarea precisă a unei punți.... Link spre comentariu
gauss Postat Noiembrie 10, 2017 Partajează Postat Noiembrie 10, 2017 (editat) Foarte posibil . Undeva , pe un comutator de jos , gen cheie telefonica , apare " MV " , in ruseste . Seamana cu acesta : https://www.olx.ro/oferta/aparat-masura-tensiune-anii-60-urss-ID93oCN.html#3af6fe4c11 Eu am lucrat cu asa ceva : https://www.ebay.com.au/itm/Portable-Potentiometer-in-wooden-box-PP-63-USSR-vintage-collectable-/162194441261 PP - 63 , si alte modele ... Cred ca este vorba de acesta , R 333 : https://www.ebay.com/itm/0-005Ohm-999-9KOhm-0-5-Impedance-bridge-resistance-box-resistor-P333-ang-GR-L-N-/331905893115 Editat Noiembrie 10, 2017 de gauss Link spre comentariu
validae Postat Noiembrie 10, 2017 Partajează Postat Noiembrie 10, 2017 Al naibii dacă n-o fi tot același aparat de pe OLX....are cablurile de la baterie identice, aceeași placă cu schema ștearsă. Link spre comentariu
csu Postat Noiembrie 10, 2017 Partajează Postat Noiembrie 10, 2017 Mulțumesc @gauss da este R333. Al naibii dacă n-o fi tot același aparat de pe OLX....are cablurile de la baterie identice, aceeași placă cu schema ștearsă. Acela este, este un pic batjocorit, dar nu este mort. Link spre comentariu
franzm Postat Noiembrie 10, 2017 Partajează Postat Noiembrie 10, 2017 (editat) Este un compensator. Masoara tensiuni continue printr-o metoda de nul. Un fel de ADC cu aproximari succesive manual. PS: PP-63 este compensator, R333 este punte. Eu la PP-63 m-am referit initial. Editat Noiembrie 10, 2017 de franzm Link spre comentariu
gauss Postat Noiembrie 10, 2017 Partajează Postat Noiembrie 10, 2017 (editat) Destinatia aparatului este clara . Repostez link - ul , se poate gasi si documentatie : https://www.ebay.com/itm/0-005Ohm-999-9KOhm-0-5-Impedance-bridge-resistance-box-resistor-P333-ang-GR-L-N-/331905893115 Personal , sant dezamagit de lipsa mea de atentie . Am lucrat cu ambele aparate , PP - 63 - ul si R 333 , si cu alte aparate de genul ... nu numai rusesti . Romanesti , englezesti , americane . Le - am confundat , memoria imi mai joaca feste . Ma rog , as putea invoca faptul ca s - a intamplat acum 40 de ani . Nu e acoperitor , e o " scapare " romaneasca . O sa fiu mai atent pe viitor ... sau macar mai riguros . O verificare se impunea . In fine ... Editat Noiembrie 10, 2017 de gauss Link spre comentariu
dan cod Postat Ianuarie 8, 2018 Partajează Postat Ianuarie 8, 2018 Acizitionat de curand. Stie cineva unde as putea gasi o mufa pentru partea de HF cum sunt cele doua in stanga? Link spre comentariu
albasete Postat Ianuarie 8, 2018 Partajează Postat Ianuarie 8, 2018 Nu cumva se potrivesc mufele de la microfoane ? Ca si dimensiuni asa pare. Link spre comentariu
dan cod Postat Ianuarie 8, 2018 Partajează Postat Ianuarie 8, 2018 De la ce microfoane?Diametrul maxim exterior undeva 8mm. Link spre comentariu
albasete Postat Ianuarie 8, 2018 Partajează Postat Ianuarie 8, 2018 Ceva de genul: Link spre comentariu
flomar60 Postat Ianuarie 8, 2018 Partajează Postat Ianuarie 8, 2018 Cred ca va trebui confectionata.... .....demontati pinii de la un conector ca asta: ....apoi ,pe o bucatica de imprimat, se face ceva de genul: Spor! Link spre comentariu
Vizitator Postat Ianuarie 8, 2018 Partajează Postat Ianuarie 8, 2018 (editat) Acizitionat de curand. Stie cineva unde as putea gasi o mufa pentru partea de HF cum sunt cele doua in stanga? Acela este un URV de la R&S, am si eu unul cumparat in urma cu multi ani si care a zacut si zace neutilizat din motive de upgrade la altceva. Iti trebuie sonda de RF originala. Conectorul sondelor de RF se gaseste sub denumirea generica de conector LEMO... si sunt cu totul altceva decat cel de mai sus care-i pentru... microfon. Vezi ca sunt diverse tipuri de astfel de conectori LEMO, in functie de dimensiune, forma fizica si numarul de contacte, si nu sunt ieftini. De exemplu: https://www.ebay.de/sch/Business-Industrie/12576/i.html?_from=R40&_nkw=lemo&_pgn=2&_skc=50&rt=nc Nu stiu daca nu cumva in manualul de service (eventual al sondelor) este dat exact codul conectorului. Ar putea fi de exemplu acesta, dar trebuie verificat, eu nu am nici sonda si nici aparatul la indemana... Vezi ca principiul de masurare nu este cel de simpla detectie RF + masurare VDC, aparatul -chiar si numai ca principiu de masurare- este ceva mai complicat (de aceea, chiar daca este foarte vechi, aparatul in sine este destul de util chiar si pentru vremurile de azi, mai ales pentru uz amatoricesc), studiaza manualele... Eu iti recomand calduros sa folosesti pe cat posibil sondele RF originale. Oricum, cel putin sonda de insertie este dificil de replicat home-made chiar daca ai avea si una originala pe masa, iar cea de impedanta ridicata (pentru masurari in circuite) este standard R&S avand o anumita forma si dimensiuni ale partii de la varf (cu izolatie ceramica, varf interschimbabil....) si mai ales o anume capacitate de intrare (2,5 pF daca-mi amintesc eu bine) cu care capetele divizoare standard R&S (de 20 si respectiv 40 dB) pot functiona. Editat Ianuarie 8, 2018 de Vizitator Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum